Poate n-ați înțeles un lucru...
În România în momentul de față, adică astăzi 27 sept., nici o lege nu interzice unui homosexual singur, bărbat sau femeie sau unui heterosexual singur să înfieze (adopte) un copil.
Deci un homosexual POATE adopta un copil (dacă se califică după aceleași criterii ca și un heterosexual) indiferent de Referendum.
Chiar nu știați?
De asta depinde viitorul tarii. Dacavrei sa nu ai copii confiscati de guvern si plasati in familii homosexuale, asa cum e in e in alte tari, ar fi bine sa mergi la vot.
Eu sunt pentru libertate, dar... ca femeie, habar n-am cum o sa ii explic copilului meu, de ce se saruta 2 barbati pe strada
Nu am nimic cu ei doar ca ei trebuie sa fie constienti de un singur lucru... pentru ca o conexiune sa se produca e nevoie de + si -, inclusiv in fizica. In curent, nu o sa ti se aprinda niciun bec daca pui + si + sau - si -. Ar trebui sa le dea drepturi cu conditia sa nu adopte un copil, deoarece un copil are nevoie de un BARBAT si o FEMEIE. Sa fie Gay sau Lesbi in patratica lor, sa nu influenteze societatea!
Ce intrebare e asta? Majoritatea vor familie traditionala chiar si cei care nu merg la vot ca sa saboteze referendumul. Ei nu merg la vot pentru ca asa se simt ei toleranti fata de homosexuali, nu ca vor ei casatorie intre persoane de acelasi sex. Se simt ei mai evoluati asa.
Nu ar fi mai bine sa nu mai existe copii abandonati? Pentru a schimba legea adoptiilor de ce nu se face referendum?
Sincer mie nu prea imi pasa de chestia asta. fiecare sa faca ce vor. eu nu o sa merg la vot.
Referendumul mi se pare o prostie, de ce? Eu sunt contra căsătoriilor intre persoane de acelasi sex şi pe lângă asta homosexuali pot să stea sub acelaşi acoperiş fără să se căsătorească şi să adopte un copilaş, ce vor mai mult?
Referedumul e pentru a vota daca vrei ca familia sa fie intre un barbat si o femeie, nu intre persoane de acelasi sex. Cred ca ai inteles gresit problema.
Tie ti-ar conveni sa fi cu cineva doar pentru ca asa vrea legea? Nu cred.
Si daca casatoria se va legaliza sau nu, oamenii sunt totusi liberi sa faca ce vor ei, deci ar fi inevitabil sa nu vezi doi barbati sau doua femei ca se saruta pe strada.
Consider ca este mult mai OK ca un copil sau mai multi sa fie adoptati de homosexuali decat sa fie abandonati prin orfelinate si sa creasca cu traume pshice, daca nu si fizice.
In Romania, sunt multe altele care ar trebui sa ne ingrijoreze, asta este doar o simpla metoda de a ne distrage atentia de la alte chestii.
Pur si simplu consider ca trebuie sa fii retardat sa cheltui atatia bani pe acest referendum cand spitalele noastre sunt mai jegoase decat strazile si copiii inca invata in frig cu WC-ul in fundul curtii.
Problema NU este daca se "casatoresc" sau nu doua persoane de acelasi sex.
Problema este sa nu le fie incredintati copii prin adoptie!
Referendumul exclude notiunea de familie in afara cazului cand un barbat si o femeie sunt casatoriti.
Dar ce se va intampla cu cei divortati, vaduvi, copii crescuti de alte rude, cand parintii isi lasa copii si pleaca ani de zile la munca in strainatate? Acestia nu vor mai fi familie legala?
Pro familia traditionala, asa e moral, natural si asa ne-a lasat Dumnezeu. Lgbtq se opune naturii si firii omului, etalandu-si problemele psihice si comportamentul revoltator si abrutizant pentru copii.
Daca e adoptat de un cuplu de gay, copilul cu siguranta va fi maltratat psihic. Nu va mai intelege nimic din natura omului si in cel mai rau caz va ajunge si el gay. Imi pare rau sa vad cata lume gandeste ca tine, absolut inconstient.
Sunt pro pentru ambele. Nu inteleg de ce ar trebui sa fii pro una si contra celeilalte. Referendumul este un mare bullshit.
Daca din prostia romanului se va vota in favoarea modificarilor, in 10-15 ani va trebui facut altul care sa aduca lucrurile la normal. Nu am nici un dubiu ca se va intampla asta.
Profamilie naturala. Asa-i natura si nu poate fi intoarsa ca altfel se intoarce impotriva celui ce incearca sa o intoarca. Cum era exemplul cu + si - la curent, sau surubul cu piuluta, pot fi multe exemple; asa ca barbat cu barbat nu merge si nici femeie cu femeie.
Sunt pro casatoriei dintre un barbat si o femeie. Familia poate fi formata si din mama ramasa singura cu copil, sa nu se inteleaga ca odata ce pleaca un parinte nu mai exista familie.
In schimb, de ce as fi de-acord cu casatoria a doua persoane ce deviaza de la normalitate? Oricum, vor primi parteneriat civil in scurt timp.
Eu sunt pro familia traditionala, si spun asta pentru ca asa e natural, e normal, e o lege a firii practic, caci daca ar fi fost atfel Dumnezeu nu ar fi creat-o pe Eva. Dincolo de latura religioasa vad toate aceste,,razvratirii" impotriva firii umane ca o nevoie excesiva de atentie, mai cred ca toate aceste inclinatii sunt provocate de mediul in care traim, de ideile care se speculeaza la tot pasul, si nu neaparat de simtiri, pentru ca in fond suntem oameni, deci gandim, deci ne putem controla, deci nu vad scuze, vad doar oameni care din prea multa libertate aleg sa fie ceea ce nu sunt, se forteaza sa atraga atentia si iasa in evidenta. Totodata nu sunt de acord cu ideea ca acesti indivizi sa poata lua copii inspre adoptie, e traumatizant pentru un copil sa traiasca intr-un astfel de mediu, sunt constienta de sistemul de plasament romanesc si conditiile lui, insa intre a alege sa vad un copil intr-un centru de plasament si un copil care e nevoie sa asiste la gesturi, atingeri, simtiri, etc a unor astfel de indivizii, aleg prima varianta. Consider ca e dificil sa explici unui copil de ce un,, el" e de mana cu un alt,, el" sau o,, ea" cu alta,, ea" si dupa aia sa ii spui ca exista totusi si un Dumnezeu si vede, mai cred ca toate astea tin de constiinta morala, de educatie, de libertate dar in acelasi timp de limitare. Nu ma astept ca toata lumea sa aiba aceeasi parere, si ma astept la multe critici, insa asta cred si asta sustin.
Sunt contra familiei traditionale, deoarece decizile altora nu sunt teaba mea.
MorcovMajestic întreabă: