Nu stiu daca e vorba de mii de km distanta, dar de sute iti pot spune clar. E cazul meu. Eu sunt din Timisoara, sotia mea de linga Bucuresti, de la 550 km distanta. Ne-am cunoscut acum aproape 5 ani. Veneam pe atunci la ea aproape saptaminal in weekend. Apoi mi-a gasit de lucru pentru citeva luni in Bucuresti, am venit aici si asa ne-am cunoscut, si nu am mai plecat, dupa lucrarea ce am avut-o de facut ne-am si casatorit. In ultimii doi ani am trecut prin probleme groaznice, teribile, cei ce ma cunosc aici stiu in parte despre ce e vorba, insa problemele nu au facut decit sa sudeze relatia dintre noi. Desigur ca uneori lucrurile mai scirtiie din cauza problemelor, dar mergem inainte, pentru ca stim ca suntem facuti unul pentru celalalt.
Cred ca in primul rind e vorba de timpul petrecut impreuna, Daca nu exista un asemenea timp, distanta e un incovenient serios. Daca ea nu poate fi data la o parte incit sa fie cit mai mult timp petrecut impreuna, nu cred ca relatia va functiona. Pentru ca pentru o relatie serioasa ai nevoie totusi de timp. Si nu cred ca acel timp ar trebui petrecut mai mult la telefon, pe mess, cit fata in fata, sa traiesti, sa experimentezi, sa simti impreuna ceea ce e in jurul tau cu persoana la care ti si ai de gind sa ai o relatie serioasa.
Daca exista iubire adevarata,rezista.
Iubirea adevarata rezista si peste timp,parerea mea e ca distanta chiar o amplifica.
Daca nu, nu rezista.
Ochii care nu se vad, se uita.
Nu, e o iubire artificiala, sentimentele nu sunt aceleasi ca si in realitate. Nu stii ce iti ascunde tipul/tipa si mai devreme sau mai tarziu poti fi ranit. O relatie stabila se face fata in fata, iar casatoria la fel. E foarte riscant sa intri intr-o relatie cu cineva la mii de km departare si chiar sa te casatoresti cu acea persoana (mai sunt si cazuri din astea). Chiar nu recomand asa ceva.
Pe internet nu există dragoste adevarată, dacă te-ai văzut cu el/ea în realitate aşa da se poate (sunt cazuri rare dar se poate).
Intrebarea m-am gandit sa o postez dupa ce doi barbati mi-au reprosat ca nu cred ca se poate o construi o relatie la distanta. Eu una nu cred in asa ceva, rar rezista astfel de relatii exact cum spui si tu. A vorbi pe mess si imediat dupa ce ti se vede poza si discutati putin sa ti se spuna ca n-ai curaj sa incepi o relatie mi se pare sincer cam mult si absurd... Dar fiecare are dreptul sa aiba o parere.
Nu te baga in asta. Normal ca nu rezista. Atat timp cat va despart niste km, fiecare poate face ce vrea. Parerea mea ...este o pierdere de timp!
Foarte bun raspunsul tau!
Te sustin...nu nu rezista
Nu exista relatie la distana, o relatie presupune iubire si nu poti iubi o persoana cum il iubesti pe Dumnezeu.
Majoritatea celor care spun ca rezista sunt persoanele care sunt intr-o asa zisa relatie la distanta si doar se amagesc.
Crede-ma indiferent de cat de frumoasa si cat de mare e iubirea asta imaginara intr-o zi o sa ti se ia sa vezi pe un ecran.Si o sa vezi ca daca ai o boaba de gandire TU ai sa-i dai papucii pentru ca o sa vrei sa fii iubit nu sa iti spuna ca te iubeste.
Cam asta este din pacate dialogul care il poarta doua persoane care sunt intr-o asa zica,, relatie la distanta''.
-Buna, ce faci?
-Bine, tu?
-Bine.
-Te iubesc.
-Si eu.
-Te-as strange in brate.
- Si eu.
-Esti frumoasa.
-Si tu.
-As vrea sa facem sex.
-Ar fii cel mai frumos lucru din viata mea.
Vezi? Relatia la distanta nu se bazeaza ca o relatie reala pe iubire, se bazeaza pe dorinta de a iubii.
Relatia la distanta e exact ca atunci cand faci lista de Craciun, vreau asta, vreau asta, si a doua zi vezi ca sub brad nu e nimic.Intradevar e frumos sa iti faci lista de Craciun te simti fericit.
Dar cand vezi ca nu primesti ceea ce ti-ai dorit cum te simti? frustrat, trist,deprimat,timorat,dezamagit,nervos.
O relatie reala e ca atunci cand iti scrii scrisoarea pentru mos craciun si dimineata cand te trezesti vezi cadourile sub brad, ai parte de ce ti-ai dorit cu adevarat, esti fericit, bucuros, voios, ai parte de satisfactie, nu ramai cu o foaie pe care ti-ai scris tot ce vrei.
Nu rezista. Poate daca relatia incepe in timp ce erau impreuna (in acelasi loc) va mai tine putin si dupa ce se despart (la propriu), numai ca in final isi va da unul din ei seama si se va termina, pentru ca interactiunea directa (convorbirile fata in fata etc.) sunt cam tot ce defineste o relatie. Dar asta doar daca distanta e pe termen lung sau definitiva... In cazul asta, cel mai bine este ca totul sa se termine atunci cand unul dintre ei pleaca. In caz contrar, mai exista speranta, dar doar in functie de timp, cat de puternica e relatia etc. Adica, e greu uneori sa mentii o relatie cand esti aproape de acea persoana, asa ca relatiile la distanta sunt foaaarte greu de intretinut.
Eu de exemplu am o relatie la distanta si rezista chiar bine. e genul ala de relatie in care el e in alt oras si ne vedem in weekenduri si vacante.plus ca daca cei doi se iubesc realatia chiar rezista indiferent de perioada in care nu se vad
Hmmm...da rezista eu una am prietenul in Spania eu fiind in Romania si tin sa iti spun k rezista relatia... intr-adevar trebuie sa ia potina rabdare pana la momentul in care va veti intalni dar daca e vointa nu o sa ai stress:Xasa k nu te teme sa.ti faci relatie la distanta
Am trecut prin așa ceva și sincerea sa fiu chiar a fost o pierdere de timp și a durut atunci când am încetat sa mai vorbim.
Relația la distanță e o risipa de vise și speranțe care pana la urma nu or sa mai aibă sens.
Depinde de persoane, logic.
Hmm prietenul meu este din Germania si o sa ne mai vedem de abia peste trei luni dar eu cred ca rezista relatia pana atunci daca amandoi ne dorim asta.
anonim_4396 întreabă:
Raluca_6071 întreabă:
Miha1308 întreabă: