O ruda este casatorita cu un musulman, dar numai starea civila si are si o fetita. Ei locuiesc in Italia, locuiau de fapt, acum ea e in Romania si el prin alta tara la munca. Sunt de multi ani impreuna, se inteleg excelent. Ea merge destul de des la familia lui, in Tunisia cred (nu stiu cum se scrie). Ai lui sunt oameni simpli, de treaba (asa am inteles) si chiar se inteleg. Si nu, el nu e vreun terorist care sa o faca servitoarea lui. Se iubesc, se inteleg si in pat si in toate cele. L-am cunoscut si eu si chiar pare un barbat simplu, muncitor. O femeie desteapta, frumoasa si buna nu are cum sa dea peste un barbat rau si sa ramana cu el, fie musulman fie tigan, roman sau alta natie. Asa ca, sa nu te gandesti si sa generalizezi ca musulmanii sunt oameni rai, care nu iubesc si alte prostii. Or fi si din astia, dar nu sunt toti asa.
I-am cunoscut in diverse situatii de natura profesionala, nu de casatorie, iar sfatul ar fi sa eviti. daca nu esti crescuta si educata in cultura lor poate fi foarte greu sa te adaptezi si sa poti trai intr-un anumit fel, mai ales daca esti genul mai independent si cu personalitate. chiar si cu multa educatie si cu pozitii importante in multinationale din alte tari, nu de la ei, pentru ei femeia practic nu merita niciun fel de atentie si aproape ca nici nu exista. daca nu ai pretentii mai mari de atat de la viata si esti sigura ca nu ajungi sa pazesti oile pe acolo (cum au patit-o multe) si ca aveti din ce trai fara griji, atunci mergi inainte.
La asta chiar e o chestie de noroc. Eu am in familie pe cineva care a stat cu un musulman 4 ani de zile. A continuat sa se imbrace cum a vrut si sa faca ce a vrut. Dupa ce s-au casatorit...a venit iadul peste ea. Batai si teroare. O infofolea de tot, a fortat-o sa faca un copil si i l-a luat si a plecat cu el in tara la parintii lui. S-a chinuit foarte mult timp sa isi recupereze copilul si a reusit sa o faca pe o cale violenta, nu legala
Nu toti sunt asa, evident. Doar ca ei de obicei sunt intr-un fel intr-o simpla relatie si altfel cand deja se oficializeaza lucrurile si se implica familia.
Deci......nu stiu ce sa fac.
Pai sunt multe de luat in calcul. El a locuit doar in Egipt sau a avut tangente si cu cultura occidentala? Are frati? Ei sunt cu femei de aceeasi natie sau nu? Parintii lui ce fel de oameni sunt? Simpli, religiosi, cu mentalitate inchisa sau nu? Te-ar accepta daca nu ai trece la religia musulmana? Sunt foarte multe aspecte. El accepta sa locuiti permanent in alta tara care sa nu fie musulmana? El ar fi de acord cu un contract prenuptial in care sa-ti acorde libertare de munca, drepturi egale etc. Parerea mea este ca acest subiect este mult prea complicat si decat sa ne intrebi pe noi mai bine incerci sa legi o relatie de amicitie cu o fata si/sau un baiat musulman si poti afla exact de la ei ce si cum.Dar repet, e o mare loterie pentru ca depinde foarte mult de fiecare individ in parte. Unul din cei mai buni prieteni ai mei este indian. Familia insista sa isi ia indianca, el nu vrea nici in ruptul capului. Deci, totul e relativ si tine strict de persoana in cauza.
El sta in Olanda de vreo 15 ani, se roaga de 5 ori pe zi,mi-a spus ca mi-ar sta bine cu hijab,dar daca eu nu vreau sa il port imi respecta alegerea,nu m-a obligat sa devin musulmanca,mi-a spus ca nu pot purta haine extravagante pe strada ci doar in casa, in casa pot face ce vreau eu.mi-a spus sa acult de el si sa fac ce zice el, asa ne vom intelege de minune,, daca el imi spune sa fac ceva si eu spun nu se enerveza foarte repede imi iubeste fetita si mi-a spus ca daca as fi de acord sa facem un copil, in fine.el mi-a zis ca inainte sa ma cunoasca pe mine a mai cunoscut o femeie de 37 de ani singura cu 3 copii, m-a intrebat daca as accepta-o, i-am spus ca nu, mi-a spus ca are dreptul la 4 neveste dar el vrea decat una ..pe mine, nu i place minciuna si de fiecare data cand vorbesc cu el imi vorbeste frumos, imi spune ca ma iubeste si ca dabea asteapta sa vina in Romania.
Ai grija ca am mai auzit asta cu..nu vreau alte neveste ci doar pe tine. Odata casatorita cu el nu mai ai varianta de a alege.el doar te va informa ce face.Nu stiu ce sa zic..eu una nu m as risca...mai ales daca as avea si un copil. Faptul ca se roaga de 5 ori pe zi e dovada ca e de moda veche ca sa zic asa ..deci e religios. Plus ca...tu vrei sa poti sa decizi cum stai doar IN casa? Gandeste te foarte foarte bine si nu te grabi
Salut, eu nu am avut o astfel de relatie, insa am vazut diverse documentare...
Majoritatea folosesc femeile ca servitoare, acestea trebuie sa ii ceara voie sa faca lucruri minore cum sunt descoperirea capului, etc...si asa e legea acolo, daca nu iti asculti barbatul trebuie sa raspunzi in fata legii.
Desigur, cu siguranta exista si barbati musulmani buni, eu nu vreau sa generalizez...
Asta stiu si eu din documentare.dar ma intereseaza sa aud de la femei care au barbatii musulmani sau au avut
Da...am avut o amica care s-a casatorit cu un musulman si am mai auzit cateva povesti. Treaba sta in felul urmator: daca nu ai crescut cu ei, sa ai aceiasi cultura, obiceiuri sa fii obisnuita cu ce vor ei, sa stii ca tu esti un fel de servitoare pentru el si multe altele. La inceput totul e bine si frumos sunt in stare sa iti ofere si luna doar ca sa te aibe...iar cand o femeie vede aceste lucruri crede ca a intalnit printul cu calul alb.
Dar nu e totul atat de frumos. Chiar daca el iti zice ca te vrea doar pe tine, o zice acum ca inca nu te are si vrea sa te convinga, dar dupa ce te-ai casatorit, el e barbat, el aduce bani, el e sefu, el ia decizii tu trebuie sa asculti. Asa ca el daca decide sa se insoare din nou o poate face iar tu nu ii poti zice nimic. A zis ca daca asculti de el va veti intelege de minune. Aici trebuie sa stai foarte atente..nu pare nimic greu sa asculti de el, da alta e cand iti va impune anumite lucruri pe care tu nu le vrei, da le vei face fortat pentru ca daca nu il asculti...ce se intampla?
Daca ai divorta trebuia sa stii ca nu ai nici un drept, nu la casa, nu la bani si NU la copiii! Ei vor ramane la tata. Cum ar putea o mama sa isi lase copiii? E foarte dificila o relatie de genul asta pentru ca intr-un fel veniti din lume paralele, ei au o anumita idee despre viata, noi alta.
Aici noi ne vrem drepturile, acolo nu le ai.
Aici te imbraci cu ce vrei, acolo cu ce vrea el. Aici te poti vopsi, tunde si mandra sa te arati pe stranda, acolo iti vei acoperi capul si te va putea vedea doar el.
Pentru musulmani parul si capul femeii este considerata partea cea mai sexy, de aceea este interzis sa fie vazuta de alti barbati.
Poate la inceput te incata toate lucrurile astea, sunt noi, vrei sa le incerci. Dar nu poti duce o viata asa, odata ce te-ai invatat cu libertatea pe care o ai aici.
Ah si inca un lucru, acolo femeia nu iese singura din casa; mereu trebuia sa fie insotita de un barbat (sot, tata, frate).
Oricat de bine te-ar face sa te simti acel om...mai bine lasa-l pentru ca e totul ca o capcana si cand cazi in capcana lui prea greu vei iesi de acolo.
Gandeste-te bine!
O sa i spun verde in fata ce principii am. daca i comvine bine. daca nu ura si la gara
Te va minti. Iti dai seama ca iti va spune ca e ok si ca nu e asa rau cum pare. Crezi ca femeile care au trecut prin asta (ruda mea, prietena Angelei) nu au avut discutiile astea cu ei? Crezi ca ele nu le-au spus ca vor sa fie libere sa munceasca si sa isi ia propriile decizii? Ca nu vor sa fie acoperite din cap pana in picioare si ca nu accepta sub nici o forma inca o femeie? NORMAL ca au facut-o. Si ei cu siguranta au parut intelegatori. Ideea e ca.din pacate cam toti se comporta dupa acelasi tipar. Angela are mare dreptate : ti-a spus ca TREBUIE sa asculti de el. Este deja un semnal MARE de alarma. Nu vei mai avea propria individualitate. Arabii sunt si violenti, mai ales ca nu sta intr-o tara musulmana unde sa trebuiasca sa dea socoteala daca te maltrateaza. Copiii, daca faci cu el, vor ramane la el si poate decide ca tu sa nu-i mai vezi niciodata (nu-ti imagina ca e ca la noi unde tu ai drepturi de vizita). Nu! Sunt ai lui si poate face ce vrea el cu ei. Sunt si musulmani care nu mai au ideile astea, dar inca nu sunt multi asa. El clar nu se incadreaza printre ei. Eu te sfatuiesc ca si Angela sa iti vezi de drum si sa gasesti un barbat obisnuit cu stilul tau de viata.
Dragii mei de pe 15 octombrie nu am mai vorbit cu el...nu mai imi raspunede la tel la mesaje pe mess, nimic.imi lasa cate un mesaj ca sa il astept cand nu sunt online pe mess.ce ziceti? ce parere aveti?
Eu am un iubit musulman și multi prieteni din Egipt Irak Afganistan și chiar sunt de treabă. Musulmanii nu sunt toți la fel pentru că o parte din ei au dreptul la 4 soții și ceilalți la o singură sotie. Cei care au o singură sotie nu au dreptul să o bata să o jicnească sau să o înjosească in public. Ei după ce au un loc de muncă stabil trebuie să se căsătorească. Cei care au dreptul la 4 soții nu le fac servitoare sau mai știu eu cum. Ei își respectă soțiile și familia. Am văzut acest lucru și ei nu sunt teroriști cum spune toată lumea. Pentru ca nici toți românii nu sunt hoți și violatori cum spun alte țări Treaba e sa îi cunoști și vei vedea ce persoane bune și sufletiste sunt. Musulmanii își ajută aproapele si pe cei săraci fara să ceară inapoi.
Iubitul meu este musulman, ne înțelegem foarte bine. El are dreptul la o singură soție și în 5 luni de zile nu ne-am certat niciodată. Face tot ce îi spun, mă ascultă, mă înțelege și niciodată nu mi-a vorbit urat. Am multi prieteni din Egipt, Irak, Afganistan, Pakistan, Dubai și chiar sunt super de treabă. Vorbesc frumos și sunt niste oameni minunați. Ei își respectă soțiile nu au voie sa le bata să le jicnească sau să le înjosească in public. Și poți să îți păstrezi religia și tradițiile. Iubitul meu mă accepta așa cum sunt și nu m-a obligat să îmi schimb religia sau să fac ce spune el. Este frumos să trăiești cu cineva de alta religie și să ii înveți tradițiile și obiceiurile. Mie îmi place să învăț de la el și el de la mine. Eu zic să încerci Pentru că nu toată lumea este la fel... Și dacă nu îți răspunde sau dă mesaj asta înseamnă că e la munca... Și când la el e noapte la noi e zi de aceea nu pot vorbi