| Destinym a întrebat:

Ce părere aveți despre căsătoria între 2 persoane de același sex?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Majoritatea persoanelor care critica homosexualitatea sunt fie chiar ele homosexuale fie cel putin bisexuale.
Spre exemplu rationamentul tau e valabil doar pentru bisexuali:
"Pentru ca in adolescenta, dorinta de a face sex este mai puernica decat posobilitatea de a face rost de un partener de sex opus.Ai inteles? Pe viitor, 60% din adolescenti, s-ar arde in dos."
O persoana heterosexuala nu ar face asta indiferent ca si-ar gasi sau nu o partenera. Faptul ca extrapolezi acest comportament bisexual la toti adolescentii ne duce la concluzia ca si tu esti cel putin bisexual si ai impresia ca asa gandesc oamenii "normali", tu in realitate fiind desigur bisexual.

Daca ai fi heterosexual cum ai putea crede ca un adolescent ce nu-si gaseste iubita e dispus oricand sa si-o traga cu un tip? Rezoneaza genul asta de gandire cu experientele tale juvenile?

44 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu prea sunt de acord. Sa fie impreuna daca vor, dar chiar sa se faca si acte pe treaba asta e prea mult.

| ania a răspuns:

Am putea să ne căsătorim toți cu persoane de acelaș sex și în câteva decenii eliberăm pământul de umbra noastră.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Parerea noastra o sa conteza doar atunci cand vom fi una dintre acele doua persoane

| Freya1 a răspuns:

Fiecare decide ce vrea sa faca iar marea majoritate sa voteze pro sau contra.Atata timp cum s-a mai spus cat nu se fac gesturi necuvenite in fata copiilor care pot sa traga invataturi din asta nu ma intereseaza ce fac ei la ei acasa sau ce harti semneaza

| Clorox a răspuns:

Fiecare face ce vrea, nu-mi pasa ca se saruta in fata mea cum nu-mi pasa nici daca un cuplu hetero se saruta in fata mea... Incepe sa traiesti pentru tine si sa nu-ti pese de ce zic altii, ai prea putin de trait ca sa ii impaci pe toti.

| HazelEyes77 a răspuns:

Nu am nimic de obiectat. Toti suntem cetateni cu drepturi egale si ar trebui fiecare dintre noi sa respectam alegerile celorlalti atata timp cat nu ne pricinuiesc nici un rau. Homosexualitatea nu e o deviatie, o anormalitate, asa ne nastem. Si apoi dragostea cand apare nu tine cont de gen, de apartenenta religioasa, rasiala etc. Trebuie sa ne traim viata asa cum simtim fiecare si cum ne face fericiti, sa fim noi insine.

| DeathIncarnate a răspuns (pentru HazelEyes77):

Nu-i adevarat, nu asa te nasti.
Nu degeaba a fost considerata o boala mintala...I mean WTF, how can you born with that!?

| andreia67 a răspuns (pentru DeathIncarnate):

Ba e adevarat. Si identitatea de gen si orientarea sexuala se formeaza in perioada intrauterina prin programare hormonala. Chestiile astea nu erau cunoscute pana acum 50-60 de ani, se credea pe atunci ca ambele sunt invatate din mediul inconjurator in special in primii ani de viata. Pune mana si citeste, poate se prinde ceva: https://issuu.com/versamedia/docs/psihiatru_1_2015_mic la pag. 15 articolul "Consensul celor 6 sexe. De la biochimie la comportament".

| DeathIncarnate a răspuns (pentru andreia67):

Nu o sa "pun mana sa citesc" despre niste dezaxati mintal.
Ce a fost de spun s-a spun. Apreciez totusi raspunsul tau.

| anamariarot a răspuns (pentru DeathIncarnate):

Acum mulți ani bolile psihice erau considerate posedări demonice, acum mulți ani se considera că tot bolile psihice pot fi vindecate prin lobotomie. Ce relevanță mai au „descoperirile" respective în prezent, când știința vine cu argumente clare care spun cu totul altceva?
Și vezi că nu e deloc rău să citești. Cititul combate ignoranța, să știi.

| DeathIncarnate a răspuns (pentru anamariarot):

Imi place ca toti se gasesc sa-mi dea mie sfaturi despre citit si culmea nu prea aveti de unde sa stiti cat am citit eu la viata mea(daca stau bine sa ma gandesc,pot la randul meu sa va indrum spre citit si eu).
Pana una alta,ignoranta mea „evidentiata" de tine, a cam fost confundata cu ironia.
Subiectul in sine nu ma fascineaza, cum nici prostia umana nu ma prea fascineaza de asemenea.
Iar pentru cultura generala a unora, bolile mintale/psihice mai sunt considerate si in ziua de astazi de anumite clase sociale ca fiind posedari demonice.
Insa odata ce homosexualitatea a FOST adaugata in categoria " bolilor mintale", nu prea gasiti argumente sa dovediti voi contrariul.

Diferența e că eu nu m-aș frustra dacă mi-ar spune cineva să mă informez cu privire la anumite subiecte. Dacă subiectul nu te fascinează, înseamnă că nu l-ai aprofundat. În acest caz, de ce te pronunți?
Nu trebuie să dovedim noi contrariul, pentru că a dovedit-o știința.

Opa.
Iar ai facut o confuzie cu privire la „frustrarea" mea.
N-am aprofundat ce-i drept, insa mi s-a cerut parerea, a se intelege ca trebuie sa raspunda doar cei „bine informati" ca tine?

Îmi pare bine că încrederea-mi în propriile spuse ți-a transmis că eu aș fi un exemplu, deși nu asta am insinuat. Desigur că îți poți da cu părerea, să spui că nu ești de acord din cauza unei mentalități altfel, însă nu să te pronunți asupra psihicului lor, când tu n-ai citit despre așa ceva. Ți-am dat și exemple.

Mai spune-mi, te rog.
De la al doilea cuvânt, a început parcă să-mi pară mai interesant, totuşi daca stau mai bine să mă gândesc mă lasă rece.

Hahaha, îmi pare bine că te-ai ofticat atât de rău încât mi-ai notat răspunsuri ca fiind nefolositoare, chiar dintre explicațiile pe care le-am mai adus întrebărilor mele, astfel încât să se înțeleagă. Eu n-o să-ți răspund cu aceeași monedă, că mă duce capul mai mult. Simte-te onorat că ajungi pe lista mea cu persoane ignorate.

| AnastasiaK a răspuns:

Mi se pare o problema destul de delicata. Accept ideea de homosexualitate si personal nu am nimic impotriva casatoriei homosexualilor, insa inteleg pe de-o parte si perspectiva unora dintre cei care nu o sustin. Inteleg ca pentru unii dintre ei casatoria tine de traditie, iar aceasta destul de multi ani s-a referit doar la femei+barbati. Totusi, interzicand casatoria homosexualilor i-am discrimina intr-un anumit mod. Ei oricum o sa fie impreuna in continuare, insa, a nu le oferi dreptul la casatorie este un mod oficial de a nu li se recunoaste iubirea sau posibilitatea ca aceasta sa existe. Poate fi perceputa si ca o negare a homosexualitatii, desi aceasta ultima perspectiva este un pic exagerata. In orice caz, este un mod de discriminare. Poate ar fi o varianta de mijloc sa li se ofere dreptul la o "altfel" de casatorie, care sa fie identica in esenta cu casatoria pe care o cunoastem noi, insa sa poarte alt nume. Astfel problema incalcarii traditiei ar fi scoasa din context, iar cei ce sunt impotriva casatoriei homosexualilor ar ramane fara argumente plauzibile.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Nu am nimic impotriva.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Ce naiba? Total împotrivă! Ăștia au o problemă ( la cap si in alte locuri ), dacă ar fi fost normal de ce sunt 2 sexe in lume? De ce am evoluat asa? Ei sunt niște anomalii ale naturii în cuvinte mai puține.

Răspuns utilizator avertizat
| DovleacTurbat a răspuns:

Un confortabil si gratuit (din partea mea) streang la gat pentru ambele mamifere.

| Teffan a răspuns:

Un procedeu rational intre 2 persoane care se iubesc si care vor sa lase testament,sau sa se viziteze prin spitale.

Acest referendum promovat de Coalitia pentru Familie,care este in toi,in plin sezon,urmand sa se stabileasca ce si cum luna urmatoare,este unul dintre cele mai mari acte de discriminare.

Sa nu ai voie,intr-un stat,ca persoana lgbt sa te casatoresti cu cineva,persoana care plateste aceleasi taxe la stat,aceeasi bani ca restul,care se duc pe mizeria aia de catedrala, este inca un motiv in plus sa pleci dracu in niste tari mai fara indoctrinare religioasa, precum Franta, Anglia, Canada.

3 milioane de romani care sunt impotriva acestor casatorii, dar sunt sigur ca isi bat nevestele acasa, cel putin 40% din ei.

| cyupaku a răspuns:

Depinde cine intreaba? o fata sau un baiat?

| andreia67 a răspuns (pentru cyupaku):

Are vreo importanta? E exact acelasi lucru.

| cyupaku a răspuns (pentru andreia67):

Atunci,succes!

| OMFGConrad a răspuns:

Treaba lor, atâta timp cât eu nu sunt o persoană din cele două.

| Adiadictie a răspuns:

Nici o parere. este ceva extrem

| Destinym explică (pentru Adiadictie):

Dar dacă nu ar fi neapărat afișat, ar împiedica lumea în"dezvoltare"?

| GabrielGL a răspuns:

Nu e chiar normal se aude de cativa aniii. femeici femei si barbati cu barbati si inainte erau dar se ascundeau acum ca au liber au iesit la lumina si fara probleme, amestecarea raselor cum se procedeaza in europa si nu numai acum in viitor nu stiu daca va fi bine cei mai marii lumii vor asta Luminati si cei din varf au inceput si la noi sa vine dar asa sevrea si noi nu suntem in stare sa icontrolam ca nu vrem, sa vezi un copil infiat de o copie de acelasi sex nu e ok, cum au zis si psihologi acel copil va suferi, la scoala ca va fi luat la misto di in societate dar cred ca va deveni ceva normal pentru noi in viitor, dar nu il vad prea frumos.

| Lion56 a răspuns:

Sunt pentru casatoria homosexualilor(cu persoane de SEX OPUS, logic). Doar asta se poate numi casatorie. De ce ai vrea sa te casatoresti, ca homosexual? Doar de dragul de a distruge ideea de familie si de a chinui niste posibili copii, in caz de adoptie? Casatoria intre homosexuali este la fel de ilogica precum casatoria intre om si cal sau intre o persoana si un cadavru sau un obiect.
Ia sa termine homosexualii care nu accepta sa se trateze de ceea ce evident e o problema psihica, o deviere(e logic, nici nu trebuie explicat) cu discriminarea, fiindca in primul rand ei discrimineaza pedofilii, zoofilii si necrofilii fiindca vor doar ei drepturi! In al doilea rand, nici eu nu am dreptul sa ma casatoresc cu cineva de acelasi sex, deci nu putem vorbi de "discriminare"laughing

| NoLongerInUse a răspuns:

Nu am nimic impotriva. Fiecare face ce vrea cu viata lui. Tarile mai civilizate si normale deja au si legalizat casatoria asta (USA e doar un examplu) si sunt si altele in proces. Lumea evolueaza. Se fac campanii si au loc discutii, site-uri, evenimente speciale pentru asta si pentru a elimina homofobia.

Daca nu iti convine, ignora-i. Nu te afecteaza pe tine cu nimic (ma refer in general, nu la cel care a postat intrebarea sau altcineva din comentarii).

Răspuns utilizator avertizat
| NoLongerInUse a răspuns (pentru ramon2473):

De ce amant? Asa poate sa vina si cu amanta.

Si da, macar as sti ca baiatul meu a facut un lucru bun si a adoptat un copil care poate ar fi sfarsit fara viitor daca nu ar fi fost adoptat de cineva.

| Aventurierulyd a răspuns:

Nu prea pare normal, dar intr-o societate trebuie sa-i acceptam.

Întrebări similare