Merge sa mergi o noapte ocazional la parinti, gagiu sa inghita galusca sau sa plece de nu-i convine
Nu mai sta cu logodnicul daca nu sunteti casatoriti.Casatoriti- va daca va iubiti si pe urma nu te mai cheama parintii.
Buna. Dacă te-ai duce sa dormi la ei 5 zile pe săptămâna, mereu, clar ar fi o problema. În acest context problema este la logodnicul tău. Nu înțeleg care sunt motivele de ce nu este de acord cu plecarea ta. Pare destul de posesiv. Ai încercat să discuți cu el? Sa vezi care este motivul principal? Partenerul mereu este pe locul 1, familia după. Cu partenerul îți faci propria familie. In aceasta situație,, nu renunți" la familia ta dacă nu dormi o noapte, însă, nu este vorba de asta. Ceea ce mi se pare groaznic este ca nu te lasă sa faci anumite alegeri pentru tine. Te duci o noapte la părinții tai, nu văd ce este in neregula cu asta, nu trebuie discutat acest aspect, nu e ca și cum ar avea dreptate, de exemplu, sa fii invitata la o nunta și sa nu vrei sa îl iei și pe el, dacă ma înțelegi. Cred ca motivele lui principale sunt posesivitatea și posibil, gelozia dusă la cote extreme. Dacă până acum nu ați stat împreună, e posibil sa ii cunosti acum adevarata față.
Pai mergi cu logodnicul tau si dormiti la parintii tai ce el vrea doar tu sa dormi la ai lui? Si persoana aia importanta pentru tine ti a zis bine sa nu renunti la fa milia ta, dar aici tu trebuie sa stii sa i spui prietenului tau ca intr-un cuplu deciziile se iau la comun nu doar el sa decida pentru tine, asa cum el vrea sa stai cu el desii nu procedezi corect, tu nu esti casatorita cu el nu aveai ce cauta la el in pat pin după nuntă dar faptul ca i ti interzice el sa mergi la ai tai, este de ne acceptat, desparte te de el e un bou si nu merită sa fi sotia lui te va trata ca pe o cîrpă, muta te acasa cu ai tai si lasa l pe el la măsa.
Iar părinții mei mă roaga să dorm și la ei o noapte
De ce? Ce rost are?
dar logodnicul meu este deranjat de această propunere.
Bine face. Acum ești cu el cu un rost, formarea unei familii.
Pe cine să împac că nu mai știu.
Să nu faci ceva ca să împaci pe cineva.
Nu e prima dată când sunt pusă să aleg.
Ei dacă ești pusă să alegi, ce alegi? Viața viitoare cu el. sau o noapte cu părinții tăi?
O persoană importantă mie îmi spune să nu renunț la familia mea de origine pentru nimic în lume. Și tu ce faci dacă îți spune? De ce nu? Dece pentru nimic în lume? Viața ta viitoare cu el este nimic în lume?
Persoana aia importanta zice bine, familia ta de origine tine la tine si va tine pana mori orice ar fi, logodnicii vin si pleaca in functie de interes, mare atentie.
Iar daca te iubeste acest logodnic, NU se va supara ca vei dormi o noapte la parinti, deci nu te iubeste, e tampit la cap. Ce conteaza o noapte?
Si pe asta vrei tu sa-l impaci? Pe cineva care nu te iubeste?
Nu trebuie sa impaci pe niciunul, trebuie sa te impaci pe tine.
Vrei sa stai cu ai tai, stai cu ai tai. Nu vrei, nu sta. Nu asculta de nimeni altcineva.
Logodnicul tau nu ar trebui sa fie deranjat daca dormi o noapte la părinții tai. E familia ta. E normal sa mai mergi si la ei. Tu te impaci cu faptul ca te tine asa in lant? Mi se pare prea posesiv logodnicul tau.
Eu in locul tau as face ce-mi spune inima.
Cati ani ai? Ai familie - nu ma refer la parinti, ci sot, copii.
A nu o lasa sa doarma la parinti nu inseamna ca o tine in lant. Nimeni nu o opreste sa mearga la parinti. Da, daca locuieste in alta localitate, poate sa mearga in vizita chiar cateva zile si sa doarma acolo. Dar doar sa mearga a doarma la parinti, acestia fiind in localitate, este o neghiobie.
Cand ai scris, ai gandit cu picioarele?
Esti cumva barbat? Si crezi ca femeia e proprietatea barbatului dupa ce se cupleaza cu el? Fereasca-ne Dumnezeu de barbati care gandesc ca tine.
Te anunt ca asa cum barbatul are familia lui si femeia are familia ei. Daca vei fi vreodata tata de fata iti vei da seama despre ce vorbesc. Nu ti-ar conveni sa vina un mascul posesiv, sa-ti ia fata si sa spuna ca nu mai are ce cauta la tine in ograda.
Cred ca am mai multa experienta si ca tata de fata si de baiat.
Dar tu nu intelegi ce inseamna o familie.
Nu, dupa ce te unesti - barbat si fata -, aceea este familia ta. Celelalte sunt familiile parintilor. Este cel mai rau sa se bage parintii in familiile copiilor.
Cum gandesc? In orice caz, nu gandesc ca tine, deoarece asa ajung familiile sa se destrame.
Eu ma refeream la faptul ca nu se cade sa mergi sa dormi la parinti fara vreun motiv.
Nu cred ca femeia este proprietatea barbatului, dar intr-o familie sunt niste reguli, dintre care una este sa dormi la casa ta.
Tu ce ai zice daca barbarul se duce si doarme la parintii lui? Nu l-ai suspiciona de inselaciune?
Fereasca Dumnezeu de femei cu minte ca a ta.
Am familie. Am si sot si copil. Iar soțul meu merge si doarme la parintii lui ori de cate ori are chef. Eu nu merg, pentru ca nu mai am parinti. Eu sunt cea care sunt lăsată singura aici si totusi nu iau partea celui care ii cere partenerei sa nu mearga la parinti.
Trebuie sa intelegi ca nu e bine ca cineva sa-si impuna voința asupra partenerului. Asta e o relatie toxica de care as recomanda oricui sa scape.
Auzi, cred ca tu nu intelegi ce spun. Eu nu am zis sa nu mearga la parinti, atat barbatul, cat si femeia. Eu ma refeream ca nu poate sa doarma acolo ca asa ii vine lui sau ei, daca parintii sunt in aceiasi localitate.
Dar imi inchipui in ce relatii sti cu familia lui, daca el merge la ei singur. Sunt cazuri cand se intampla si este normal. Mai ales acum de cand cu covidul. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa dormi la parinti, ca asa vor ei, daca sunt in aceiasi localitate.
A merge sa dormi la parinti, cand poti sa dormi acasa, dovedeste dispret fata de partener.
In primul rand trebuie sa-ti raspunzi tie: vrei sa iti traiesti viata cu logodnicul sau este o unire cu beneficii, care urmeaza sa se desfaca ulterior. Daca este prima varianta, le spui parintilor ca ai familia ta, chiar fara casatorie legala. Eu as intreba-o pe mama: tu asa faceai dupa ce te-ai casatorit?
Adica daca te-ai logodit esti proprietatea logdnicului si nu mai ai voie sa mergi la parinti? Doamne fereste!
Ai dreptate! Unii cred ca ar trebui sa-si schimbe numele in Habarnam da-s Gica-contra!
Iara ai interpretat gresit ce am spus. Nu mai comentez.
Te intreb: daca logodnicul ar zice ca vrea sa mearga sa doarma la parintii lui, tu ce ai zice.
Inceputul este greu, apoi vine obisnuinta.
O spun pentru toti care citesc: cand iti intemeiezi o familie, trebuie sa stii ca aceea este pentru viitor familia ta. Nu trebuie sa te conduca nici familia lui, nici a ta. La inceput merge totul bine, dar cu timpul vin neintelegerile. Toti parintii cauta sa-si ocroteasca odrasla si dupa ce aceasta s-a casatorit, iar uneori intra in contadictie cu nora sau ginerele.
Explica-i ceea ce simti ca ai prefera sa faci. In mod normal, un barbat care isi respecta femeia pune preferinta ei mai presus de preferinta lui.
Libertatea în cuplu este la fel de importantă ca și libertate în viață. Nu ai cum sa duci o viață normală dacă ești privată de libertatea în cuplu.,, Să nu fie de acord" sa rămâi la ai tai peste noapte e prea de tot. Nu pare o relație sănătoasă. O relație normala ar fi fost aceea unde tu i-ai fi spus ca rămâi la ai tai, iar el ar fi spus ok, fara alte completări.
Eu zic sa îți pui anumite întrebări și dacă este ok sa rămâi cu el. Pana la urma tu ești stăpâna pe viața ta.
Dreptul la libertate îl ai încă de la naștere. Nu se termină odată cu intrarea într-o relație. Nu mai poți face unele chestii ca înainte, asta este de la sine intele. Dar una este să rămâi la părinții tăi peste noapte sau la o noapte cu fetele, și alta este să rămâi la vecin, ce naiba. La tine în familie văd că domina posesivitatea. Scoate-ți nevasta din beci.
într-o familie normala soțul soția rămân împreună nu fiecare la masa și taxo. cum ar fi sa mergeți separat la chefuri, cumetrii și întâlniri familiale? el la ai lui și ea la ai ei? vizita părinților nu mi se pare ciudata și nu o sa ii interzic soției dar libertatea duce la destrămare și vagabondaj.
Doamne fereste, aici se vorbeste de nunti, chefuri sau intalniri in familie? Nu, se vorbește strict la o noapte ramasa la părinții fetei.
Daca tu crezi ca libertatea duce la destrămare si vagabondaj, ai o problema. Inseamna sa iti e frica sa pierzi persoana de langa tine si vrei sa o tii langa tine cu cel mai mare pret. Daca tu crezi ca, oferindu-i unei femei libertate, aceasta te va insela, treaba e clara. Tu crezi ca nu te poate insela sub ochii tai? Crezi ca esti in stare,, sa ii urmaresti" fiecare miscare, sa te asiguri ca nu o face deja? Ma uimeste cati oameni sunteti de credeti ca puteti evita o infidelitate daca tineti strans de partenera.
Uite, iti scriu acum si nu-ti mai scriu. Daca tu asa intelegi libertatea si familia nu o sa ajungi departe. Toate familiile unde s-au bagat parintii au esuat. Libertatea ta se intinde pana acolo unde nu-i incalci drepturile altuia. Intr-un cuplu fiecare are indatoriri pentru partener. A merge si a dormi la parinti fara nici un motiv este o lipsa de respect pentru partener. Cand te unesti intr-un cuplu te angajezi tacit - in limita bunului simt - sa-ti respecti partenerul si sa fiti impreuna.
Tu nu intelegi ca dupa ce te-ai dat la un loc cu partenerul, aceea este famiia ta. Nimeni nu zice sa-ti neglijezi parintii, dar dupa ce ti-ai format o familie, parintii formeaza familia parintilor si nu a ta.
E adevarat ca - datorita lipsei de cultura sociala - mai sunt si asemenea familii.
Și cu ce îi încalci mă drepturile partenerului dacă tu rămâi o noapte la maică-ta? Am mai auzit-o și pe asta. Sunt părinți; este normal să le fie dor de fiica lor, mai ales, fiind fata, legătura a fost și mai puternica între parinti și copil. Dacă ție ți se pare că gagică-ta este lipsită de respect pentru că vrea și ea să petreacă o singură noapte la părinții ei, e foarte aiurea. Păi în ritmul ăsta sa nu o lași nici să respire fără tine. Să doarmă cu tine noapte de noapte și o singură noapte pe an nu are dreptul să doarmă în altă parte? Eu înțeleg, logic, familia e acum alta, formată din cei doi parteneri, dar tipa nu s-a mutat la parinti 5 zile pe sapt naibii, o singura noapte si atât. In ritmul asta îți sufoci iubita.
georgexxl întreabă: