Doamne fereste, aici se vorbeste de nunti, chefuri sau intalniri in familie? Nu, se vorbește strict la o noapte ramasa la părinții fetei.
Daca tu crezi ca libertatea duce la destrămare si vagabondaj, ai o problema. Inseamna sa iti e frica sa pierzi persoana de langa tine si vrei sa o tii langa tine cu cel mai mare pret. Daca tu crezi ca, oferindu-i unei femei libertate, aceasta te va insela, treaba e clara. Tu crezi ca nu te poate insela sub ochii tai? Crezi ca esti in stare,, sa ii urmaresti" fiecare miscare, sa te asiguri ca nu o face deja? Ma uimeste cati oameni sunteti de credeti ca puteti evita o infidelitate daca tineti strans de partenera.
Persoana aia importanta zice bine, familia ta de origine tine la tine si va tine pana mori orice ar fi, logodnicii vin si pleaca in functie de interes, mare atentie.
Iar daca te iubeste acest logodnic, NU se va supara ca vei dormi o noapte la parinti, deci nu te iubeste, e tampit la cap. Ce conteaza o noapte?
Si pe asta vrei tu sa-l impaci? Pe cineva care nu te iubeste?
Iar părinții mei mă roaga să dorm și la ei o noapte
De ce? Ce rost are?
dar logodnicul meu este deranjat de această propunere.
Bine face. Acum ești cu el cu un rost, formarea unei familii.
Pe cine să împac că nu mai știu.
Să nu faci ceva ca să împaci pe cineva.
Nu e prima dată când sunt pusă să aleg.
Ei dacă ești pusă să alegi, ce alegi? Viața viitoare cu el. sau o noapte cu părinții tăi?
O persoană importantă mie îmi spune să nu renunț la familia mea de origine pentru nimic în lume. Și tu ce faci dacă îți spune? De ce nu? Dece pentru nimic în lume? Viața ta viitoare cu el este nimic în lume?
Merge sa mergi o noapte ocazional la parinti, gagiu sa inghita galusca sau sa plece de nu-i convine
Uite, iti scriu acum si nu-ti mai scriu. Daca tu asa intelegi libertatea si familia nu o sa ajungi departe. Toate familiile unde s-au bagat parintii au esuat. Libertatea ta se intinde pana acolo unde nu-i incalci drepturile altuia. Intr-un cuplu fiecare are indatoriri pentru partener. A merge si a dormi la parinti fara nici un motiv este o lipsa de respect pentru partener. Cand te unesti intr-un cuplu te angajezi tacit - in limita bunului simt - sa-ti respecti partenerul si sa fiti impreuna.
Tu nu intelegi ca dupa ce te-ai dat la un loc cu partenerul, aceea este famiia ta. Nimeni nu zice sa-ti neglijezi parintii, dar dupa ce ti-ai format o familie, parintii formeaza familia parintilor si nu a ta.
E adevarat ca - datorita lipsei de cultura sociala - mai sunt si asemenea familii.
Și cu ce îi încalci mă drepturile partenerului dacă tu rămâi o noapte la maică-ta? Am mai auzit-o și pe asta. Sunt părinți; este normal să le fie dor de fiica lor, mai ales, fiind fata, legătura a fost și mai puternica între parinti și copil. Dacă ție ți se pare că gagică-ta este lipsită de respect pentru că vrea și ea să petreacă o singură noapte la părinții ei, e foarte aiurea. Păi în ritmul ăsta sa nu o lași nici să respire fără tine. Să doarmă cu tine noapte de noapte și o singură noapte pe an nu are dreptul să doarmă în altă parte? Eu înțeleg, logic, familia e acum alta, formată din cei doi parteneri, dar tipa nu s-a mutat la parinti 5 zile pe sapt naibii, o singura noapte si atât. In ritmul asta îți sufoci iubita.
Adica daca te-ai logodit esti proprietatea logdnicului si nu mai ai voie sa mergi la parinti? Doamne fereste!
Ai dreptate! Unii cred ca ar trebui sa-si schimbe numele in Habarnam da-s Gica-contra!
Nu mai sta cu logodnicul daca nu sunteti casatoriti.Casatoriti- va daca va iubiti si pe urma nu te mai cheama parintii.
georgexxl întreabă: