| mirunaioana a întrebat:

Ce parere aveti despre numele Miruna? Va place? Ce va sugereaza acest nume?

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

E un nume dragut. Cunosc si eu o fata cu numele acesta. Cand aud numele acesta ma gandesc la ea. Desi mai degraba o stiu de Miru ( forma de alintatura tongue ). E un nume foarte rar intalnit si totodata special. Semnificatia crestina este aceea a "untdelemnului sfintit", a mirului, folosit mai ales la Taina Botezului (cuvantul "mir" este de origine greceasca). Miron si Miruna (cu forma prescurtata de Miru) sunt nume prezente in randul martirilor si a sfintilor aflati in panteonul crestin, ceea ce a dus la popularizarea lor de-a lungul anilor. Ele sunt prezente inca de acum sute de ani in documentele din Moldova si Transilvania, iar vechimea lor este justificata de multimea derivatelor care exista: Mironas, Mironeasa, Mironel, Mirones, Mironescu, Mirea, Miroianu, Mirontov, Mironovici, Mirulescu etc. Sf. Miron, facatorul de minuni, a trait in secolul al III-lea si a savarsit multe minuni, care au facut ca multi pagani sa treaca la credinta in Hristos. Biserica catolica il pomeneste pe data de 8 august.

18 răspunsuri:
| MM a răspuns:

Cand ma gandesc la numele Miruna, am in minte o fetita de 3-4 ani, brunetica si cu parul cret. tongue

| mirunaioana explică:

Va multumesc pentru raspunsuri, mi-au placut foarte mult.Raspunsul tau chiar m-a amuzat putin, ella86, m-ai inveselit.
Si raspunsul tau, imortal e foarte interesant.

| unicka a răspuns:

Miruna

Forma feminina a numelui Miron - la baza acestor doua prenume se afla un nume grecesc Myron, care la randul lui provine din substantivul "myron", un ulei extras din plante parfumate, care are sensul de "balsam", "mirodenie". Semnificatia crestina este aceea a "untdelemnului sfintit", a mirului, folosit mai ales la Taina Botezului (cuvantul "mir" este de origine greceasca). Miron si Miruna (cu forma prescurtata de Miru) sunt nume prezente in randul martirilor si a sfintilor aflati in panteonul crestin, ceea ce a dus la popularizarea lor de-a lungul anilor. Ele sunt prezente inca de acum sute de ani in documentele din Moldova si Transilvania, iar vechimea lor este justificata de multimea derivatelor care exista: Mironas, Mironeasa, Mironel, Mirones, Mironescu, Mirea, Miroianu, Mirontov, Mironovici, Mirulescu etc. Sf. Miron, facatorul de minuni, a trait in secolul al III-lea si a savarsit multe minuni, care au facut ca multi pagani sa treaca la credinta in Hristos. Biserica catolica il pomeneste pe data de 8 august.

| Klara a răspuns:

Miruna mai degraba imi suna a Minerva... a nume de zeitahappy

| imortal a răspuns:

E un nume care pentru mine simbolizeaza copilaria. eu unu nu pot zice miruna unei fete mai mari de 16-17 ani mi se pare prea copilaros.winking

| Giuly_3112 a răspuns:

Este dragut

| iris_7882 a răspuns:

Buna! Sincer? Prenumele asta cand l-am citit m-a dus cu gandul ma bucurie! Nu stiu de ce dar... a fost primul gand!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Miruna este un prenume foarte sic
daca il analizez bine, imi "sugereaza" o legatura cu mirul (sfantul mir)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe mine ma cheama miruna! La inceput mi s-a parut un nume caraghios insa nici un prieten nu are numele acesta. Acum mi se pare unic dar acest nume se pune din ce in ce mai deS la copii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand numele miruna cred ca este un nume deosebit, deoarece simbolizeaza untdelemnul cu care preotii il folosesc la sfanta taina a botezului si in al doilea rand, acest nume il port si eu si le multumesc parintilor mei ca mi lau daruit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

''miruna'' poate sa vina de la ''mirean''(=laic)winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pentu ca asa ma numesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acest nume imi sugereaza da la cuvantul mir ceva dar oricum nu sunt oracol, si pe mine ma cheama miruna.

| Emmeii a răspuns:

Ma trimite cu gandul la scortisoara.laughing)

| Rose_2860 a răspuns:

Mi se pare ffff dulce.

| Miruna_2494 a răspuns:

Imi place(doar asta e numele meu) si inseamna pacea lumii

| www_9242 a răspuns:

Nu imi place

| Myruna_6130 a răspuns:

Mie im place doar asa ma numesc thumbs up