Atașamentul în relații este inevitabil. E o parte naturală a iubirii și contribuie la dezvoltarea unei legături strânse între parteneri. El poate oferi un sentiment de stabilitate si confort într-o relație.
A nu se confunda atașamentul cu dependența și posesivitatea. Ceea ce unii numesc "iubire fără atașament" se poate referi la o iubire care nu este posesiva sau restrictiva, în care cei doi parteneri își oferă spațiu si autonomie. Astfel de relații, sunt bazate pe înțelegere si acceptare dar e o formă de iubire incompletă. Atașamentul implică susținere emoțională și încredere reciprocă într-o relație, ceea ce poate intensifica sentimentele de iubire.
In teorie, iubirea ar putea exista fără atașament, dar acest lucru poate fi dificil de realizat in practica. Și chiar dacă iubirea fără atașament total este posibila pentru anumite persoane, e imposibil de menținut pe termen lung. Este posibil să existe forme de iubire care nu se bazează pe un atașament profund, cum ar fi iubirea prietenească sau iubirea pentru un hobby sau o pasiune. În relațiile romantice însă, atașamentul este adesea o parte semnificativă a iubirii, consolidând-o și făcând ca relația să fie specială și profundă. Cred că acesta este un mod important de a ne arăta dragostea și devotamentul unul față de celălalt.
In realitate, fiecare relație este unică și ce funcționează pentru un cuplu poate să nu funcționeze pentru altul.
Nu poate exista iubire fără atașament, este deja o contradicție în termeni.
Dar sunt destule persoane care nu știu cum să se exteriorizeze, cum să-și arate sentimentele, cum și când să facă acele mici gesturi de atenție și tandrețe care te fac să te simți iubit. În astfel de cazuri de multe ori se întâmplă ca partenerul să aibă impresia că nu este iubit sau atașamentul nu există.
Iubirea vine la pachet cu atasamentul dar sa nu fie atasare toxica gen de pleaca x sau y tu sa te pierzi, e nevoie sa fii atasat de propia persoana si sa fii stabil in orice situatie te trezesti, important ca fericirea ta sa depinda si de tine si sa ai plan de rezerva gen un cont de bani stransi, o activitate productiva in care sa te refugiezi in caz de te desparti si asa trebuie sa fii si in timpul relatiei, o relatie sanatoasa e una productiva si atasarea se simte minunat
Păi da mă cum ar putea merge fără? Ca n-are cum ce naiba. O să-ți pese idiferent.. Ce spui acolo tu este nimic
Părerea mea este că atașamentul în relații este foarte important, adică iubire adevărată fără atașament absolut deloc nu cred că există.
De obicei, iubirea implică un anumit nivel de atașament, dar nu sunt, neapărat, același lucru. Uneori, atașamentul poate deveni prea intens sau nesănătos, ceea ce poate crea probleme în relații. O relație sănătoasă implică, de obicei, un echilibru între iubire, atașament și independență. Fiecare partener are nevoie de spațiu personal, dar și de conexiune emoțională.
ioanacristina666 întreabă:
Anemona întreabă: