E posibil ca aceasta schimbare merge facuta doar dupa ce copilul implineste 18 ani. Aveam o prietena intr-o situatie cumva asemanatore si nu mai stiu exact detaliile, doar ca a durat ceva.E posibil ca in prezent lucrurile sa stea diferit. Oricum ar fi, succes.
Nu se prea intelege intrebarea.
Insa orice schimbare in certificatul de naștere se face prin hotarare judecatoreasca.
Mulțumesc mult!
Voiam să știu ce pași trebuie să urmez ca să recunosc fata care este minoră,dar să păstreze în continuare numele de familie al mamei,se poate doar la serviciul "Evidența populației " din localitatea unde este născută și înregistrată fata, sau trebuie neapărat hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă?
Menționez că fata în certificatul ei de naștere în dreptul rubricii tatălui este liber, este trasă o liniuță, eu doresc să apară și numele meu dar fata să-și păstreze în continuare numele de familie al mamei, mamă cu care eu am trăit în concubinaj, actualmente fiecare e cu căsnicia lui.
Mulțumesc frumos anticipat!
Cu placere,
Trebuie sa mergeti la tribunal.
Se face un proces pentru recunoașterea paternitatii, unde specificați ca nu doriti schimbarea numelui ei de familie.
Va ajuta un avocat.
Este doar o formalitate, dar nu se face decat prin hotarare judecatoreasca.
Felicitări pentru aceasta initiativa.