anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce pot face daca parintii mei sunt distanti emotional? Cum as putea sa comunic in adevaratul sens al cuvantului cu ei, avand in vedere ca la noi in familie nu se discuta deschis despre emotii, sentimente etc?
Am incercat sa aduc in discutie anumite subiecte, dar fara succes. Mi-au oferit tot ceea ce am avut nevoie, insa aproape niciodata nu s-au interesat prea mult de ceea ce imi place, lucrurile de care sunt pasionat, opiniile mele etc., cu toate ca locuim in aceeasi casa continuu. Aproape de fiecare data cand afla un detaliu despre mine sunt surprinsi, de parca nici nu locuim in aceeasi casa si de parca nu sunt copilul lor. Iar de fiecare data cand eu incerc sa discut sau sa le explic diverse aspecte in legatura cu mine, nu asculta in adevaratul sens al cuvantului. M-am saturat sa ma lovesc de "zid" de fiecare data cand vreau sa port o conversatie mai putin superficiala. Parintii mei nu sunt extrem de ocupati cu serviciul, deci nu asta ar fi problema, iar eu am 19 ani.

Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Raceala dintre ei, se rasfrange si asupra relatiei cu tine.Prea multe nu poti face, decat sa vorbesti cu fiecare in parte, despre aceasta problema care te macina.Si poate or sa inteleaga ceva din discutiile voastre,mai ales ca ai o varsta mai mare si stii cum sa-ti exprimi sentimentele.
As intelege,daca ar fi ocupati cu serviciul prelingit,daca s-ar ocupa cu o afacere(a fost cazul meu,cand am pierdut multe clipe frumoase alaturi de copii).
Poate problemele finaciare,i-au facut sa nu mai aiba prieteni, sa fie mai sociabili, probabil fiecare este cu "distractia"lui, in care nu esti si tu inclus.
Ca parinte, crede-ma ca alt sfat nu stiu ce sa-ti dau.Doar comunicarea dintre voi, trebuie sa inceapa de la tine, daca ei au uitat ca au si un copil, deacum ajuns la maturitate.

2 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,
Personal te-as indemna sa mergi la un psiholog, pentru a intelege mai bine cum sa reactionezi in vederea schimbarii.

Psihologul ar putea sa te "calmeze" un pic si pe tine si de asemenea sa ii "incalzeasca" un pic si pe ai tai.

| Roliii a răspuns:

Actioneaza si tu,du-te incearca,intreaba-i de ce nu te asculta calumea,lor nu le pasa de tine numa de ei,de ce sunt ei atat de surprinsi cand faci ceva ca doar esti tanar si mai vrei sa iesi si tu cu prietenii, excursii etc. (numa sa nu faci vreo prostie), chiar asa de pasivi sunt fata de tine, tu nu esti copilu lor cumva, daca intreaba ceva asta-i raspunsul tau principal:"vreau si eu mai multa atentie in adevaratu sens al cuvantului "