| Fiction a întrebat:

Ce pot face in legatura cu surioara mea mai mica de patru ani? Nu vrea sa asculte de mine si de sora mea mai mare, bate din picioare si zgarie, da cu pumnii si arunca (virgula) cu jucarii atunci cand nu ii convine ceva. Face mofturi la mancarea care o manca foarte bine, la otet si nu mananca aproape nimic din farfurie, iar din cauza asta e slabuta.Nu vrea sa doarma cand o pun, iar cand ii spun sa nu se mai uite incepe sa se miorlaie. Sper ca nu am uitat nimic.Va rog din sufle ajutati-ma! Urgent! crying

6 răspunsuri:
| AleD a răspuns:

Ai putea incerca sa i spui ca daca e cuminte si face nu stiu ce i vei cumpara dulciuri,o papusa sau ceva cesi doreste si daca nu te ask nu o mai lasi la TV, nu mai vb cu ea, etc.nui permite sa faca mofturi sau sa dea in voi pentru ca atunci asa se va obisnui si nu e bine. daca arunca, cu jucarii, vas sfatui sa i le confisti pe cele cu care a aruncat pana isi cere scuze.ar fi bine sa se invete sasi ceara scuze de fiecare daca cand greseste. daca nu-i place ce are de mancare nu-i face alceva, spuneti ca pana la urmatoarea masa va rabda de foame daca nu mananca sau incercati tot asa printr-o recompensa sa o convigeti sa manCE. daca o pacaliti ca e alceva in farfurie poate mergebig grin.nu e bine sai faceti oricum toate poftele pentru ca se va obisnui cu mofturi.la mancare ati putea aduga si ceva cei place ca sa o manance mai bine. daca nu va asculta incercati asa ceva pedepse usoara de ex stat la colt desi s-ar putea sa nu va asculte sau tot asa cai confisti ceva cei place sau i interzici sa faca ceva cei place.sau puteti sa o amenintati ca daca nu va asculta i spune-i mamei sau tatalui vostru daca i e frica de vreunul dintre ei. daca o avertizati ca o sa fie pedepsita daca face ceva dar es totusi face acel lucru sa respecstati amnintarea alfel se va invata ca voi numa amenintati dar nu si aplicati si nu se va corecta. sper ca vam ajutatwinking

| Deutzeuh a răspuns:

Buna. eu cred ca surioara ta vrea sa te supere si sa ii faci mereu pe plac. incearca sa ii spui ca daca nu mananca nu ii vei mai cumpara ninik si nici nu ii vei da gustare. daca nu vrea sa doarma o pui undeva la colt si ii spui ca acolo va sta pana i se va face somn. daca nu vrea nici asa incearca macar sa fi putin brutala(sa o smucesti un pic dar nu tare)...si incearca sa te joci si un pic cu ea. garantat se va mai linisti macar 0.50%...daca nu 1 la%
p.s. nu trebuia sa pui (virgula) nu este cacofonie. succes:*

| trifescugabriela a răspuns:

Incearca sa o imprietenesti cu o prietena de a ta, incearca sa ii aduci pe cineva care sa ii fie alaturi care sa ii intre in inima! Va asculta de acea persoana! Ori daca nu aduo la un compromis ceva gen daca te culci iti dau asta!

| mona a răspuns:

Asta inseamna...un copil care a fost rasfatat de mic, totusi la 4 ani ar trebui cat de cat sa fie mai ascultatoare pentru ca e fetita[eu am un baietel de nici 3 ani da nu face ce face surioara ta si nu i as permite chiar asa ceva, e copil si copiii mici sunt prapaditi]

| alexiaa a răspuns:

OK.Ai doua variante(psihologic vorbind)happy:recompensa sau pedeapsa.Recompensa inseamna ca primeste ceea ce-i place(stiu eu:desene animate,dulciuri etc)doar daca mananca, e cuminte, ma rog...toate rautatile pe care le-ai insirat.Pedeapsa merge in sens invers:daca nu e cuminte nu mai primeste nimic din ceea ce-i place.La 4 ani intelege ce ii spui.Eu cred ca te santajeaza sa primeasca atentie.Cand zgarie si arunca cu jucariile in tine poti sa-i iei jucariile cu care da si sa le pui intr-o plasa si sa te prefaci ca le arunci la gunoi.(vezi numai unde le pui sa nu le gaseseasca)Cand nu o sa mai aiba jucarii o sa inteleaga ce are de facut si se potolestehappyCand nu mananca las-o in pace,nu o certa,spune-i frumos ca o sa manance aceeasi mancare in momentul in care o sa spuna ca ii este foame si o sa-i fie, crede-mahappyE tare complex si greu sa faci toate astea, ai nevoie de multa rabdare si cu ea dar si cu tine.Bafta!

| MihaelaDart a răspuns:

Pentru astfel de mofturi, incearca sa o ignori, cand va vedea ca nimeni nu-i mai este prin preajma ei sa se simta ca e bagata in seama se va plictisii si ea va cere atentia voastra. Cat si la mancare, nu o fortati, lasati-o sa vina cand ii este foame. Sau ii puteti lasa mancarea pe masa, se va servii singura sau va cere sa fie hranita. Ignoranta pentru un copil rasfatat este benefica. Nu ii promiteti marea cu sarea ca daca va fi cuminte ii luati nu stiu ce, va prinde gustul si va profita cu astfel de jocuri de voi, e cea mai mare greseala pentru a mitui pe cineva. Nu o bagati inseamna o perioada, ca si cum nu ar exista in casa. La un moment vi se rupe sufletul de durerea ei, incercati sa fiti tari, astfel o puneti la punct. In momentul reusitei, la multe chestii ce si le doreste aplicati "NU", daca ii dati totul pe tava va redeveni ce a fost odata, un copil razgaiat.