| Ionelamadalina a întrebat:

Ce poți face cu o mamă care te bagă numai în probleme, tată nu am! Nu îl interesează de mine, eu sunt plecată în afară, și ea o ia razna, trebuia să ia niște bani de la o asigurare de pe urma bunicului meu, care a murit, și a semnat un contract, acum aberează ca a semnat acte albe, ca a păcălit o aia, ca ea să nu mai aibă nimic, a dat în judecată o persoană care apărea în contract, deși nu era persoana cu care ea a semnat, a dat pe altcineva în judecată și spune numai lucruri aberante, uneori am impresia ca are ceva la cap, mă sună și îmi zice numai chestii nașpa, ca din cauza mea, mă blesteama., sunt unica ei fiică, unchiul meu mă sună pe mine mereu când ea face ceva dar nici de mine nu ascultă absolut deloc, face numai rele, îmi e teamă ca dacă a făcut plângere sau proces unei persoane nevinovate o s o bage pe ea în pușcărie sau cine știe, ce să mă mai fac? Nu mai știu ce să fac cat mă consum și degeaba, nu înțelege deloc oricât aș vorbi cu ea face numai rau, e numai cu poliție și tribunal uri, mi e rușine ca e mama mea, nu mă întreabă odată ce fac dacă sunt bine, mă zăpăcește numai de acte și de avere ca îi e frică ca ia unchimiu mai mult decât ea și omul ăla e nevinovat, uneori îmi fac impresia ca are ceva la cap și când mă gândesc ca toate vor pica pe mine mă ia și mai rău capul. nu pot să merg în țară până în vară, dar îmi e și rușine ca mă înjură și face urat, și dacă i aș recomanda să meargă la un medic nu ar vrea fiindcă zice ca o fac nebună și vreau să iau bani de pe ea, în rest e o persoană total normală, doar ca exagerează mult și nu ascultă de nimeni când îi intră ei ceva în cap, ce să fac? M am gândit să nu îi mai răspund și să las lucrurile așa să vadă ea mai târziu când o fii. altceva ce să fac? Am și eu familia mea, nu pot să stau mereu să i duc ei grija în condițiile în care ei nu i pasă de mine și nici nu mă ascultă deloc

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Daca dai in judecata pe cineva nevinovat, ti se respinge cererea.
Nu esti responsabila de prostiile pe care le face. Spune-i ca nu vrei sa discuti despre acele subiecte si daca mai incepe cu ele vei închide.

| mihai69 a răspuns:

Da, cea mai bună idee - nu-i mai răspunzi.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Parca spuneai ca stai in Bucuresti: https://www.tpu.ro/......i-absolut/

Esti adult. Nu inteleg de ce tolerezi sa iti vorbeasca cineva urat.
O atentionezi sa nu iti mai vorbeasca asa, altfel nu ii mai raspunzi. Iar daca nu se opreste, atunci nu ii mai raspunde la telefon.

| AliGab a răspuns:

Draguta mea, din pacate mama ta chiar are ceva la cap. Si nu o spun in semn de batjocura, ci o spun pentru ca femeia asta are nevoie detratament. Din pacate nu prea ai ce face daca nu vrea sa mearga la un consult psihiatric si de acolo poate doctorul ii da vreun tratament. Intreaba-o daca aude voci, daca vede lucruri, daca simte ca ii vorbeste cineva, fara a-i aminti de doctori. Abia cand vii in tara pregateste lucrurile in acest sens. Nu am cum sa te indrum mai mult pentru ca nu am avut de-a face, dar clar este ca mama ta are nevoie de ajutor psihiatric.

| KovacsB a răspuns:

In primul rand este mama ta. Odata pe saptamana poti sa o suni si sa stati la telefon 10 minute, reduci din timpul tau de Tik Tok sau FaceBook, ceva cu care pierzi timpul chiar degeaba.

| eliancodrut a răspuns:

Nu o intreba ce a zis AliGab. Si pe KovacsB nu-l asculta ca este idiot.
Da, trebuie sa mearga la medic, are nevoie de tratament. Discuta cu un medic de specialitate si s-ar putea sa trebuiasca sa o pui sub interdictie. Iar daca tu nu esti langa ea, un sanatoriu de psihatrie este singura cale.