| imihaistoian a întrebat:

Ce poti sa faci la o societate non-profit si are ca scop atat activitatea sportiva pentru amatori cat si cea de performanta in domeniul artelor martiale ca si reclamatie daca iti da copilul afara de 5 ani de la prima lectie fara sa aiba rabdare în hohote de plâns?

19 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Un club de arte martiale nu este gradinita, sa-ti duci acolo copilul de 5 anisori!
Cauta alte modalitati de JOACA pentru copilul tau!

| imihaistoian explică (pentru Bula):

Stimată Doamnă,

Vă mulțumesc pentru opinia exprimată, dar nu sunt de acord cu afirmația dumneavoastră. Copilul meu de 5 ani este pasionat de karate și am decis să-l înscriu la acest club pentru a-i dezvolta disciplina și respectul prin intermediul artelor marțiale, nu pentru a-l duce la joacă.

Un club de arte marțiale ar trebui să fie un mediu în care copiii, indiferent de vârstă, sunt încurajați și susținuți să-și dezvolte abilitățile. Prima lecție este, de obicei, cea mai dificilă pentru un copil, fiind o experiență nouă și emoționantă. Este esențial ca instructorii să aibă răbdare și să creeze un mediu pozitiv pentru cei mici.

Mulțumesc pentru înțelegere.

| Bula a răspuns (pentru imihaistoian):

Instructorul nu are pregatire de educator de gradinita, iar copilul nu trebuie sa se invete cu bataie la aceea varsta!

| Violleta2022 a răspuns:

Daca copilul are probleme psihice sau de comportament inadecvat, da, profesorul are voie sa-l dea afara din clasa fiindca nu poate face ora cu ceilalti, aici nefiind vorba de "rabdarea" profesorului, ci de problemele copilului care nu intelege ca trebuie sa stea cuminte si sa execute ce-l pune profesorul/anternorul.
De ce nu spuneti totusi, ce a facut copilul atat de grav, incat profesorul l-a dat imediat afara?

| Violleta2022 a răspuns:

Te-am intrebat un lucru si ma suprinde ca raspunzi numai ce vrei tu, evitand cu buna stiinta sa spui motivul real despre ce a facut copilul in clasa, de ce a fost dat afara de profesor atat de rapid, fiindca de acel motiv poate depinde un raspuns clar din partea noastra.

| imihaistoian explică (pentru Violleta2022):

Ce agresiva esti, stii tu care nu ai fost acolo ca are probleme psihice, eu cred ca nici macar nu stii ce vorbesti, dai din gura aiure sa pari inteligenta.

| Violleta2022 a răspuns (pentru imihaistoian):

Continui sa bati campii fara sa zici adevaratul motiv, deci ai ceva de ascuns si te mai dai destept pe deasupra.

| doctorandus a răspuns:

Meh... intrebarea e daca vrei sa silesti un asemenea profesor sa ai grija de copilul tau. Probabil profesorul respectiv nu e foarte capabil sa faca asta.

| imihaistoian explică (pentru doctorandus):

Nu, ca avea 4 copii si 10 adulti si a mai cedat unul din copii psihic cand i-a zis ceva sa faca si a stat 10 minte sa isi revina, nu stie cu kinderii

| Madaxo97 a răspuns:

E cam micuț la această vârstă pentru acest sport, măcar 7 ani sa fi avut. V-ati gândit ca poate a fost lovit copilul de era in hohote de plâns? Este un sport cam periculos pentru el, nu are nevoie la această vârstă de autoapărare.
Dacă a fost dat afară, înseamnă ca ceva greșit a făcut el, sau pur si simplu nu a rezonat cu profesorul, nu coopera, nu stătea cuminte si deranja ora, caz in care nu avea altă opțiune pentru ca era ori el, ori ceilalți copii care au plătit si ei pentru acea lecție. Discutați cu profesorul si vedeți de ce s-a ajuns la această decizie, sunt sigură ca nu l-a dat afară pentru simplu fapt ca nu i-a plăcut fața lui, ceva s-a întâmplat. Un copil de 5 ani nu este suficient de matur pentru sportul asta, poate deveni plângăcios, anxios in preajma străinilor, poate deveni prea obosit, nu poate executa corect toate mișcările si se poate răni. Mai bine va orientați către alt sport sau sa il mai lăsați sa se joace 2, 3 ani înainte de a-l da la un sport

| imihaistoian explică (pentru Madaxo97):

Înțeleg situația și îngrijorările tale. Din ceea ce spui, copilul era implicat în activități și a fost dat afară fără explicații clare. Este posibil să nu fie suficient de matur pentru acest sport, dar e important să discutați direct cu profesorul pentru a clarifica motivele și a vedea ce s-a întâmplat exact. Poate fi util să explorați sporturi mai potrivite pentru vârsta lui sau să mai așteptați câțiva ani înainte de a-l implica în activități de autoapărare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

ANPC cred.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Meh, ANPC e pentru societati comerciale, nu pentru non-profit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În orice domeniu unde cineva e pregătit de o persoană autorizată poate să refuze cel care pregătește pe cel care consideră el că nu este pentru așa ceva.

| imihaistoian explică (pentru anonim_4396):

Da, dar ar fi putut să lase copilul meu de 5 ani să vadă în continuare antrenamentul, fiind prima dată, nu să ne dea afară. Cu ce drept te dă afară dacă nu deranjezi?

| anonim_4396 a răspuns (pentru imihaistoian):

Nu are ce să caute o persoană sau un copil în spațiul unde cineva face pregătire cu alții fără aprobarea celui care face pregătire sau fără aprobare de la șeful lui.

| imihaistoian explică (pentru anonim_4396):

Este interzis sa te uiti? mama sunt o secta doar ei intre ei, dar cine iti da dreptul sa functionezi asa si sa faci ce vrei, nu avem si noi legi, e o sala unde il primeste si il da fara cand vrea, nu exista politie, protectia copilului, etc, mai ai putin si spui ca poate sa il si bata daca a acceptat sa fie la curs ca e cursul lui. foarte limitat modul tau de vedea lucrurile.

| anonim_4396 a răspuns (pentru imihaistoian):

Așa e cum spun eu.

| lucianMKSro a răspuns:

Încearcă să ai o conversație calmă și deschisă cu antrenorul sau cu persoanele din conducere pentru a înțelege mai bine motivul pentru care copilul tău a fost exclus și pentru a discuta despre așteptările și abordarea lor.
În cazul în care, după această discuție, consideri că a fost tratat incorect sau discriminatoriu, poți face o reclamație la autoritățile competente, cum ar fi:

1. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se ocupă de plângerile de discriminare în România.

2. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), dacă consideri că drepturile copilului tău au fost încălcate.

3. Federația Sportivă de care aparține clubul, dacă este vorba de o federație sportivă națională (De exemplu Federația Română de Judo).

Poți posta totodată un feedback constructiv public, de exemplu prin recenzii online sau pe rețelele de socializare, pentru a avertiza și alți părinți despre experiența ta. Asigură-te că feedback-ul este obiectiv și bazat pe fapte.

Eu îți recomand să acționezi cu calm și să încerci să găsești o soluție care să fie în beneficiul copilului tău.