Prietenia... exprimarea sincera si fara rezerve a gandurilor si simturilor tale in fata unei alte fapturi omenesti, sinceritate totala si dezinteresata in viata launtrica cea mai intima, ca o incercare de retraire in profunda simpatie a unei alte fiinte omenesti. Prietenia face sa nasca, hraneste si intretine cele mai frumoase sentimente de generozitate de care e capabila o inima omeneasca. Prietenie este cand persoana care ti-e alaturi accepta sa fie "acolo" pentru tine si la bine si la rau. Prietenul adevarat e cel caruia ii place sa te vada: care este dispus sa-ti ierte slabiciunile si sa le ascunda de ochii altora, te trateaza cu menajamente cand esti absent, si cu franchete cand esti prezent. Prietenia adevarata si sincera presupune ca cineva sa ia parte la soarta celuilalt cu caldura, in mod curat obiectiv si fara nici un interes, si aceasta presupune o identificare desavarsita intre cei doi prieteni. Prietenia presupune cel putin doua suflete. O prietenie adevarata trece de interesul material. Prietenul este acela care gandeste pentru tine ca pentru el insusi si care este capabil sa te ajute sa intelegi ca uneori gresesti pentru ca prietenul care esti tu sa se schimbe. O prietenie adevarata este un cerc. Un cerc in care cei doi prieteni se ajuta in viata, sa se rostogoleasca. Cand esti singur, fara prieteni nu poti decat sa mergi, ca barca pe uscat. Fara sa ne dam seama, de multe ori uitam ca langa noi exista o persoana careia am putea sa-i impartasim gandurile noastre, o persoana dispusa sa se bucure alaturi de noi sau sa ne consoleze atunci cand suntem tristi.
Sa fie alaturi de tine la orice ora din zi si din noapte, macar la telefon sau prin mesaje! Sa simta cand ai nevoie de o imbratisare o strangere de mana! Sa te inteleaga si sa iti dea sfaturi ca si cum si-ar da lui insusi! Sa te respecte si sa fie de partea ta oricand indiferend daca esti sau nu vinovat! Sa nu te paraseasca niciodata!
Prietenia. o persoana in care poti sa ai incredere, sa poti sa ii spui orice fara sa fuga la altii sa spuna.sa te inteleaga, sa iti dea sfaturi. cand ai un prieten stii ca poti s te bazezi pe el atunci cand ai o problema si nu stii cum sa o rezolvi. e bine sa vorbesti si cu parintii, dar nu poti vorbi chiar orice cu ei. sunt lucruri care nu trebuiesc discutate cu parintii si aici intervine prietenul/prietena. da trebuie sa stii ca poti avea incredere in el/ea. rar se gasesc prieteni adevarati. majoritatea sunt pe interes.