Nu pot sa-mi imaginez viata fara prieteni. Ei sunt una dintre cele mai importante aspecte ale vietii. Avem nevoie de ei ca sa le impartasim atat bucuriile cat si supararile noastre. Este bine sa stim lucrul acesta si sa invatam din timp sa ii apreciem si sa-i tinem aproape de noi.
Pentru mine, prietena mea cea mai buna inseamna foarte mult. De fiecare data cand am avut nevoie de ea mi-a fost alaturi. Ea este o persoana sincera care nu ar putea sa ma minta niciodata indiferent de situatie. Mi-a dovedit de nenumarate ori ca nu este o prietena falsa si a reusit sa-mi castige toata increderea. Am invatat sa ne distram, sa invatam unul de la celalalt, sa ne plangem unul altuia atunci cand ne este greu si cel mai important lucru sa ne respectam.
De cand suntem prieteni am inteles ca fara respect si fara ingaduinta nu poti avea un prieten adevarat. Imi doresc foarte mult ca prietenia noastra sa dureze o viata.
Prietenia adevarata e aceea care nu e conditionata de nimic si se bazeaza pe sinceritate si incredere.Din pacate cam rar intalnita in vremurile noastre.
Un prieten de incredere,pe care te poti baza si care niciodata san u te tradeze si mereu sa fie acolo pentru tine
Prietenii adevarati se numara pe degetele de la o mana!
A fi prieten adevarat cu cineva inseamna a'i stii gandurile si actiunile inainte sa le faca, sa'i fi de ajutor cand e slab si sa nu-l tradezi.De exemplu eu am o prietena, care este cea mai buna prietena a mea, ii stiu toate secretele si o ascult de fiecare data cand are nevoie; lumea necunoscuta crede ca suntem surori si chiar semanam la fizic si comportament.E prietena mea de 4 ani de zile si ne dorim o prietenie cat mai puternica si indelungata
Prietenia denumește o relație cooperativă și de consolidare între oameni. În acest sens, termenul denumește relația în care sunt implicate cunoștințele mutuale, stima, afecțiunea și respectul, împreună cu un anumit grad de cerere a unor servicii din partea prietenilor în anumite momente de nevoie sau de criză. Prietenii sunt considerați a fi bine-veniți în compania celorlalți și vor demonstra loialitate unul celuilalt, câteodată îndreptată către altruism. Gusturile lor sunt de obicei comune, iar astfel pot să împărtășească aceleași activități plăcute. De asemenea, vor adopta un comportament de ajutor mutual, cum ar fi administrarea unor sfaturi și înțelegerea asumării unor greutăți personale. Un prieten este o persoană care de obicei demonstrează comportamente reciprocative și reflective. Însă pentru unii, prietenia practică reprezintă încrederea că cineva nu îi va răni.
Valoarea regăsită în prietenii este de obicei rezultatul unui prieten ce demonstrează urmatoarele:
tendința de a dori tot ce este mai bun pentru cealaltă persoană
simpatie și empatie
onestitate, probabil în situațiile unde este mai dificil pentru ceilalți să spună adevărul, în special în indicarea defectelor unei alte persoane
înțelegerea mutuală
Într-o comparare a relațiilor personale, prietenia este considerată a fi mult mai apropiată decat asociația, deși in ambele relații există anumite grade de intimitate.
Cand doua persoane se iubesc, se inteleg foarte bine, sunt fericiti impreuna, fac o groaza de lucruri impreuna, se potrivesc si se ajuta oricand.