Rezolv-o, vorbeste cu o prietena buna care stie sa te asculte si care te va ajuta, daca n-ai fa-ti, vezi ca gasesti sfaturi aici sus unde scrie " cauta intrebari sau raspunsuri " cuvant cheie timiditate si ai sa gasesti sfaturi de la userii nostri, procedeaza asa si cu alte probleme pe care le ai si carora vrei sa le afli raspuns.
Timiditatea este o problema pe care ti-o provoci singura si de care trebuie sa scapi singura.Si eu am fost timida si inca mai sunt putin... dar mi-am dat seama ca in viata asta daca tu nu te bagi i nseama nimeni nu te va lua in seama.Gaseste-ti curajul de a sta fata i nafat cu tine in oglinda si vorbeste foarte deschis cu tine, incearac sa-ti descoperi plusurile si minusurile(toti le avem) si punele in valoare pe primele incercand in acelais timp sa scapi sau sa le maschezi pe celelalte. Daca stii ca ai ceav de spus deschide guar si spune.Numai un om prost sau foarte mesimtit nu a fost niciodata timid, este ceva normal dar sa stii ca daca tu nu te respecti la adevarata valoare nimeni nu te va respecta.Cunoaste-te pe tine insuti/insati ca sa te poti arata lumii in toata splendoarea
Am mai raspuns acum 2 zile la aceeasi intrebare! Intra in arhiva TPU, dand la cautare "timiditate", dar si vazand/consultand/cumparand din librarie, macar un titlu din cele existente pe aceasta tema!
Se spune ca oamenii timizi pierd multe in viata din aceasta cauza.eu sunt foarte foarte timida, stiu ca nu e bine dar pur si simplu asta e firea mea
Timiditatea e sora cu neincrederea. Tu nu ai incredere in tine! asa ca..incearca autosugesti: pentru eliminarea timiditatii..."sunt o fiinta plina de spontaneitate, de indrazneala si curaj. Intotdeauna ma exprim, gandesc si actionez cu deplina incredere la momentul potrivit. Ceilalti ma asculta cu mult interes si sunt captati de initiativele mele inspirate, de farmecul si inteligenta mea". ti-am dat un exemplu, spune-l cat poti de des, si cu toata fiinta ta....si ceva important DUMNEZEU te iubeste, cere ajutor si el te v-a sustine, creaza o relatie de prietenie cu EL. Din propria mea experienta iti spun ca are efect! bafta!
Poi in primul rand incearca sa socializezi cat mai mult. Daca nu vei avea si tu initiativa sa comunici cu ceilalti din jur sunt foarte multe sanse ca acestia sa creada ca tu nu ii vrei in jurul lor. Eu una ma ghidez dupa lucrul asta, intreb odata pe cineva de vorba, dar apoi astept sa si dea si persoana respectiva interesul.
anonim_4396 întreabă: