Nu esti singura careia i se intampla asta.Eu am 16 ani si mama se poarta la fel cu mine.Imi amintesc ca acum un an, eram cu un grup de fete si baieti la cineva la poarta, printre care si prietenul meu si ea a venit dupa mine cu paleta sa ma bata ca am intarziat.Iti dai seama ca a fost mai mult decat jenant mai ales ca era si prietenul meu acolo.Nu mai puteam de rusine.Si ca sa fie tacamul complet, acasa m-a batut cu matura de ma invinetise pe fundulet.Nu vrea sa accepte faptul ca am crescut si ca nu mai pot depinde atat demult de ea.La dracu'am 16 ani! Trebuie sa ma descurc singura de-acum.Imi spune ca nu prea mai stau cu ea si ca nu ii dau atentie.Eu o iubesc dar nu prea imi place sa arat chestia asta.Am nevoie si eu de libertate,de intimitate, am momente in care vreau sa fiu singura, ca doar de-aia se numeste adolescenta.Imi spune sa fiu mai responsabila, si chestii de genul.Si o sa fiu dar nu pot asa dintr-o data.Chestiile astea se invata cu timpul.As vrea sa fie mai apropiata de mine, sunt momente in care chiar imi doresc asta. Vreau sa vorbesc cu ea, am nevoie de prietenia ei de mama dar din pacate niciodata nu o gasesc cand am nevoie de ea. Daca incep sa-i povestesc ceva, tipa la mine si ma cearta.
Asa e mama mea.Crede ca n-o iubesc...ce mult se inseala.Dar asa sunt eu.Nu-mi place sa-mi arat sentimentele.
In fine, vreau sa spun ca toate mamele sunt la fel, sau cel putin unele. Poate din prea multa iubire reactioneaza asa.Nu vor sa ni se intample nimic rau pentru ca pentru ele suntem totul. Tare mult as vrea sa stie ca si ele sunt la fel pentru noi
Sper ca nu te-am plictisit cu povestea mea
Ciao
Din celelalte intrebari am inteles ca ai 14 ani.Deci nu esti atat de mare incat sa iti iei aere de diva si sa nu iti mai asculti parintii.
Deocamdata esti un copil si de educatia si siguranta ta raspund parintii asa ca trebuie sa ii asculti.
Pentru a iesi un copil bun din tine e nevoie si de reguli pe care tu ai face bine sa le accepti:daca mama spune ca doar pana la 9 ai voie afara atunci asta vei face.Cat despre treburile din gospodarie dovedeste ca ai putin respect pentru parintii tai si fa ce ti se cere ca nu iti pica manutele.
Cand vei fi la casa ta tu decizi cum traiesti, pana atunci lasa-te educata ca ai nevoie!
@"Bai"LeaGacy ala de13 ani! Eu am 43 iar matale la 13 ar trebui sa "sti"sa scrii in primul rand. Faptul ca te lasa pana la 10 seara afara nu prea e un castig pentru tine, dimpotriva! Teme de vacanta nu ai matale de facut?
Si cine ti-a spus ca daca esti prea educat esti mai prost? Cocalarii cu care stai pe afara?
Nu esti o victima. Mama ta are dreptate. Ce ai vrea? Sa stai afara pana la 12? E normal sa fie ingrijorata, de pe acum baietii vor incepe sa iti faca avansuri ( chiar si pe net )...
Pe de alta parte, de ce nu i-ai da si ei o mana de ajutor, astfel invatand pentru mai tarziu : sa sai cu o matura, sa stergi un praf...treburi simple, ca nu te va pune sa bati covorul! De unde atata lene? Ar trebui sa va mandriti ca parintii va poarta de grija si va ocrotesc!
Cand veti intelege ca sunteti inca copii?
Parintii mei sunt destul de inetelgatori. hehe. .Am 13 ani. Eu la 21:30 trebuie sa merg acasa, ceea ce mi se pare corect. Asta in functie de cand se intuneca. E normal sa iti impuna reguli, e mama ta si are dreptul sa fie ingrijorata, te iubeste. Uite acum e opt si jumatate si e destul de intuneric. Sunt deja acasa. . Cand iti spune sa faci ceva nu cred ca uiti si nu ai chef chiar de fiecare data, nu? Trebuie sa ii fi de ajutor. Trebuie sa fi o persoana responsabila si sa ai grija de tine, sa ii dovedesti asta. Un prieten de.al meu a avut o discutie cu parintii lui si le.a explicat pe un ton frumos ce face si cu cine iese. Nu fumeaza, nu bea, nu face prostii. Fa si tu asa. in cazul in care nici tu nu faci vreo prostie de genul asta. . Cat despre crizele care le face de fata cu prietenii tai, nu mi se par normale. dar daca nu mai iesi din cuvantul ei nu se va mai intampla. Trebuie sa isi poata pune increderea in tine, altfel.
Pai mama asta a ta cam exagereaza este foarte jenant sa vina dupa tine si sa faca crize de isterie in fata prietenilor... dar nu ai sp kati ani ai?
Sunt si eu in aceeiasi situatie
sunt parintii mei...da' sunt prea batuti in cap
daca ar putea m-ar inchide in casa sa nu ies
Eu nu am astfel de probleme. Mama e foarte intelegatoare. Explicai mamei tale ca te face de ras cand vine dupa tine de fata cu prietenii tai. Spune-i ca o iubesti si ii multumesti pentru ceea ce face pentru tine. Spune-i ca prietenii tai sunt ok, nu golani. De altfel, anunt-o cand intarzii ca sa nu fie ingrijorata. Asa nu te va mai face de ras.
Draga mea, si eu am trecut prin asa ceva.si eu trebuia sa ajung la 9-10 acasa, nu ma lasa sa ma imbrac prea deochiat etc.Asta cand aveam 14-15 ani. Credeam ca mama mea e cea mai rea din lume...acum am 26 de ani si pot spune ca nu am cuvinte sa ii multumesc pentru ca a fost asa cu mine.mi.a dat o educatie decenta, am stiut sa deosebesc raul de bine si nu mi.a prut rau de deciziile pe care le.am luat sau le iau.E normal ca o mama sa isi faca griji pentru copii ei, mai ales in ziua asta, cand aude fel si fel de stiri alarmante. Ea s.a sacrificat pentru tine, inca de cand erai in burtica si se va sacrifica mereu.Cand vei creste, cand vei avea copii, ai sa ii dai dreptate. Atunci vei intelege cel mai bine. pana atunci, fii recunoscatoare pentru tot ceea ce face pentru tine.
Ba baiatu ala justitiaru eu am 13 ea are 14 si intre mine si ea e o singura diferenta ca pe mine ma lasa pana la 10 si sa stii ca nu este frumos sa iti vezi prieteni cum raman afara si pe tine te duce mama de manuta da intr-adevar avem neoie si de educatie dar in zilele noastre daca esti prea educat pari ff prost loredana add:boyjoker31 id mess si imi vb daca e
Addaa întreabă: