anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sa ma mai fac? Fratele meu e mai mare ca mine cu 5 ani.Nu ma suporta tipa la mine fara motiv si nu pot spune nimic parintilor de chestiile aste pentru ca el are tot timpul un as asupra mea.Adica ma ameninta zice ca daca ii spun la parinti ceva el ke spune ca am luat nu stiu ce nota mica la scoala.Ma uraste! Si intr-o zi mi a spus ca abia asteapta sa scape de mine si sa plece la facultate(e in a 12-a) si niciodata nu sta de vb cu mine doar daca vin eu dar si atunci tipa la mine si zice ca nu are chef de mine si ca e ocupat dar el sta tot timpul pe facebook si mess.crying Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi. Ce as putea face? P. S=Eu am 14 ani!

Răspuns Câştigător
| IonDiana a răspuns:

Hei :* nu te ingrijora. in primul rand el nu te uraste, fi sigurabig grin e anturaju asta. si el este mai mare crede ca poate sa te santajeze si etc.eu iti zic sa numai stai cu frica asta, vorbeste cu parinti tai.si in legatura cu notele mici... spune-le tu parintilor de ele, si o sa fie bine o sa te eliberezi o sa vezi :* nu-l mai lasa sa fie asa autoritar asa fata de tine, ca in fata parintilor sunteti egal.si oricum n-are minte de clasa 12. daca este asa cum spui tuhappy nu are minte deloc laughing si o sa-i fie dor si de "pietrele din curte" nu-l crede, si nu-l mai lasa sa te santajeze, pune piciorul in prag cum s-ar zice laughing) o sa vezi ce bine o sa-ti fie, incearca:*

17 răspunsuri:
| Linilerei a răspuns:

Părinții tău știu asta? Ei bine sigur el are o problemă fiindcă să țipi la cineva pe motiv de mere pe pereți e o totală lipsă de energie. Stai de vorbă cu un părinte atunci când nu e el acasă. Când știi că ești singură cu mama sau tata îi povestești tot. Și când spun tot înseamnă chiar totul. Că nu te lasă în pace și că te tachinează. El da, nu te lasă în pace pentru că te consideră naivă și ușor manipulată. La 14 ani e normal ca frații mai mari să aibă o chestie cu ăi mai mici, dar atunci când se întrece o limită trebuie pus punct.

| tinaHd a răspuns:

Ignora-l pur si simplu sau spune-le parintilor de nota aia mica, succes:*:*

| KodrutZ a răspuns:

Pare cretin. Inregistreaza o discutie de-asta cu el si santajeaza-l si tu cu ea.
P.S. inainte de a ii spune "te-am integistrat, fraier" ia si salveaza frumos inregistrarea pe calculator.winking

| motherfuckerstyle a răspuns:

Eu il injuram de mult pe fratitu laughingar trebui sa te folosesti de faptul ca esti mai mica iar parintii tai au mai multa grija de tine.Incearca sa plangi cat mai mult in fata lor iar cand te intreaba le spui ca fratele tau este de vina. Spui ca fratele tau sta mult pe mess, asta este o ocazie buna sa ii verifici toate conversatiile si sa vezi ce,, prostioare'' invarte fara stirea parintilor.
Daca vrei sa te razbuni intr-un mod cat mai urat incearca asta:
1. Vii plangand acasa de la scoala si le spui parintilor tai ca un baiat sa luat de tine pe strada si ca ti-a cerut datoria facuta la poker a fratelui tau.
2.Rogi o prietena mai mare sa iti cumpere de la farmacie un prezervativ si il pui prin baie sau la vedere in camera fratelui tau.
3.Pui un coleg sa te loveasca la brat sau pe fata astfel incat sa ramana vanataie, ai grija ca diriginta sau un parinte al vreunei colege sa vada ...normal cand te intreaba ce ai patit spui ca fratele tau mai mare te-a lovit, este inevitabil ca cineva sa sa-ti sune parintii.
4. Daca fratele tau mai lasa messul deschis in timp ce pleaca incepe o conversatie in numele lui cu o persoana inventata de tine[iti faci un id la buleala].In conversatie fratele tau ii cere un sfat celui mai bun prieten cu privire la prietena lui care este insarcinata in 2 luni si nu stie la ce clinica sa faca avortul...u ca o fiica buna ce esti ii avertizezi pe parintii tai desi fratele tau te-a amenintat ca te bate daca le spui cv.
5.Pui o poza cu fratele tau pe facebou sau cocalari.com
6.Dupa ore ii spui dirigintei tale ca nu vrei acasa si ca ai vrea sa stai la scoala inca vreo 3 ore...cand te intreaba dc normal ca u ii vei povesti,, ororile'' care se intampla acasa in lipsa parintilor tai asa ca e mai bine sa stai undeva pana vin parintii tai de la servici.
7.Te duci la psihologul scolii cateva ore si ii povestesti ce probleme ai, psihologul se va duce la diriginta iar diriginta la parintii tai care nici macar nu stiau ca u ai nevoie de psiholog, bineinteles cauza este fratele tau mai mare.

Stiu ca am multa imaginatie laughing dar sunt foarte bune pentru razbunare.La mine intotdeauna a mers chestia cu dragalesenia si faptul ca sunt fata, uneori chiar daca era vina mea fratele meu mai mare nu avea nici o sansa.Eu spun sa mai astepti vreo 3-4 ani si ai sa vezi ca relatia voastra se va imbunatati, atunci veti amandoi adulti si veti avea aceleasi preocupari.

| KubetiiOO a răspuns (pentru motherfuckerstyle):

Oo dar ce imaginatie bogata mai ai tu laughing

| anonim_4396 explică (pentru KubetiiOO):

Dar vad ca tu nu prea estk dispusa sa faci ceva, daca chiar vrei sa schimbe situatia si sa te impui atunci actioneaza si asculta-ne sfaturile, decat sa cazi mereu de ''boraca fraiera''.

| InUtZaaa a răspuns:

Poate tipa la tine pentru ca este invidios pe tine sau le-ai spus ceva parintilor si de atunci te uraste sau are o problema pe care il framanta mereu si nu poate vorbi pentru ca este stresat. Incearca sa il ignori o vreme si cand vrea sa iti spuna ceva nu il baga in seama:*Stai linistita ca o sa fie bine pana la urma o sa vina el la tinewinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asa eram si eu cu frate'meu acum cativa ani, iar acum ne intelegem super.Ideea e ca tu ar trebui sa fii putin mai "smechera" cu el.Adica el cand incepe sa tipe si sa te ameninte, tu nu-l baga in seama sau raspunde-i indiferent sau chiar poti face misto de el, dar mai subtil. Faza e sa nu-i arati ca ti-e frica de el.Si sa te impui intr-un fel.Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fratele tau pare un om fara suflet, rautacios si misogin.Nu-i acorda atentie,nu-l lasa sa se bucure ca te invinge si ca esti suparata din cauza lui,incearca sa nu mai vorbesti cu el, nu-l mai baga in seama orice ar zice nu-i arata ca te oftici, ca sa se enerveze ca nu au nici un efect vorbele lui asupra ta si sa vada si el cum e sa il trateze cineva asa.Nu incerca sa mai vorbesti cu el daca vezi ca e in zadar,nu-i lasa satisfactia sa tipe la tine,tu vorbeste frumos si educat daca e nevoie sa ii zici ceva si nu te lasa afectat de nimic, iar in rest nu ii vorbi deloc, chiar fa-te ca nu-l auzi.Incearca sa nu mai faci lucruri rele de care el ar putea afla astfel incat sa te parasca(Ce gest imatur apropo),te vede mica si profita de asta,ii place sa te enerveze si cred ca este deranjat de faptul ca are o sora mai mica si este preocupat de alte lucruri, este un om egoist, de aceea reactioneaza asa.Atunci cand te mai enerveaza,trebuie sa te porti exemplar ca sa le poti spune parintilor fara sa aiba ceva impotriva ta,dar totusi daca mai incerci sa ii spui ceva sau trebuie sa vorbesti cu el,incearca sa nu te porti ca un copil si sa pari matura cand conversezi, sa nu pari agitata, pitigaiata sau nervoasa.Nu conteaza vorbele lui,o sa le regrete intr-o zi cand o sa realizeze ca a gresit,nu-l mai lasa sa te domine si nu-i mai da motiv pentru care sa te aiba la mana, trateaza-l cu indiferenta, ca o sora mai mare.

| oanaoana23 a răspuns:

Eu in locul tau le-asi spune parintilor cu toate riscurile de rigoare. ei va iubesc pe amandoi la fel si o sa ia cea mai buna solutie

| tibi95cj a răspuns:

Eu zic sa nu il bagi in seama, iar dupa un timp se va linistii el... Daca tipa, il lasi sa vorbeasca cu peretiiwinking

| Bubbles10 a răspuns:

Si eu am 14 ani.Si fratele meu e la fel(Are 18 ani si e a12-a).Nu-i da atentie...Eu de obicei ii spun mamei sau tatei.happyDar cand tipa sau ceva prefate ca nu e acolo.Nu-l mai baga in seam atunci nu va avea motiv sa tipe.Iar daca tipe spune-le parintilor ca tipa fara motiv, iad daca baga chestia ca ai luat o nota mica spune-i ca "ai dovezi?". Daca cand iei o nota mica sau faci ceva nu-i spune lui, deoarece el va avea Asi in maneca.Si mere te va santaja.big grin Succes!big grin

| Ledy80 a răspuns:

Sfatul meu este sa incerci sa ceri mai mult ajutor de la fratele tau, adica sa te ajute sa faci lectii, sa te ajute si cu altele, daca nu ajuta, spune-i parintilor ca nu te ajuta ca el ew mai mare si trebuie sa te ajute.

| KubetiiOO a răspuns (pentru Ledy80):

Nu are nicio legatura!

| LaviniaLoredana21 a răspuns:

Tachineaza-l.Fii rea dar fii rea cu cap...Doar nu te va lua la bataie...laughing

| KubetiiOO a răspuns (pentru LaviniaLoredana21):

Pai nu ajunge ca m-a batut azi?

| LaviniaLoredana21 a răspuns (pentru KubetiiOO):

straight face Mai bine le-ai zi parintilor chiar daca exista riscuri.