| NbhdDaughter a întrebat:

Ce se intampla cu mine? De o vreme de cand viata mea nu mai merge bine si la tot pasul intalnesc numai necazuri m-am schimbat tragic.Problemele mele sunt urmatoarele: 1.imi iubesc foarte mult bunicii, si mi-as da viata pentru ei, dar sunt ambii dintre ei bolnavi si daca ii pierd, este clar ca nu stiu ce se va intampla cu mine, dar ceva rau mai mult ca sigur se va intampla. 2.Sanatatea mea atarna de un fir de ata, am probleme cardiace destul de grave, dar ii multumesc bunului Dumnezeu ca nu sunt si mai grave decat atat, si multe alte probleme de sanatate si imunitate. 3. Unele din colegele mele isi bat joc de mine si imi spun :" bazaitoarea" pentru ca plang mereu si 4. Exista o persoana care mi-a tulburat gandurile, m-a facut sa sufar destul si e culmea ca eu inca o iubesc la nebunie.... Toate aceste probleme m-au facut sa ajung la pamant, sa ma faca sa imi displaca viata mea si sa intru intr-o depresie grava. Cea mai mare problema este cea cu sanatatea bunicilor mei, de multe ori m-am gandit ca daca unul din ei moare, nu voi mai rezista si voi muri si eu.Cum sa ies din aceasta stare? In lumea mea totul e negru. Ajutati-ma, va rog, nu stiu ce se va alege de mine! crying

Răspuns Câştigător
| muceacitalinda a răspuns:

Buna! draga mea, intr-adevar ai avut o gramada deprobleme aparute in viata ta, si fiind probabil micuta de varsta. bunici tai sunt persoane bune in viata ta, pentru ca si ai mei sunt si amandoi sunt bolnavi, iar cateodata cred ca ii pierd, si acest lucru ma face sa mor si eu. revenind la tine, ai boli cardiace deci, gandeste pozitiv, gandeste-te ca te vei trata, iar daca nu te vei trata tot vei trai pentru ca nu e agravata (si eu am si te cred) intr-un fel ne asemanam foarte mult, probleme cu bunici, boala cardiatice amandoua. acele collegi care iti fac asa sunt persoana fara inima si crede-ma ca si eu plang la scoala aproape in fiecare zi, si doar pentru faptul ca imi amintesc de problemele mele! ( si aici ne asemanam si de mine isi bat joc )aceea persoana pe care o iubesti ea nu gandes-te ca are pe cineva care vrea sa fie alaturi de el, sa isi petreaca viata langa, el sa ii fie alaturi la bine si rau. sa iesi din aceasta... du-te la o persoana cum ar fi bunici (dar daca consideri ca vor suferi daca va auzi cat de multe suferi)du-te la o prietena o ruda de treaba si spune-i! Doamne nu imi vine sa cred, ne asemanam asa de mult, incat. imi vine sa cred ca e impsibil. crede-ma! acceasi probleme, ziceam daca ne asemanam la un lucru dar noi ne asemanam la toate din ce ai scris. succes! te pup! funda daca consideri ca merit

16 răspunsuri:
| andreyuu a răspuns:

Nu o spun la batjocură, dar după părerea mea nu ar fi indicat să cauţi răspunsuri aici, mai degrabă du-te la un psiholog, care te poate sfătui cel mai bine.

| Sebby a răspuns:

Stii, nu e o depresie din care sa poti 'iesi' si lumea ta nu e neagra. In cazul tuturor celor de varsta ta... si a mea exista aceasta depresie generala. Gandeste. te la lucruile urate ca fiindca intr. un fel frumoase. Priveste lumea altfel, bucurate la orice, razi la o gluma proasta indiferent de cine e spusa si cel mai important fii buna cu toti si incearca sa nu mai plangi. Problema cu bunici, obisnuieste. te cu ideea ca orice oameni se duc. Da, este greu si pare impostibil, dar nu este.

| AlinnutSsa a răspuns:

Buna!
Viata este dura si nedreapta cu noi, uneori.
Stiu cum este sa iti iubesti bunicii, dar eu pe bunicul meu nu l-am cunoscut niciodata a murit cu mult timp inainte sa ma nasc eu. Si din cate aud vorbind imi pare rau ca nu l-am conoscut.
Dar asta este. Oamenii se nasc si mor. Acesta este ciclul vietii. Persoanele dragi vin si pleaca. E trist. Dar nu avem ce face.
Daca sanatatea ta este foarte grava si ai probleme cardiace, fii pozitiva! Lucrurile se pot agrava [bunicul meu a murit deoarece avea probleme cu inima, tesiunea]
Colegele tale sunt niste nesimtite!
Ignorale! Iar ele isi vor da seama ca pe tine nu te doare nicaieri de jignirile lor.
De ce o mai iubesti Daca tea ranit?
Fii pozitiva!
Chiar daca colegele tale nu te respecta, aici pe TPU poti avea prieteni si ajutor. Te voi ajuta daca doresti. Doar contacteaza ma pe privat si te ajur cu placere.
Ai grija de tine! Te pup! Nu uita: Un zambet nu costa nimic! Fii vesala!

| kattya96 a răspuns:

Ai 14 ani?
Daca da, ma bucur ca inca familia ta este pe primul loc.
Esti destul de mare si iti dai seama ca fiecare e sortit sa moara cand ii vine vremea, deci daca Doamne fereste s-ar adeveri, sa stii ca nu este o simpla intamplare.
Tu trebuie sa fii o luptatoare si sa te rogi pentru ei ca sa ajunga in Rai, sa fie fericiti si sa te protejeze in continuare.
Sa nu uiti ca inca iti ai parintii care mereu te vor imbratisa cand ai nevoie.
Si bunica mea ( mai am doar una, ceilalti au murit cand eram eu prea mica si nu intelegeam ce se intampla) uneori se simtea rau si ma gandeam la optiunea asta si ma gandeam ce as putea sa fac eu fara ea. Desi ma enerva adesea nu as suporta sa o pierd, atunci ma gandeam ca ii am pe parinti si ca ei ii vor fi alaturi, nu voi fi singura, nu voi plange singura.
Insa ea a tracut cu bine si ma bucur mult. Sunt sigura ca si ei o sa traisca mult si bine, batranii astia sunt mai rezistenti decat par. happy
Cat despre boala ta, sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa stii ca el nu o sa te pareseasca, iar tehnologia asta a evoluat atat de mult incat exista o solutie pentru fiecare boala. Sunt sigura ca te vei face bine. Tu sa continui sa zambesti pentru ca daca ai o stare de spirit increzatoare, daca te gandesti ca totul e bine, ca tu esti puternica, ca nimic rau nu se poate atinge de tine, atunci lumea va deveni mai colorata. E foarte important sa crezi in tine, sa zambesti, sa razi, sa nu fii stresata.
Colegii sunt foarte schimbatori. Nu e bine sa le impartasesti lor toate probleme tale, ci doar unei persoane, pe care te considera numai pe tine cea mai buna prietena si care iti destainuie si ei secrete pe care altora nu le spune. Iti urez succes sa o gasesti.
Cum am spus in fata lor nu trebuie sa fii slaba, arata-le ca nu esti afectata si cand iti mai pun porecle incepe sa razi si sa le spui ca acea gluma a fost deja fumata. Trebuie sa fii dura cu ele, sa le arati ca tu trebuie sa fii respectata. Si nu e greu, fii tu insati dar sa nu te lasi calcata in picioare si sa nu spui lucruri pe care stii ca ele nu ar putea sa le inteleaga.
Esti inca mica, nu ai intalnit inca dragostea adevarata, ce simti tu este o tulburare. Tii la el si te doare cand stii ca nu e reciproc. Daca ai incercat sa lupti pentru el si te-a respins, inseamna ca nu te merita.
Crede-ma mai sunt destui baieti pe lumea asta. Ohoo si inca cati, o sa vezi ca va veni si pentru tine persoana potrivita, trebuie doar sa-ti vezi de treaba ta si sa astepti, intr-o zi va veni cineva care te va placea pentru ceea ce esti tu.
Te inteleg ca este o perioada mai grea din viata ta si ca incerci sa te eliberezi de tot stresul.
Dar sa stii ca roata se va intoarce. Niciodata nu vei ramane prea mult trista sau fericita. Din cand in cand vor fi si perioade mai grele, dar cum am spus tu trebuie sa fii puternica.
O sa vezi ca in curand, cu timpul, te vei simti mai bine si vesti bune vor incepe sa apara. Asta-i soarta, iti ofera de toate.
Iti urez o viata frumoasa, cu cat mai putine probleme si griji :*

Scuze pentru ca am scris asa mult si pentru eventualele greseli big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fata draga(banuiesc ca esti fata), te rog sa te linistesti.Nu ai nevoie de nici un psiholog, cum ti se spune.Totul este la tine.Esti o persoana sensibila si sufletista, peste normalul unui om.Desi esti inca la o virsta frageda, gindesti mai mult de atit.Acum esti intr-o perioada dificila, nu trebuie si nu ai voie sa clachezi.Esti sortita sa rezisti si sa birui necazurile. Daca ai nevoie sa vorbesti, eu sint mai in virsta decit parintii tai, cred.Iti stau la dispozitie, dar prin mesaje sau intr-un mod privat. Te rog sa te linistesti, vei birui.

| Flydream a răspuns:

Aceasta este viata, ne nastem pentru a lupta, si luptam pana cand murim.Toti ne iubim bunicii, insa trebuie sa constientizam un lucru, candva vor muri, candva com muri si noi.Aceasta e natura firii, si sunt siguri ca bunicii tai, de acolo, de sus, unde vor fi, te vor calauzi si vor fi fericiti daca si tu vei fi fericita.
Cu privire la colegele tale care-si bat joc de tine, nu am ce sa comentez.Sunt doar invidioase pentru ca ele nu poseda gingasia, naturaletea si sensibilitatea ta.Sunt invidioase pentru ca esti cu o treapta mai sus pe scara bunatatii decat ele.De acum, cand vor mai rade de tine, tu sa le zambesti, si sa nu le zici nimic.
Problemele cardiace sigur le ai din cauza faptului ca pui prea mult la suflet, te consumi prea mult iar inimioara ta nu mai rezista.Roaga-te la Dumnezeu si totul o sa fie bine.
Cat despre dragoste, toti iubim, si toti suntem tratati cu indiferenta de persoana pe care o adoram.Incearca sa creezi din aceasta iubire o alee ce duce spre palatul fericirii.

| Flydream a răspuns:

Iar daca vreodata, vei avea nevoie de un sfat, sau de cineva caruia sa te destainui trimite-mi un msg si te voi ajuta atat cat imi sta in putinta

| harciog a răspuns:

Bizzz, bizzz, biiizzzz.Nu ai nici o problema decit ca esti prea slaba emotional dar, luind in considerare virsta, as zice ca-i ceva normal.

| adiynaelena76 a răspuns:

Raspunsul meu este sa fii optimista si gandeste-te ca totul este bine gandeste ca totul este roz si incearca sa nu mai intrii in depresi sunt impresionata ca tii la familia ta atat de mult mai ales la bunici sper ca ti-am fost de ajutor

| NbhdDaughter explică (pentru andreyuu):

Am fost big grin

| NbhdDaughter explică (pentru kattya96):

Iti multumesc din suflet ca ti-ai facut timp sa imi raspunzi.Chiar m-ai ajutat.Multumesc!

| Bubuletu a răspuns:

Nu aștepta ca furtuna sa se oprească, ci învață sa dansezi in ploaie. Sa știi ca eu cred ca ai un suflet indurerat, știu prin ce treci...eu nu am un bunic si o bunica. Si am văzut-o pe bunica mea cu 1 zi înainte sa moara, in lacrimi... dar, nu te supăra, o zic cu bunatate, dacă stai si îți plangi de mila nu rezolvi nimic. Roaga-te la Bunul Dumnezeu si mergi la un psiholog. Am glumit! Si uita-te la bancuri

| Aida89 a răspuns:

Viata este grea. Fiecare zi este o provocare. Idea e ca trebuie sa vezi partea plina a paharului, nu pe cea goala. Bucura-te ca inca mai ai bunici, poate colegii tai nu ii mai au. In plus la o anumita varsta e normal sa te imbolnavesti. Mai rau era daca se intampla ceva unei persoane tinere, o persoana care nu si-a trait viata, nu a avut parte de iubire sau de o familie. Legat de tine: esti instabila psihic (scuze daca suna dur) si d-aia ai si probleme cu sanatatea. Incearca sa fi mai optimista. In plus ce conteaza daca te-a facut sa suferi? Macar sti ce inseamna sa iubesti! Asta e mai important. In plus esti tanara si vor venii multi iubiti de acum inainte. Iar legat de colege, nu pune la suflet, nu conteaza ce cred ele, conteaza ce crezi tu despre tine. Iti urez mult noroc. Gandeste-te la ce ti-au scris toti happy

| NbhdDaughter explică (pentru muceacitalinda):

Ai funda! Iti multumesc!

| muceacitalinda a răspuns (pentru NbhdDaughter):

Buna! iti multumesc, eu am vrut doar sa te ajut. chiar nu ma intereseaza funda. te pup si ai grija de tine!:*

| NbhdDaughter explică (pentru muceacitalinda):

Iti multumesc :* Chiar m-ai ajutat