Daca nu ai nici o interdictie de a parasi domiciliul, nu ai de ce sa fii sanctionata. Si nici nu ai obligatia de a anunta politia ca pleci de acasa. Esti un adult, esti libera sa pleci unde vrei, cand vrei.
Dar ar trebui totusi sa anunti pe cineva ca ai plecat de acasa, ca sa nu te dea disparuta si sa te caute politia prin paduri si prin lacuri...
Dar daca am un minor si plec si-l las la tatal lui, ma decade din drepturi? Insa eu m-am comportat foarte bine cu copii mei insa tatal lasa de dorit foarte mult, spune ca copii nu sunt ai lui, ca nu-i pasa de copii etc. Iar copii ma sustin ambii.
Pai in cazul asta lucrurile nu mai sunt atat de simple, nici legal nici moral.
Daca abandonezi niste copii minori in grija unui tata care se poarta urat cu ei, cum mai poti sa sustii ca "te-ai comportat bine cu copiii"?
Totusi ar trebui sa mergi la politie sa i faci plîngere sotului si sa ceri un ordin de protectie, ca daca pleci fara sa anunti pe nimeni te gaseste sotul si te aduce acasa in pumni, ca tot ai scandal cu el, asa mai bine faci tu plîngerea si astepti politia sa si faca datoria, tu stai acolo unde esti acum nu i ti face alte probleme.
Sau baga actele de divort daca nu mai exista nici o cale de impacare intre voi, dar din ce motiv ai scandal cu soțul? Bea? Este violent? Gelozie? Te a batut?
În primul rând poti sa iti iei copii si sa pleci.Pe urma depui actele de divorț si de acolo stabilește instanța ce si cum.
De ce ai lasa copii la el?
anonim_4396 întreabă: