| ionutsuu a întrebat:

Ce se intampla daca unul din parteneri nu este de acord cu divortul? Dar divortul este bagat am primit si citatia de divort! Daca nu se prezinta pe data(care scrie pe citatie ) ce se poate intampla?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu te prezinti si nu te aperi aproape sigur divortul se va admite. Mai mult se poate pronunta exclusiv din vina ta si vei suporta toate cheltuielile de judecata. Daca nu vrei sa te prezinti ia-ti un avocat. Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Divortul este o actiune unilaterala. Nu te poti opune, pentru ca in orice mariaj trebuie sa existe 2 ca sa functioneze. Poti sa nu te prezinti, sau cum scrie mai sus domnul expert, sa trimiti un avocat sa te reprezinte, pentru a beneficia de un proces corect. Daca nu aveti copii impreuna, actiunea este simpla si se incheie de obicei printr-o singura sedinta. Mai raman de impartit bunurile comune, se pot face de comun acord, au printr-un proces suplimentar, dar nu cred ca e cazul. eu te sfatuiesc sa pui un avocat sa te reprezinte, sa decida si de comun acord ce aveti (daca aveti) de impartit ca bunuri, ca sa fie totul cat mai ieftin material, si mai putin suparator emotional.