Eu sunt un "razboinic binecuvantat de Dumnezeu"
mai exact, Andrei inseamna razboinic in greaca, iar Ionut inseamna "binecuvantarea Domnului", fiind nume evreiesc...
Ana e un nume ebraic "hannah"si inseamna favoare, gratie, placuta, dragalasa, incantatoare, inchinata,"ascultarea rugaciunii", har.
Numele meu inseamna alb sau pufos, porecla : lolita, inseamna o copila precoce din punct de vedere sexual.
Mihai/ Mihaela
Acest nume de baiat/fata este folosit in Romania. El corespunde englezescului Michael/a.
Sursa este o expresie ebraica insemnand "Who resembles God? (Cine se aseamana cu Dumnezeu)."
In scriptura ebraica si crestina, arhanghelul Mihail este identificat ca fiind capitan de arme, mediatorul umanitatii cu divinitatea si cel care scrie in permanenata intr-o carte faptele bune si rele din intreaga lume.
La mine provine de la grecescul Andreas care am inteles ca inseamna "razboinic".
IONUT - Desi induce dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, prenumele Ionut limiteaza exprimarea individualitatii si sociabilitatea si ii confera purtatorului o fire capricioasa. Idealist, vrea sa traiasca in pace si armonie, ceea ce il determina sa evite situatiile conflictuale. E rezervat, sensibil si timid, desi se straduieste sa para sigur pe el si increzator. Secretos in multe privinte, detesta ca altii sa se bage in treburile lui, astfel incat nu este foarte deschis la prietenii. Abia atunci cand simte ca poate avea incredere in cei din jur isi deschide sufletul in fata lor. Altruismul si generozitatea sa ii atrag ca un magnet pe cei care vor sa profite de el.
Eu sunt Darius, mai exact numele meu este persan iar intelegerea lui in latina este "posedat de bine"