| sonya a întrebat:

Ce sunteti dispusi sa faceti pentru ca o relatia sa mearga? Cate/ce compromisuri ati accepta avand in vedere ca fiecare persoana are propriile limite?

Răspuns Câştigător
| Allkin a răspuns:

Amuzant cu intrebarea asta pentru ca tocmai am incheiat o relatie de 2 ani.
Fiecare om are limita lui si odata ce si-o cunoaste stie cat sa indure.
Compromisurile depind de cat de mult tine persoana respectiva la tine. Odata ce stii ca te iubeste si ar face totul pentru tine nu poti sa nu simti la fel.
In caz ca persoana te foloseste si se joaca cu sentimentele tale.scapa cat mai repede de ea.nu merita sa faci nici un compromis pentru ea si nici sa iti bati capul pentru ca isi va da seama de slabiciunile tale si te va folosi pe viitor.
Pentru ca o relatie sa mearga trebuie sa iubesti, sa comunici si sa sacrifici pentru cel pe care il iubesti si el trebuie sa faca la fel.

13 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Buna, daca m-as intelege bine cu prietena mea si am fi de acord in multe chestii relatia poate sa dureze pana la adanci batraneti dar daca vad ca ea are multe pretentii si vrea sa o invit sa ii dau bani pentru chestiile ei (haine...) atunci nu merge relatia deloc s-ar considera o materialista. (E doar un caz ipotetic sa nu credeti ca o sa am prietena).

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Practica mi-a demonstrat că o relație funcționează atâta timp cât, după mici dispute cel care cedează nu este întotdeauna același. Atâta vreme cât există dragoste, respect, toleranță și amândoi își doresc, relația va funcționa. Dacă un partenerar are senzația că face compromisuri, deja ceva nu merge, iar până la reproșuri nu mai este decât un pas.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Daca deja ne gandim la propriile limite de rabdare, nu prea facem compromisuri. O relatie daca este bazata pe iubire trebuie sa mearga. Iubirea iarta totul si, in consecinta, se poate lupta pentru ca relatia sa reziste. In cazul in care doresti cu orice pret continuitatea ei lucrurile stau cam asa: daca ai rabdare o pierzi, iar daca nu o capeti. Insa in momentul in care deja iti pui problema ca ai propriile limite, deja schioapata ceva. Poate a intervenit o anumita doza de monotonie, poate nici sentimentele tale nu mai sunt atat de puternice. Tu trebuie sa stii cel mai bine ce simti. In orbirea lui, cel indragostit vede totul fara sfarsit. Cand insa deja a dat de margini si intrezareste capetele, este trist dar adevarat ca ceva incepe sa se stinga. Si atunci compromisurile nu mai au niciun rost. Este mai bine sa se adopte metoda chirurgicala si sa se taie raul de la radacina. Dar si aceasta tot de tine depinde. Fiecare caz, dar absolut fiecare caz este particular. Este bine uneori sa iti urmezi si intuitia. Ea poate fi cel mai bun sfetnic. Bafta!

| sonya explică:

Sunt de acord cu voi. Dar compromisurile apar si cand iubesti. Asta e realitate in momentul de fata. Nu poti avea o relatie in care totul sa fie roz. Cel putin nu am vazut asa ceva vreodata. Iubirea iarta...dar daca ranile sunt mai adanci exista posibilitatea ca iubirea sa prinda putin culoarea urii. Este o intrebare pusa, deoarece sunt unele persoane care trag de oameni si ridica iubirea in slavi (nu ca e un lucru rau) dar uita esenta ei. Persoane care in numele iubirii au acceptat lucruri nu tocmai morale. Nu ca principiile persoanei nu erau morale, ci influenta pe care asa zisa iubire o avea asupra ei. Dar era iubire. In astfel de situatie nu pot comenta si nu pot spune ca iubirea iarta tot cand tocmai ea duce la distrugerea propriei persoane. Cei slab de inger mai patesc asta. Si au devenit asa datorita sentimentelor. Multumesc pentru raspunsuri.

| puffika a răspuns:

Sicer nu as face compromisuri prea mari,deoarece ca facem fara sa ne dam seama.
Mi se pare naspa daca te inseala tu sa o ierti si sa ii spui "Da draga o puteam lua de la capat", in ochii mei persoana aia nici nu ar mai exista.
Limitele mele exista doar daca o iubesc foarte mul; t, dar nu as accepta sa nu mai vorbesc cu nici un baiat ca nu vrea asa zisul meu iubit(cred ca m-as certa cu el).
Deci rapsunsul este pe deoparte da pe deoparte nu(depinde de situatie)

| Lost_8235 a răspuns:

Crede-ma ca nu exista limite deoarece esti orbit de dragoste sau iubire si la un moment dat ca sa fie bine ai face orice, mai ales daca esti in stare sa te arunci in mare pentru celalalt, dar intotdeauna va exista partea negativa pentru ca la un moment dat toate sacrificiile sau compromisurile sau cum le-ai putea numi vor ajunge sa te loveasca din urma si sa fie folosite ca o arma impotriva ta. Si cand se vor folosi impotriva ta atunci numai exista cale de intoarcere deci inevitabil despartirea. Pentru ca stii si tu dragoste cu sila nu se poate;-)

| SarcasticLady a răspuns:

Pai depinde de dragoste... si eu nu leas numi compromisuri...

| Nirvana_3893 a răspuns:

Depinde de la caz la caz...Dar un lucru e cert: un compromis, naste dupa sine un alt compromishappy

| VINTZU a răspuns:

Sunt dispus sa fac aproape orice pentru o persoana iubita.

| Borgir a răspuns:

Daca ai facut un compromis major s-a dus dracu si relatia si o sa fi luat si de prost

| JesterRO a răspuns:

Orice, dar pentru asta trebuie sa vad ca initiativa vine si din partea sa.
Am tot auzit ca in orice relatie, unul iubeste mai mult decat celalalt. Si asta e trist. In felul asta nu va merge decat pe burta.

| DevilLife a răspuns:

Initial as raspunde niciun compromis fara ca celalalt sa faca si el...dar daca ma gandesc mai bine am facut deja o multime de compromisuri si am trecut si inca trec cu vederea o sumedenie de greseli, lucruri si vorbe din relatia mea...toate astea fara ca celalalt sa faca cevastraight faceCred totusi ca limita mea ar fi sa aflu ca m-a inselat, peste asta nu as putea trece orice ar fi

| yonut_4790 a răspuns:

Depinde si ce fel de sacrificii si de ce persoana este vorba