Sa iti spun ce stie fetita mea de trei ani... in fiecare zi vorbeste din ce in ce mai corect... stie sa numere de la 1 la 10, stie literele daca i le arati pe o hartie avem un joc cu litere si le-a invatat... stie sa se joace cu puzeluri, imbraca si dezbraca papusile... spune poezioare scurte, cantece invatate la gradi, ma ajuta la intins haine, ma ajuta la sters praful, imi aduce farfuriile murdare sa le spal, pot sa port o conversatie cu ea... am asteptat aceste momente mult sa pot vorbi cu ea... imi pune intrebari asta ce e? de ce? intr-adevar daca o las deseneaza peste tot pereti, dulap, masa, cea mai mare realizare in ultimele 2 luni este ca merge singura sa faca pipi, se pune singura pe toaleta, se sterge singura si apoi se si spala pe maini... insa noapte nici acum nu am scapat de scutece din pacate... foloseste paharul la baut, doarme singura in camera ei fara probleme... si probabil mai sunt lucruri care acum nu mi le amintesc... multa sanatate
Buna, imi aduc aminte de copii mei, la 3 ani desenau, spuneu poezioare dar pe intelesul lor, numarau, se jucau; Dar sa stii ceva totul depinde de educatia si de atentia parintilor, cu cit stai mai mult cu e cind sint mici le explici ce si cum, le povestesti, le vorbesti, cu atat ei invata mai multe si doresc sa stie mai multe.Bafta in continuare si rabdare.
Poti foarte bine si sa incerci sa-i sadesti si dezvolti dragostea si gustul pentru muzica clasica! Incepi cu Mozart, pentru ca e cel mai omniPozitiv_constatat stiintific!, si ajuta enorm la dezvoltarea si multiplicarea, din ce in ce mai benefic si complex, a sinapselor neuronale din creier! Apoi, bineinteles si Beethoven, Chopin, Debussy, Strauss, Vivaldi, etc... Cat mai putine interdictii, dar si atunci explicate, pe intelesul lui, si incurajat mereu, sa-si dezvolte valentele si creativitatea, sociabilitatea, bunatatea si altruismul! Sanatate si succes!