Vei fi vazut si tratat, de catre cei de pe margine, ca si ceilalti care participa la paradă.
Iti vei pune o eticheta, daca evenimentul se filmeaza si apari si tu la tv, ce vor crede ceilalti despre tine? pararea mea nu te duce daca nu esti ca ei!
Vorba spune "traiesti printre javre, incepi sa latri."
Fara nicio insinuare faza cu javrele, se refera cu cine te insotesti si din ce anturaj faci parte pentru cei in exterior s-ar putea sa fii etichetat ca intregul anturaj, in speta vei fi considerat homo, parol gay.
Uiţi esențialul : mi se pare că el a întrecut o măsură, o linie pe care amândoi am trasat-o. De ce au oamenii ăștia nevoie de aprobarea celor care nu sunt și nu pot fi ca ei?
Pentru ca sunt discriminati de aia u nevoie de aprobare.
... si sincer paradele alea nu ajuta deloc. Cel putin la noi cu siguranta nu. O spun ca sustinator al drepturilor tuturor. Inclusiv ale crestinopatilor de a pupa icoane, dar macar de-ar face asta pe banii lor, nu pe ai mei...
Nu ajuta asa e... da nu ajuta pentru ca au duso ei in extreme
Da, e ridicol. Eu daca as fi gay sau as face o manifestatie de genul m-as duce cit mai casual, cu niste pancarte, atit. De exemplu un mars al rockerilor nu l-as face cu lanturi si chestii, ci toti imbracati in costum/cit mai sobru, cu niste ecusoane "Rocker" "Metalist" sau "Eu ascult muzica de-aia dracească". Si astia gay la fel, ar fi mult mai de bun-simt daca ar veni imbracati de munca/costum/sobru. Ecusoane gen "Sint Costel, medicul tau, si sunt gay" ar fi mult mai ok decat o fustita roz si alte spanacuri. P.S. Tare mi-ar place sa vad cepefistii astia dupa ce ies dintr-o situatie la limita cu sanatatea si ii multumesc doctorului sa afle la un moment dat ca ala e gay. Eventual si gay, si ateu, ca sa fie tacimul complet.
Cepefistii multumesc lui dumnezeu... doctorul e doar o unealta.
Bănuiesc că te referi la parada Gay Pride.
Și care ar fi "valorile" alea care te temi să nu fie compromise? Homofobia și intoleranța?
Familia traditionalaaaaaaa...
Ah, da, am uitat ... Familia tradițională care este în pericol de dispariție pentru că un mic procent dintre oameni se nasc cu alte orientări sexuale (de vreo 200 000 de ani încoace).
Eu mă întreb cum vine asta: "Este cel mai bun prieten al meu, îl respect ca om, dar nu-i respect stilul de viață". De parcă a fi gay este "un stil de viață" pe care-l alegi.
Este ca și cum ai avea un prieten de culoare și ai spune: "Este cel mai bun prieten al meu, îl respect ca om, dar nu-i respect culoarea pielii"
Atita pot unii... ia uite-l pe Ambrus mai jos. Conform inaptilor astora, un rocker nu poate fi prieten cu unul care asculta hip-hop sau cu unul caruia ii place muzica clasica, vegetarienii nu vor avea niciodata prieteni care maninca carne, samd. Mdah...
Nu-i totuna. Apropo, nu am văzut vreo paradă a negrilor, a albilor, a roșcaților etc.
De ce nu ar face paradă și blonzii cu ochi căprui, și cei care au un ochi verde și unul albastru, și cei care au 6 degete la o mână în loc de 5...
Sincer nici mie nu mi se pare că parada aia cu paiete aurii și pene roz ajută cauza homosexualilor. Ba din contră, de multe ori are efectul contrar, adâncind homofobia în loc să o reducă. Dar problema este una de prezentare, nu de mesaj.
Sunt de acord cu tine că a fi homosexual este o caracteristică asupra căreia omul nu are niciun control, la fel cum este să te naști alb, negru, roșcat, blond cu ochi căprui, etc.
Dar nu poți nega faptul că homosexualii sunt discriminați mult mai mult decât "blonzii cu ochi căprui" și că este o tendință absolut naturală a oamenilor discriminați pe nedrept să-și susțină cauza.
La fel cum au făcut-o de nenumărate ori și persoanele de culoare, apropos.
Dar esența discuției nu era parada în sine, ci aversiunea evidentă față de homosexualitate a celui care a pus întrebarea. Convingerea lui că homosexualitatea îi amenință niște "valori și crezuri" pe care le consideră indiscutabile.
Dacă persoana respectivă ar fi fost întradevăr cel mai bun prieten al lui, atunci ar fi avut două variante de răspuns:
1) "Recunosc nedreptățile cu care te confrunți din cauza orientării tale sexuale, și pentru că sunt cel mai bun prieten al tău îți voi fi alături la paradă pentru a te susține"
2) "Îmi pare rău, dar nu vreau să particip la paradă pentru că nu mă simt confortabil cu asta. Te rog să mă înțelegi și să nu o iei ca pe un comentariu negativ la adresa orientării tale"
Dar în loc să-i ofere una dintre variantele de mai sus, a venit aici să întrebe cum să facă să nu-și compromită "valorile și crezurile" pentru că "un bolnav" a abuzat de prietenia lui.
,,Te iubesc" pentru raspunsul asta. La figurat, desigur.
Pace
@TPU va rog apreciati comentariul asta, multumesc!
Exista riscul sa iti compromiti ceva pe acolo in imbulzeala. Poate chiar iti place, pana nu incerci nu ai de unde sa stii.
Eu n-as merge in locul tau, am si spus prin intrebarile anterioare ca nu sunt de acord, dar ca e strict parerea mea.
As gasi eu un motiv, ca plec cu iubita, tata, mama la tara cateva zile
De ce ai merge la o paradă? Ca să demonstrezi ce? Gay-ii sunt penibili cu parada aia.
N-aș vrea dar aș vrea să uit invitaţia bolnavului ăluia care a abuzat de prietenia noastră
Spui că a intervenit ceva în familie, la muncă etc și nu poți merge.
E
De ce ai afisa la o parada, plin de 'mandrie' orientarea ta sexuala, adica ce gaura/organ preferi?! Pe cine intereseaza cum fac sex Y si X? De ce este un eveniment special pentru asa ceva, daca nu vor sa fie in centrul atentiei? Pentru ca sunt speciali? )
Nu e vorba despre sex dar daca atata poti tu...
Despre ce e vorba la parada homosexualilor (lgbt)? Ce inseamna acronimul LGBT? Iti zic eu. Lesbiane, gay, bisexuali, transsexuali si intersexuali. Hiper superficial analizand, ce au toate astea in comun? Sexul. In toate formele lui. Preferinte, orientare, cum vrei sa ii spui. Mai exact, etalarea lui in cele mai ridicole si monstruoase forme posibile.
Dar astept si punctul tau de vedere )
Esti prea indocrinata, comunista si plina de prejudecati ca sa te intereseze punctul meu de vedere. Ridicola si monstruoasa e gandirea ta, care judeca fara sa fi calcat la o parada gay vreodata. Vorbim cand iesi din pivnita
Am zis ca astept opinia ta, eu nu te-am jignit, asadar nu vad de ce ai face-o tu. Nici nu ma cunosti, etichetele de 'indoctrinat', 'comunist' nu sunt argumente si nu au legatura cu subiectul. Daca ma intrebi pe mine, sunt 'intepaturi' pe care le folosesc pustii de 17 ani care nu cunosc sensul cuvintelor.
E parerea mea, am dreptul la ea atat timp cat nu lezez pe nimeni in mod direct. Nu trebuie sa gandim toti ca tine, oamenii au spirit critic si gandesc singuri. Teoretic.
Deci, astept punctul tau de...vedere. Daca ai unul. Despre scop, ce este o parada gay.
Daca nu ai, eu zic sa te documentezi foarte bine inainte, sa nu mai jignesti straini online si mai intai de toate, sa gandesti singur pentru a detecta manipularea si a te feri de ea.
Mi-e jena sa explic lucruri atat de banale, ai un cap si cred ca poti sa il folosesti si la altceva in afara de stocat prejudecati acolo. M-am uitat prin alte intrebari inainte sa iti comentez. Nu esti genul de om cu care se poate purta o discutie. Si nu se poate vorbi in cazul tau despre spirit critic, esti o conspirationista.
Esti atat de usor esti de panicat si tu vorbesti despre manipulare?
https://www.tpu.ro/......aca-nu-se/
https://www.tpu.ro/......nsabil-cu/
Of, cata ignoranta si ostilitate Sufar.
Oricum, stiam ca nu ai un punct de vedere... Ar fi prea mare efortul sa ma cobor. Esti pierdut.
Se vede ca suferi in general de aia nu merita sa intre nimeni in discutii cu tine.
Sincer, eu te sfatuiesc sa nu te duci, prietenul tau este gay pentru ca am auzit de parada aia, bun acum am o intrebare
lui i plac baieti si tu vorbesti cu el asta nu inseamna ca lui i place de tine, nu stiu zic si eu mi se pare ciudat eu normal nu
as avea asa prieteni pentru ca Am o poveste eu sunt la scoala si
colegul meu invata bine de cand s-a imprietenit cu mine a inceput sa nu mai invete si eu zic ca e si vina mea
Asa ca ai grija poate devii si tu un gay. Nu am nimic cu acei oameni dar nu mi se pare normal.
Cel mai bine i spui ca nu doresti sa te duci, De ce sa minti cand poti sa spui adevarul?
Daca atunci cand devii gay automat te transformi si intr-unul care se exprima mai coerent, please do. N-am inteles mai nimic din ce zici tu acolo. Pare ca ai incerca sa bati in zona "orientarea sexuala e molipsitoare mai rau ca gripa" sau ceva pe acolo...
GaBByzZuuuuuu întreabă:
Sergiu_Trandafir_1997 întreabă:
Ioanapp întreabă:
Mario1996 întreabă: