"Mi se rupe sufletul cand te vad ca bei si te certi tot timpul cu mama, as da orice sa va vad fericiti (pentru ca atunci cand ei sunt fericiti esti si tu)
Ce model imi dai tu mie pentru viitor? Ti-ar placea sa ma bata viitorul meu sot si sa ma marit cu un barbat care bea tot timpul si ma bate? Gandeste-te bine, fa-o pentru mine "
In cazul in care nu intelege mai insisti, daca in final nu se ajunge nicaieri : " tata, tu crezi ca daca te-ai insurat cu mama esti legat toata viata de ea numai din cauza ca aveti un copil? Crede-ma ca pentru mine doare mult mai tare sa va certati mereu si sa o bati! Vreau sa fii TATAL MEU DE ALTA DATA (in caz de era altfel inainte )
O sa il impresioneze, daca nici asta nu da rezultate revino la ceva mai impresionant! Succes si stai linistita ca in multe familii se intampla.
Spune-i mamei tale ca poate sa iti spuna orice, macar sa inceapa sa planga si sa se linisteasca ( ii va fi mai bine ). Incurajeaz-o si spune-i ca totul va fi bine, roga pe cineva apropriat familei voastre sa vorbeasca cu el (nu atunci cand bea, ar fi bine sa vorbeasca cand e linistit.Gandeste-te persoana pe care o iubeste cel mai mult tatal tau (EX: mama s-a) si pune-o sa ii spuna.
Macar de dragul tau sa nu mai fie certuri.
Succes!
Poti incerca sa vorbesti cu mama ta, sa o faci sa-ti spuna mai mult despre problema aceasta si sa aiba incredere in tine si astfel va observa si va simti ca esti alaturi de ea, poate amandoua gasiti o rezolvare. Cunosc sentimentul tau pentru ca si eu am o ruda care lucreaza pe tir, iar atunci cand venea acasa...statea numai in bar pana cand nu mai putea si pe deasupra mai si conducea. Acum de curand, a realizat ca bautura si tigarile nu-i fac bine si a cam renuntat. In legatura cu divortul.nu prea stiu ce sa zic...si eu m-am gandit odata la un posibil divort intre parintii mei dar nu prea ma afecta deoarece nu am o relatie buna cu ei. Nu stiu daca te-am ajutat, dar iti doresc sa rezolvi problema pentru ca in final nimic nu e mai rau decat o familie separata
Te inteleg, dar din pacate tu nu prea ai ce sa faci. Numai ei isi pot rezolva problemele. Sunt doi oameni care probabil nu se mai iubesc si chiar daca ar divorta nu ar fi nici o tragedie. Mai bine separati si fericiti decat impreuna si sa suferiti cu totii.
Iti voi da un sfat, adica iti voi spune ce sa faci ca tatal tau sa nu mai bea.caredema, nu fac misto si nu vorbesc prostii.Kestia asta am aflato si eu de la o asistenta medicala,(o prietena de familie) din cauza ca si tatal meu bea inainte de asta ff mult. Ceea ce trebuie sa faci este sa te duci si sa iei 2-3 "bulgari" de balegar de cal si sa i pui intr-o cana ceva, si i lasi acolo pn se scurge zeama aia din ei. apoi strecori zeama in alta cana si o pui tatalui tau in bautura. dar de preferat ar fi sa o pui in tuica ceva ca sa nu apuce sa miroasa si sa isi dea seama! a doua zi i va fi raw, si apoi gata se va lasa de bautura garantat toata viata lui! Si chestia asta nu i va afecta in niciun caz starea de sanatate caci e un "leac" natural! caredema si incearca sa faci ce ti-am sps. Dp ce vei face asta, contacteazama pe privat si instiinteazama si p mine!
Buna, intrebarea mea e de ce sa nu poti sa mergi la el sa-l rogi sa nu mai bea daca face scandal la bautura? Dar sfatul meu e sa -l rogi pe un ton calm si foarte important e sa fie treaz ca atunci intelege mai bine, degeaba va certati cu el cand e beat ca mai mult rau faceti.Si eu sunt casatorita cu un barbat care e certaret la betie dar inainte era mai rau insa acum s-a schimbat datorita faptului ca l-am rugat sa nu ma mai faca sa sufar cand bea.Totusi incercati amandoua sa ganditi pozitiv si sa-l sprijiniti cat de mult puteti ca eu cred ca nu o face intentionat sunt sigura ca e cu totul alt om cand e treaz.Multa bafta si incearca sa nu te bagi in problemele care ii priveste doar pe ei doi ca asta nu e responsabilitatea ta(ma refer la decizia lor de a divorta)
E normal ca mama ta sa sufere dar sa nu spuna nimic despre chestia asta pentru ca se gandeste la binele tau, nu vrea sa te afecteze si pe tine lucrurile astea.
Eu te inteleg perfect, pentru ca sunt km in aceeasi situatie, sincer eu as prefera sa divorteze si sa o vad pe mama linistita, sincer nu cred ca ai rezolva ceva dk ai vorbi cu elasta pot rezolva numai ei...incearca sa vb cu mami tau si sa-i spui ca o intelegi, o vei face sa se simta mai bine
Am vazut ca toti ti-au dat sfaturi pe aici... mda sunt bune sfaturile si ar trebui sa incerci sa vb cu amandoi dar nu te baza doar pe atat, incearca sa te rogi mai mult pentru familia ta (nu e ironic ce zic, chiar o sa te ajute ) am sa spun si eu cuiva sa se roge pentru u. Dar nu te eschiva sa vorbesti cu ei. Sau cel putin cu mama ta sa ii mai ridici povara de pe suflet daca zici ca e suparata. Mult succes!
Asta timpul va decide sau tu insati, spunind si oferi un santaj ca sa se lase de sprtul asta periculos, dca mama ta nu are curajul sa faca un pas inainte pentru tine si ea nu vad prea multe sanse sa poti face tu ceva singura