| Sorin7777 a întrebat:

Ciao TPU, cand vi se pare mai puternica relatia inainte de a avea copii sau dupa?

Răspuns Câştigător
| sofisis a răspuns:

Dupa ce nasti intervine o mica perioada de criza in relatie. Mama acorda 90% din timp si atentie copilului. Nu prea mai e loc foarte mult de sex, de romantism etc. Devine totul concentrat pe copil. Sunt cativa ani de sarcificiu din punctul asta de vedere, pana pui copilul pe picioare.
Majoritatea cuplurilor inteleg asta si gestioneaza cat de cat ok si devin mai legati. Dar sunt fi foarte multe care se destrama pentru ca barbatii nu prea inteleg nevoia femeii de a se concentra pe copil si incep sa faca scandaluri, sa umble teleleu. Sunt de asemenea perioade cand barbatul trebuie sa inteleaga faptul ca femeia e epuizata si nu mai are energie de curatenie, mancare asa cum avea inainte. Trebuie sa invete sa aiba grija de el si asta ii cam... enerveaza pe unii si de aici iar scandal.
Concluzia: depinde de comunicarea dintre parteneri si depinde cat de copti psihic sunt.

10 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Daca se iubesc este puternica tot timpul.
Multi spun ca dupa ce ai copii se intareste relatia si bla bla, pai se stabilizeaza si intareste pentru ca deja sunt aproape obligati sa stea unul cu altul ca sa se ajute si sa poata creste un copil.Eu sunt de parere ca daca doi oameni se iubesc se iubesc indiferent daca sunt casatoriti sau nu sau daca au copii sau nu.

| Sorin7777 explică (pentru Freya1):

Adevarat

| sofisis a răspuns (pentru Freya1):

Fals. Iubirea asta nu e ceva asa, pe norisori roz de puf si gata, totul e bine in lume. Sunt extraordinar de multe cupluri in care venirea copiilor aduce dupa sine rupturi ireperabile.
Nu stiu cum de credeti voi ca totul ramane mereu neschimbat si ca daca te iubeste acum asa, la fel te va iubit si peste 5 sau 10 ani. Rata divorturilor in Romania e undeva la 42%. Deci exista 42% sanse ca peste 10 ani sa nici nu mai stii cum arata partenerul cu care esti acum...
O sa mai vorbim dupa ce o sa ai copii. O sa vezi ce inseamna si ce sacrificii se fac din partea amandurora. Unii le pot duce, altii nu. Plus ca pentru femeie, din momentul in care apare un copil, barbatul cade automat pe locul 3 ...pe primul loc e ea, al doilea copilul si abia dupa tatal. D'aia orice femeie pusa sa aleaga intre barbat si copil, daca e normala la cap, va alege copilul.

| Freya1 a răspuns (pentru sofisis):

Dacă asta este parerea ta nu trebuie să fie și a mea.Nu am spus nici o secundă ca iubirea e neapărat pentru totdeauna, sau ca atunci cand esti intr-o relatie totul este roz.Si eu am fost intr-o relatie 8 ani care s-a terminat si stiu ca se poate sa dispară sentimentele sau sa fie greu, doar ca eu stiu cum arată pentru ca am ramas prieteni dacă suntem suficient de maturi sa conștientizăm că dacă nu ne-a mers relația nu trebuie să ne uram neapărat.Iar acum am o altă relatie de 2 ani si ceva si avem destule greutăți dar mergem înainte.
Tot ce spun e ca daca doi oameni se iubesc o sa se sprijine si o sa se ajute. Daca cedează psihic se vor trata pentru binele casei, dacă au probleme financiare vor lupta pentru binele casei si etc pentru ca tin sa te anunt ca mai sunt oameni ce se iubesc si se potrivesc, nu toti se despart după 2 luni.
Dacă unele femei nu stiu cand sa faca o familie, copii, casa, cum sa isi împartă timpul, cum sa acorde atenție și afectiune împărțită sau fiecăruia atunci e aiurea si nu e de mirare ca se despart.Eu dacă aș avea un copil ar fi el pe primul loc apoi eu si sotul in aceiasi masura.Am împărți sarcinile si am găsi toate modalitățile sa împărțim totul pe categorii,copilul sa fie copil, sotul sa fie soț și etc pentru ca daca devin o femeie isterică, ce nu isi mai da interesul pentru nimic si pentru orce găsesc scuza "copilul" atunci da, inteleg de ce apare divorțul si divergențele in casa o dată cu copilul pentru ca mai sunt oameni ce nu au auzit de gestionare, împărțirea sarcinilor, mai există și altceva pe langa si mai ales ca un copil aduce bucurie si e facut in doi.

| sofisis a răspuns (pentru Freya1):

OK. Mai vorim cand oi avea un copil cam pe la 2-3 ani asa. Sa-mi spui cat de neisterica ai fost si cat interes ti-ai dat fiind nedormita de tot atata timp : 2-3 ani laughing

| Freya1 a răspuns (pentru sofisis):

Eu sunt de părere că tu iti coordoneze viața, nu viața pe tine. Daca tu iti planifica totul din timp poate sa iasa totul ok.
Mai sunt copii ce nu plâng 24 din 24 de ore,mai sunt copii la care după niște controale amănunțite si etc descoperi si sti daca are vreo problema, dacă iti dai interesul sa il hrănești si schimbi la timp, il pui cand trebuie sa doarmă si multe altele poate sa fie mai usor ca un copil nu este o povară sau un lucru imposibil.
Plus ca ai si bărbat ca nu il faci singura, faceti cu schimbul.
Nu zice nimeni ca este usor, dar daca devin obsedată de copil si neglijezi casa si bărbatu normal ca se destramă tot.Ca sa iti fie copilul bine si sa iti ti bărbatul langa tine si familia unită trebuie să ști sa te coordonezi si sa gestionezi.Nu zice nimeni ca toate sunt roz,dar daca ai un trântot ce te tine dor pentru ca aduci salariu in casa,sau te tine doar pentru cand are el nevoi fiziologice atunci da,e normal sa se destrame după ce îi faci si un copil de care oricum nu are chef pentru ca nu avea deja nici de tine.Dar daca există iubire si faceti copilul din dragoste va ști si el ca trebuie sa stea cu copilul până dormi tu un pic,va fi langa tine daca trebuie sa il duceți la medic,isi va lua o zi liberă daca nu te simti bine si etc.
Nu vreau sa ma contrazic cu tine dar eu nu sunt de acord cu chestia aia "nu am timp de partener" pentru ca si eu m-am despărțit de primul iubit din chestia asta si el pe langa mine nu avea decat un loc de munca,ca si grija eu ma aveam si pe mine ca nu am fost tocmai sănătoasă,si casa, si pe ai lui si pe ai mei si tot am avut timp de el.
In fine fiecare cu concepția lui, dar eu sunt de părere că dacă devin obsedată de copil il si prea resfeti, il faci si prea gingaș la orce nimic si pierzi si tu ce este esențial, adica bucuria de a avea un copil si o familie.

| Andreeush a răspuns:

Depinde de parteneri, de relație.

| Țoglă a răspuns:

Poate fi o relație puternică și fără copii.
Comunicarea contează.

| IonutCG90 a răspuns:

Salut. Probabil dupa, nu ca cea de dinainte ar fi de neglijat, dar copiii se pare ca sunt si cireasa de pe tort. Nu stiu, sunt departe de asa ceva dar totusi sper ca te-am ajutat cat de cat.

| Ionut58282856 a răspuns:

Depinde de realatie