| BitchInRedDress a întrebat:

Cine e mai predispus sa divorțeze intr-o relație? Bărbatul sau femeia? Si de ce mereu femeile mostenesc casa, copiii si banii dupa procesul de divort?

Răspuns Câştigător
| Kiran a răspuns:

Discutabil cine este mai predispus, generalizand din ce am vazut / auzit, barbatii tind dupa 30 sa nu mai divorteze atat timp cat e liniste in "casa", chit ca au o amanta sau doua sau nu comunica mai deloc cu sotia, in schimb, femeile observ mai rar sa ramana in relatie (exceptand cazurile unde exista copii mici la mijloc si continua mariajul chit ca nu comunica cu sotul) si aleg sa isi rupa casnicia pentru a fi fericite.

Femeile mereu vor mostenii in majoritatea cazurilor "averea" si prelua copii deoarece psihologic majoritatea copiilor mici sunt atasati de mama, iar femeia de obicei traditional nu detine averi asemenea barbatului la casatorie, plus ca o femeie ii este mai greu sa acumuleze finante din diverse motive.

9 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Bărbatul - dacă are bani. Femeia - dacă este mai tânără.

| Recedaniel4 a răspuns:

In sfanta biblie spune ca femeia care divortaza nu mai are voie in biserica sa fie escluaza din toate bisericele asa spune mintuitorul, judecatori sunt corupti in privinta divortului si nu respecta legea

| Solane a răspuns:

Serios? Femeile mostenesc si casa si banii?
Din observatiile mele "mostenesc" doar copiii care pe barbat ii incurca mereu. In rest, in cel mai bun caz se imparte totul.
Nu stiu cine e mai predispus. Probabil femeile satule de certuri si batai dupa ce barbatul vine de la amanta. Chiar daca multe spun ca nu divorteaza pentru ca nu au unde se duce. Apropo de locuinta.

| BitchInRedDress explică (pentru Solane):

Dar ce frumos generalizezi tu. Iti simt frustrarea prin ecran. Fain ce sa zic, sa spui ca barbatii vad copiii ca pe o povara, sa spui ca toti barbatii au amante si inseala si sunt violenti, de parca femeile nu sunt abuzatoare. (Cazul amber heard de exemplu)

Cine te-a suparat? Ai dat de vreun golan si acum gata, uram toti barbatii? Cum ar fi sa procedam toti asa?

| doctorandus a răspuns:

Raspunsul e simplu: in majoritatea cazurilor barbatii nu se lupta sa obtina copiii. Nu e discriminare, ei sunt delasatori.

| doctorandus a răspuns (pentru Recedaniel4):

Hmmm, nu. Isus stia cel mult de sinagogi, nu de biserici. Si nicaieri in cadrul Bibliei nu a afirmat ce spui tu.

| Kufu95 a răspuns:

Eu cred că 50/50, nu e adevărată chestia cum că doar femeile moștenesc, în lege scrie că averile se împart în funcție de cum hotărăsc amândoi, nu că femeia este privilegiată cumva.

| Kufu95 a răspuns (pentru Recedaniel4):

Nu am găsit niciodată, ce spui tu aici.

| Recedaniel4 a răspuns (pentru Kufu95):

Este biblie scris