in primul rand, ar fi trebuit mai multe detalii. ce fel de conflict vrei, interior sau exterior? ceva in genul conflictelor prezente in texte literare/romane/etc. sau ceva mai stiintific?
poti vorbi despre conflictul interior al unui adolescent, al unei persoane in varsta care realizeaza ca timpul a trecut si traieste o adevarata drama sau al unui om oarecare ce trece prin momente de cumpana si nu stie ce sa aleaga(pentru ca, de fapt, aici apare conflictul interior). sau poti vorbi de un conflict exterior, daca ai citit "Doua loturi"(e un exemplu mai comun), vei vedea ca personajul principal e in conflict exterior cu seful sau, cu sotia si cu functionarul bancar( din cate imi audc eu aminte), conflictul dintr'o familie disfunctionala, etc.
si despre toate acestea, poti vorbi din ce punct de vedere vrei tu. adica, le poti trata, dupa cum am mai zis, ca pe niste teme literare(sper ca intelegi ce vreau sa zic ), sau poti sa privesti toate aceste conflicte din punct de vedere stiintific( ce le cauzeaza, reactiile la nivelul creierului, etc.), psihologic, sau cum altfel vrei tu.
exista variante nenumarate.
P. S: scuze daca am scris cu cateva greseli, ma grabeam
Lili
Imi poti zice conflictul interior si exterioe din " doua loturi"
Ca sa fie mai clar. Cand am avut in vedere situatii de conflict m-am referit la o poevstire. Iata aici un exemplu:
Un elev în clasa a IX-a povesteste acasa despre un coleg pe care îl place foarte
mult. Acest lucru deranjeaza mult pe parinti, care îi reproseaza interesul purtat
colegului si-i recomanda sa nu-l copieze, sa „nu se ia dupa el", pentru ca va
vedea ca acest coleg va avea probleme. Elevul spune parintilor ca acest coleg a
lipsit de la scoala mult timp si ca toti se uita la el cu admiratie. Vorbeste numai
despre bani si distractii. Sora elevului, eleva si ea în clasa a VIII-a, îsi sustine
fratele, în admiratia ce i-o poarta colegului si afirma ca acesta trebuie sa fie
cineva „grozav". Tatal este depasit de situatie si de alianta celor doi copii,
neîntelegând ce gasesc atât de atractiv la acest „derbedeu".
Sper ca acum e mai clar. Dar am nevoie nu numai conflicte din scoala dar si din comunitate.