anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine imi explica ce aceea o combinatie? stiu ce e iubirea, stiu ce e prietenia, ce e dragostea, sexu, casatoria.curvia,preacurvia,golaneala,dar ce inseamna combinatia? sunt combinata cu cineva. m-am combinat cu el.cum sa ma combin...cine are o explicatie a expresiei asteia reci, straine, urate, si vulgare? astept.

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Ar trebui sa inveti inainte ce e aia : m-am incarligat cu el. Asta e originea combinarii. Inainte de toate a fost incarligatul. Cauta in istorie adanc.

13 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Nici mie nu-mi place cum suna desi aud expresia destul de des si pe la TV! Simt ca atunci,, cand te combini ''intre cei doi exista doar sex! Poate gresesc sau poate sunt de moda veche!

| arrriadna a răspuns:

A fi combinat este a fi intr-o relatie caldutza, convenabila ambilor parteneri, in care iubirea nu "zburda pe campiile insorite cu ingerasi si floricele". Este a fi intr-o relatie de prietenie si amanterie. Confort psihologic si fizic, ca si cum doi oameni si-ar tine de urat "pana apare marea iubire"...

| Hombre a răspuns:

Termenul este folosit de mult. La inceput in tehnica mai apoi in limbajul bussines si pe urma s-a generalizat. La noi a inceput sa se foloseasca mai abitir dupa 1990.

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Pai e foarte simplu: revistele cu coperti lucioase si viu colorate ii invata pe tineri ca iubirea si atractia inseamna chimie. Si ce fac elementele chimice? Corect! Se combina.

| hugo a răspuns:

Este o expresie de cartier, de spatele blocului mai mult folosita de baieti m-am combinat=m-am cuplat, doar ca suna mai "smecheresc"pentru ei parerea meathinking cred...

| nobody_9468 a răspuns:

La inceput cand mi s-a spus"vrei sa te combini cu mine?" mi s-a parut vulgar si fara iubirewinking...insa in ultimul timp il foslosesc tot mai des, cred ca ar trebui sa'l scot din dexlaughing

baftabig grin

| Anda_5509 a răspuns:

Adevarat, destul de urat cuvant, Dar majoritatea il folosesc. v-ati combinat, adica sunteti impreuna, iubiti, prieteni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc hugo.cred ca ora asta tarzie ii impiedica pe multi sa raspunda.sa vedem maine.de fapt deja azi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sexul e afacere si, ca in orice afacere, exista COMBINATII domnu'tepes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Combinatia reprezinta un amestec, in general, de doua sau mai multe substante. Prin contaminare, termenul se foloseste intr-o relatie dintre doua persoane de sex opus, considerand - prin analogie - ca la baza relatiei sta "chimia" (sensul cuvantului nu are legatura cu sentimentul dintre cei doi parteneri!).
Cuvantul nu este vulgar, ci doar sens restrictiv!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Termenul il privesc asa cum cred ca este, de fapt, adica sec si lipsit de continut si de sentiment.
In fond, noi suntem cei care dam conotatii cuvintelor, in functie de factori precum mediul de viata, educatia, formarea interioara, vibratia la impulsuri exterioare. Valoarea cuvantului e pur relativa!
Asa cum e si cu verbul premiat. "A incarliga" este privit din punct de vedere conotativ, nu e sinonim cu "a combina". Daca se doreste o discutie despre semantica si contextualitatea semantica, discutati argumentat.

| rserpu a răspuns:

Parerea mea este ca oamenii culti nu folosesc asa expresie. P. S. Reclama de la vodafone cu combinatul cartelelor este cea mai stupida serie de reclame scoase vriodata de ei (la fel, parerea mea)

| roxanac a răspuns:

Si eu am avut acesta nedumerire cand cineva imi spunea "numa' ne-am combinat", bineinteles aplicat la un domeniu restrans, si anume relatia/non-relatia dintre un baiat si o fata. Nu am intrebat din prima pentru ca am crezut ca ma prind, in functie de fiecare povestioara. Dar ma clacat, m-am indobitocit, nu am mai intels nimic si ma rabufnit si am intrebat "ce inseamna de fapt combinat?". Si raspunsul a fost simplu ca buna-ziua: "doar ne-am pupat/sarutat". Aaaaaaaaa! Am inteles!