| Osana254 a întrebat:

Cine știe de ce suferă mama mea?
Sa va povestesc.
Am primit cadou un palton și i-am arata și ei..imediat a fost "da nu ți se potrivește cu parul" i-am zis ca nu o sa ma vopsesc altfel doar pentru un palton. Apoi a venit replica "eu am unul mai frumos, oare nu îți e bun?"
A văzut în magazin o pereche de pantaloni de iarna pentru băiatul meu și zice "da sunt foarte scumpi" nu m-am putut abține și i-am zis ca i-a dat cineva deja o pereche de ziua lui și imediat a venit cu replica "eu ii iau premergator".
Am zis ca mi- a dat soacra și cumnatul un ajutor pentru casa și o aud "nu trebuia sa iei ca acum or avea pretenții de la tine" și când am mers la ea mi-
a dar niște bani cu mențiunea către soțul meu "pentru casa".
A întrebat cineva cât catigam și de unde aven bani ca am făcut atâtea la casa (i-am povestit ei) și zice "trebuia sa spună ca de la socrii" și s-a enervat soțul și ma întrebat "da ce el nu lucrează?"
Paradoxal daca ii cer ceva nu îmi da niciodată.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Suferă de putina nesimțire

| LoveSleep a răspuns:

Nu sufera de nimic, e doar o persoana obisnuita cu calitati si defecte. Nu-ti mai pierde timpul analizandu-i greselile si apreciaz-o pentru ce face bine. Esti destul de mare si pe picioarele tale incat parerile ei gresite sa nu te afecteze.

Nu-ți strica relatia cu ea doar pentru ca nu iti convin comentariile ei. Cat timp nu e rau intentionata si nu te raneste cu voie, nu-ti mai pierde timpul cu astea.

Ca in curand n-o s-o mai ai si vei regreta ca niste comentarii proaste te-au facut sa nu vorbesti si sa petreci suficient timp cu ea.

| ioana748 a răspuns:

Sindromul manipulatorului, putin narcisism poate.
Dificila situația, insa vorbesti cu sotul tau si dezaprobi devierile de comportament.
Toate cele bune,

| Osana254 explică (pentru ioana748):

Mereu a încercat sa ma manipuleze iar dacă nu e ca ea se supăra, ma fac de ras, nu e corect, sunt nebuna...
Și anumite chestii în viata le-a acceptat pentru a putea sa mai profite de mine. Vorbim zilnic la telefon dar fac ca mine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Osana254):

Esti mare, iti vezi de viata ta si o tii la distanta.
Sa nu-ti fie teama sa o pui la locul ei.

| ioana748 a răspuns (pentru Osana254):

Oricum,nu are nici un rost sa te contrazici sau sa te certi cu dansa. Undeva in manifestarea ei isi doreste sa ai reactie. Normal ca zici ca ea si faci ca tine.
Sa nu ii spui cand esti bine sau fericita, ca va face tot posibilul sa iti ia bucuria.
Faci, asa, pe neutra si nu-i dai prea multe detalii.
Sa discuti cu sotul tau despre aceasta situatie, caci s- ar putea la un moment dat sa apese pe butoane pana il supara.
Acum ai familia ta si sa va gasiti echilibrul in interiorul casei voastre este important.

| Osana254 explică (pentru ioana748):

Îți dai seama ca la supărat deja, dar i-am spus sa o ignore.

| ioana748 a răspuns (pentru Osana254):

Din pacate, desi este de neimaginat, nu doreste sa fii fericita.
Tu, constientizand acest lucru, vorbesti cu sotul tau despre problemele ei, care probabil au ca si fundament niste rani sufletești ale dansei.
Sa nu va lasati condusi in starea ciudata pe care doreste sa o induca.
Singura ei satisfactie este nefericirea altora, chiar isi consuma timpul cu strategii si tertipuri, dar voi nu va coborati energia.
Stiind despre ce este vorba, incercati sa fiti observatori si bineînțeles sa limitati timpul in care va intersectati cu dansa, indiferent de context, de aproape sau de la distanta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mama ta se afla intr-o competitie imaginara.
Vrea sa dovedeasca ceva.
Nu lasa asta sa iti afecteze relatia cu sotul tau.
Atrage-i atentia mamei tale de fiecare data cand comite asa ceva, dar fara sa te enervezi. Nu o poti schimba, dar o poti ajuta sa constientizeze.

| KovacsB a răspuns:

Cred ca suferiti cu totii de cate ceva in familia aia.