| 1onur a întrebat:

Considerați iertarea unui om o slăbiciune, inferioritate, un dezavantaj, față de voi și persona voastră?

Sau doar vreți să fiți cu inima si sufletul împăcat iertănd acel om față de voi fiind conștienți că și voi ați avut aceeași vină față de acel om.

Ce ați ierta și nu ați putea ierta/accepta la o personă/un om?

happy

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Iert omul, sa am sufletul impacat, ca nu l-am batut. nu i-am facut rau.
Majoritatea iertatilor simt mai tare ce rau au facut, daca sunt iertati.

| 1onur explică (pentru Bula):

Iertarea este primul pas către noi happy

53 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Depinde de context. Cu totii gresim in viata.
Nu inteleg relele intentii in mod gratuit, ca exista si asa ceva,dar sa spunem ca intra la probleme psihice.
Ar trebui pentru binele sufletului nostru sa iertam aproape orice, na, nu discutam despre lucruri de viata si de moarte.
Personal nu ma incarc sa judec,ca sa am ce ierta,insa ma refer la treburi nu foarte grave.
Ce sa spun, nu as putea ierta cand cineva, constient, intentionat, cu buna stiinta, face rau copilului meu. Aici se inchide subiectul iertare pentru mine si din pacate s-a intamplat asta.
Nu dezvolt ca-i complicat de inteles si pentru mine. Se mai intampla.
Mi-aș fi dorit sa nu am aceasta apasare, dar cand este vorba despre copilul meu, total nevinovat, imi pare rau, nu pot ierta.Si nu sunt, bazaconii, ci despre viata si moarte.
Si chiar si asa am dat a doua sansa, insa in loc sa se ceara iertare mai rau s-a desfasurat boala psihică.
Cand cineva te ia la misto, te va lua si a doua oara, ca este clar cum se raportează la tine,
Mai bine nu mai acorzi a doua sansa. Prima oara este o greseala, a doua oara o alegere
Nu putem generaliza acest subiect, este de la caz la caz.
Cu sufletul linistit, fara sa urasti pe cineva, poti impune anumite limite, in cazul in care nu simti bine referitor la o persoană.
Pana la urma viata este scurta, sa nu ne incarcam prea tare sufletul cu deseurile altora.

| 1onur explică (pentru ioana748):

Eu sunt si cu Dumneavoastră Doamnă ioana de acord 100%la100% TOTUL PÂNĂ LA COPİİ. orice părinte normal și sănătos ar face ca Dumneavoastră totul până la copii. Indiferent frate Indiferent ce face acel părinte pentru copilul său nu are dreptul nimeni sa ia mișto nu are nimeni dreptul sa judece numai Dumnezeu atâta tot. Când este vorba de copii SA TERMINAT JMECHERİA. ca părinte pentru copii ești în stare de orice. Și așa și trebuie să fim pentru copii orice....numai ei sa nu vadă rău.

Căte șanse ați oferi unui om dacă vă greșește? Doamnă ioana.

| ioana748 a răspuns (pentru 1onur):

Multumesc ca ma intelegi.
Asa este, la copil s-a terminat smecheria.

Până la copii. Acolo game over. Cine sa fie să fie. La copii stop.

Eu nu cred in a doua sansa. Pentru ca de fiecare data cand am acordat-o s-a dovedit ca am dreptate si nu exista sansa doi.
Mi-am luat tepe teribile.
Asa ca de acum inainte nu voi mai acorda a doua sansa, imi mentin ideea ca aceasta nu exista.
O sansa cred ca este deja foarte mult. Eu, de exemplu nu as trata superficial sansa pe care o da un om in ceea ce ma priveste.

Foarte Adevărat Doamnă ioana, nu toți ne încadrăm în a doua șansă dacă nu știm sa prețuim omul de lângă noi și ne bate joc de el/ea...

Corecthappy

| StoicAnalysis a răspuns:

Depinde de persoana. Eu merg totusi pe premisa ca omul se iarta doar de doua ori. Ma refer strict la greselile rau intentionate si/sau constiente. Daca mi-ai gresit a treia oara, deja nu mai ai ce discuta cu mine. Stiu din propria experienta ca daca ierti de prea multe ori, vei fi luat de fraier.

| 1onur explică (pentru StoicAnalysis):

Eu îți dau dreptate aicia 100%la100%. Și eu sunt un om. Poate că mai puțin om considerat de alți și în ochii altora dar eu consider că și iertarea trebuie sa aibă o limită. Fiindcă nu putem ierta la nesfârșit. Unele intenți asupra noastră cu bună intenție și conștință. Eu nu iert criminali, Proxeneți, Pedofili pe ăștia Dumnezeu îmi este martor eu iași lichida dacă văd un copil că are probleme pe stradă cu un pedofili îl bat de îl refuză și biserica.îmi asum tot ce spun și zic.

Sunt unele chesti ce le putem ierta da unele eu nu le pot ierta.

| 1onur explică:

Eu n-am treba cu lumea eu am treaba cu oamenii.

Nu mai înjura lumea dacă toți în pasă de lume. Mie poți să-mi spui ce vrei înjură aicia cât vrei știu ca nai altceva mai bun în inima și sufletul tău. Da lasă oamenii nu-i mai înjură la alte întrebări...

Înjuri și dai ignor sa vede ce mult îți pasă de lume.

Puritatejustitie@

| Mindfulness a răspuns:

Am iertat și eu de multe ori. Prietenii mi-au făcut mult rău,foarte mult și i-am iertat nu m-am răzbunat,le-am dat pace!
Unii o oricum o sa ajungă rău,se distrug singuri nu trebuie sa mai fac eu ceva,alții o să plătească și ei cândva ce au făcut.
Fata de unul care mi-a făcut multe probleme și eu lui i-am făcut,dar doar odată,de restul nu mai zic,nici nu as putea sa spun ce am pățit din cauza prietenilor lucruri îngrozitoare și nu m-am răzbunat,dar nu mai vorbesc cu ei deloc, le-am tăiat definitiv din lista prietenilor! Unul din ei a încercat să mă omoare! Alții m-au vândut pe nimic și unul m-a învățat să joc la prostiile alea de care știi și tu și de care m-am lăsat cu greu! Pe toți i-am primit la greu la mine și au mâncat și nu mai zic! Așa dacă îți facă cineva un rău sau o neplăcere îl poți ierta și eu iert,dar daca îți face ceva rău de tot sa îți pune viața în pericol cum a fost la mine sau sa îți strice imaginea în societate atunci e altceva.
E un avantaj că te simți împăcat,când nu ierți dormi stresat, cu nervi,supărat, îngândurat,nu prea ai liniște, ai resentimente!
Eu de exemplu nu pot sa urăsc pe cineva daca e o persoana buna, chiar daca mă cert cu el sau ea îmi trece foarte repede nervii și îi dau și cămașa de pe mine, dar unii sunt foarte răi, toată viața te urăsc și poartă pică pe tine. Depinde de sufletul și credința fiecăruia! Unii iartă alții nu.
Daca ierți pe cineva o sa fii și tu iertat e legea karmica.

| 1onur explică (pentru Mindfulness):

Eu am l-am muncă niște psihopați se hrănesc cu răutate, se hrănesc cu răutate oamenii ăștia au atâta rachină, plăcere să-ți provoace rău nu ai sa vezi la nimeni altcineva așa ceva. Unui oamenii sănt prea de ne iertat nu știu cum Dumnezeul are răbdare cu ei.

Vorbesc de răul inteționt și vrut conștienți de ei ce-ți fac.

Nu vorbesc de răul ăla care îl faci din greșeală ca tot omul fără intenție...

| Mindfulness a răspuns (pentru 1onur):

Am văzut,daca te vede om bun te desconsidera,am pățit și eu să fiu luat de prost, i-am simțit că sunt falși și rai! Așa sunt colegii de munca aia sunt cei mai mari dușmani, din cauza competiției fac așa și că nu au caracter și bun simț! Tot al nostru îți face rău și te necăjește cu străinii nu ai probleme happy
Probabil sunt uniți, te-au văzut singur și profita, dar nu au ce sa îți facă, trebuie sa ii ignori!
Asta e educația unora, atâta pot!
Cu nemții ai probleme sau cu a noștri?

Daca e vorba de colegi te înțeleg, am avut și eu colegi care s-au comportat urat cu mine și nu m-au vrut acolo la munca, la noi e și rasism!

Dumnezeul să aibă milă de noi. Prea neam înrăit, dușmanit între noi din prostie în prostie ne călcăm în picioare...

Vorbesc în general nu neapărat și de ei... bine înțeles că pot și subiectiv...

Așa este! O sa ajungem unii de o sa avem companie numai animale că langa oameni nu mai putem sta!
Și cu mine unii se comporta urat dar nu îi bag in seama,mă refer la niste femei ce sunt vânzătoare la un magazin de lângă mine,nu știu ce tot au cu mine de mă urăsc că nu le-am făcut nimic,eu nu deranjez pe nimeni stau in casa cuminte,așa femei rele în viață mea nu am văzut! Dar nu mi-am pus mintea cu ele,înainte nu puteam sa mă controlez când mă provoca cineva acum sunt mai indiferent. Cu omul prost nu o poți duce la capăt orice ai face. Sunt unii oameni care te provoacă scot tot ce e mai rău din noi și tot ei se dau victime la proba contrarie,oameni în vârstă si nu au minte,nu au rușine nu au nici un Dumnezeu!
Foarte rar mai dai de un om bun,sincer și care sa te respecte cu bune și cu rele.
Oricât de bun ai fi și oricum te-ai comporta unii o sa îți vadă doar defectele nu și calitățile,nu poți să o dai la pace cu ei,au numai venin in suflet! Sa știi că foate multi sunt așa răi, dușmănoși și între neamuri, familie, nu poți să scapi de ei, sunt peste tot oamenii ăștia, la ori ce pas.

Nu stă om lângă om când vezi rău de la un om. Nu cred că animalele ar sta cu un așa om. Maxim sar chinui să-l suporte pe omul ăla nu să-l iubească cu Adevărat sa poată vedea și el un colț de pâine să nu-l dea în stradă sa ajungă bătaie de joc pe mâna altor oamenii dezumanizați...Nu știu dacă ai observat dar nici animalel nu ne mai suportă pe noi oamenii fiindcă și ei știu câtă răutate zace în noi... vorbesc de oamenii rău intenționați...

Ce sa zic,daca la munca ești bine cu colegii sa știi că ești un om câștigat, te poți numi un om fericit! Eu pe unde m-am dus la muncă în ultima vreme am dat exact de oameni de genul și nu am rezistat mult! Nu ai ce sa faci, trebuie sa îți vezi de treabă ta sa te bucuri că nu ești obligat sa ii suporți la munca sau in in alte locuri.
Nu mai știm să fim oameni boss fii mândru că ești diferit că nu ești ca ceilalți, e un lucru mare sa știi happy
Ajungi sa te izolezi din cauza unor specimene sa cazi în depresii, nu prea mai te poți înțelege cu oricine.

Eu stau singur da Dumnezeu îmi este martor n-am nici pe dracu și ăla fuge de mine laughing) Dacă îl prind îl scot în oraș îl fac om din drac. O sa mergem amândoi la Biserică cred că și de asta fuge dracul de mine laughing) nu-i place biserica lui ălalaughing)

Lumea frate se duce la biserica din interes,de fapt se duc la biserica și când ies pe ușă de la biserica exact aceeași oameni rămân,puțini sunt cu credință adevărată.
Uni se duc că se da și de mâncare,nu e nici o rușine dar nu știe să rămână oameni,sunt egoiști,răi,fățarnici se gândesc doar la ei,nu ar ajuta pe cineva nici să le de-a cineva cu sapa in cap! De la oameni de ăștia nu ai ce pretenții sa emiti. Tu mergi pe drumul tau dacă ești așa,și cauți în viață oameni care au aceleași interese ca și tine, care se aseamănă cu tine.
Ești introvertit de aia preferi sa stai singur! Ai avut și tu problemele tale, așa sunt și eu! Decât să stai cu oameni falși și rai care te bârfesc pe la spate mai bine stai singur.
Da, și eu mă mir câteodată de ce unii oameni sunt așa de răi, cred că oamenii erau mereu așa dar eram noi copii și nu vedeam latura asta întunecată a lumii.

Nu-i place biserica si sufletul curat.
Se duce mai departe, se incurca in propriul intuneric.
Sa fie la el acolo, pe pustiihappy

Dumnezeul este mare.

big grin așa este.

Nise cade săne rugăm...

Da,toți suntem copiii lui Dumnezeuhappy

Are el ispitele lui știe el cum să încalece omul slab în credință față de Dumnezeu...

Adevărat frate100%la100. Cu toți suntem copii lui Dumnezeu dar sa nu uităm că sunt alți mai mici ca noi happy copii și nise cade săi ferim, oclotim de tot râul ăsta ce ne de târcoale și ne pândește la ore necaz la orice supărare sa luăm o decizie greșită și sa ne facem rău nouă...

Ai dreptate mister onur.

Are, ispita este in primul rand iluzia egoului, in care cade majoritatea.
Rade de ei si nu isi dau seama de penibilul in care se desfasoara.
Si de asta suntem intr- o competiție penibilă, inutila.
Pe mine a inceput sa ma bufnească rasul deja cand vad pe cate unii ce saraci sunt in suflet si isi mai dau si importanta.
Soarele rasare pentru toata lumea, ce atata care-i mai tare, mai mare.
O viata scurta traim si aia in energie urata?
Nu merci.
Chiar ma sunt bine cand citesc rugaciuni, nu ma simt singura si sincer am invatat sa nu creez atasamente si asteptari.
Ma doare la bascheti de mocirla altora, nu reactionez, nu pot sa ma duc in canal dupa ei ca miroase nasol.
Doamne ajuta,

Păi are ispitele lui știe cum sa ia omul să-l aducă în stare să-l facă ce nu-și dorește acel om și după câte de rău în fața altor oamenii fiindcă dacă el știe ca ești slab în credință față de Dumnezeu acel om este foarte ușor de constrâns de el fiindcă el are puterea da duce omul și în păcatele cele mai urâte și Dezumanziate îl face pe om sa se simtă cinea important și-l aranjeză de la temelie, îl nenorocește pe omul care îi place să se simtă important sau cineva... îl face sa se simtă superior celor lalți apoi omul ăla devine egoist, nesimțit, se crede cineva important...

Eu ma duc doar la Biserică și ma rog i genunchi și mulțumesc lui Dumnezeu ca și astăzi sunt omul care el mă păzește de rău și ma ajuta cât poate și el pe mine când eu am nevoie de el ai Niciodată nu mia întors rugăciunea și ce i-am cerut mereu mi-a dat Dumnezeu cât a considerat el ca merit fiindcă și doar atâta i-am cerut mereu cât consideră Dumnezeu ca merit ai dacă merit după voia lui sa fie atâta tot.

Eu ascult Maria coman cântă din psalmii foarte frumos...

Da și eu râd la multe... uite unul și făcut astăzi cont nou și pe cine prinde înjură și aicia a venit și s-a dus și în alte părinți eu râd de asa om nu pot să-l iau în serios ca vad ca înjură ca...

Exact, aici este pacaleala, cand ameteste de cap pe cate unii de se cred mai importanti.
Fiecare viata este importanta.
Este alegerea fiecaruia cu cine merge la drum cu lumina sau cu intunericul.
Avem liber arbitru si oare nu se prind ca necuratul oboseste efectiv, ca isi consuma energia in haos?
Ca cine spuneai ca injura. Astea sunt bazaconii.
Trebuie tratat cu umor intr-adevar.

Psalmii ajuta mult.
Ce sa facem, daca rugaciunea nu ne-a dezamagit niciodată si-a gasit Dumnezeu calea pentru noi in timp ce oamenii puneau bete in roate.
Dar, na, fara suferința nu ne putem deschide spre cer.
Toate au un rost in evolutia sufletului nostru.

Amin Doamnă ioana.

Foarte Adevărat 100%la100%. Liberul albitru ne este propia nostră decizie și faptă.

| Theo94 a răspuns:

Iertarea nu e o slabiciune, este foarte bine sa ierti in multe cazuri, sa treci peste si da, sunt unele cazuri care nu pot fi iertate, dar depinde despre ce este vorba si depinde si de om. Dar si daca nu ierti nu este bine sa porti ura pe cineva, vei sta aproape mereu stresat, ura iti intuneca mintea.

| 1onur explică (pentru Theo94):

Salut Theo.

Da dușmănia, răutate, prostia, urăciunea, nesimțiriea, mereu ne vor întuneca sufletul, inima, sănătatea mintală. Iar asta poate duce la boli mintale grave de sănătate fiindcă ele au puterea de a ne frustra și ne afectează Sănătatea în privința la tot.

Cel mai bine și sănătos să iertăm ce putem ierta, și ce nu putem ierta să acceptăm că este și o parte din vina, greșeala noastră, fără dușmănie, certuri.

| AndreiBiscuiteanu a răspuns:

Nu pot sa uit cand Minodora care era operator la statia de epurare mi-a refuzat avansurile pe motiv ca nu stiam g code sa bag manele pe laptopul de filme de la birou si m-a inselat cu Gigel care era electricianul preferat de sefu ca punea scara aia scurta pe un scaun si pe masa ca sa desfileteze becul cand dormeam in schimbul 3 si nu trebuia sa se vada
Efectiv in anul ala am imbatranit 4 ani si m-am trezit in 2020 ca nu am nici o vocatie asa ca am intrat pe TPU sa ma dau electrician cu apucaturi de inginer de la robotica

Daca Minodora supravietuia cutremurului din 77 nu as fi refuzat o nici in ziua de azi cu toate ca Gigel nu facea baie la saptamana si se lauda cum o freaca pe intuneric

| 1onur explică (pentru AndreiBiscuiteanu):

AndreiBiscuiteanu viața a fost dura cu tine...

Avea laptop inainte de cutremurul din 77.
Nice omul, calator in timp, ceva de genul.

La faza aia ma lăsat Andrei ăsta cu traumelaughing)

Bine ca ne a facut sa radem.
Dar traumatizanta poveste intr-adevar.
Ca Minodora a murit la cutremur cu laptopul in mana, facea chat cu Gigellaughing

Andrei n-a fost norocul de partea lui... dacă știa g codurile era altceva...)))))

Da,spargea laptopul Minodorei, il virusa cu g codurilelaughing
Acuma, na, la varsta asta, ramane pe robotica laughing
Cred ca nici el nu a inteles ce a povestit acolo.
Asa o face la bautura?laughing

Poate a consumat etnobotanice, nu șia dat seama că este pe TPU laughing) și credea căi scrie lui Gigellaughing săi aducă încărcătorul de la laptop înapoilaughing

Gigel e vinovat.laughing

Ce înseamnă să ai o meserie la mânălaughing) electrician Gigel.

Da, ai vazut.
Chiar si asa.laughing

| NutaIonelaMihaela a răspuns:

Așa este normal să iertăm.si Dumnezeu ne iartă pe noi toți care îi greșim iertarea este un lucru omenesc să ne înțelegem mai bine

| 1onur explică (pentru NutaIonelaMihaela):

Eu nu sunt Dumnezeu. Eu nu ierta orice. Asta ar inseman sa fiu sfânt. Eu nu sfânt. Și un păcătos care am și eu greșelile la rândul meu am și eu păcatele mele la rândul meu.

Eu ma înțeleg cu oamenii mai bine. Nu cu dezumanizați care fac rău oameniilor și au mania nebunia însetată să-ți facă rău si să se bucure la răul tău la necazul tău...eu pe ăștia nu-i iert și nu-i accept. Dumnezeul săi ierte nu eu.

De acord,
Amin