| Xcxtips a întrebat:

Copilul are o mica infecție la unul dintre degete.Eu eram Intr o alta camera în timp ce soția îl chinuia iar el tipa că-l doare prea tare și să se oprească. Am întrebat doar ce-i face.mi-a explicat iar următoarea mea reacție a fost sa aduc un recipient cu betadina cu gândul că nu o sa -l mai chinuie, când l-a văzut soția a putut să spună foarte iritata."Du-te de aici...du-te cu el de aici..mergi și adu un șervețel ce vrei sa fac cu el" I-am spus că nu mi se pare ok sa mi se adreseze așa, iar ea foarte indiferenta mi-a spus că nu mi-a greșit cu nimic si că trebuia să plec că-i pătăm pătură menționez că acel recipient era închis, i l-am întins și nici măcar nu a vrut să pună mâna pe el. Acum vă întreb foarte obiectiv, daca eu simt că am fost jignit cu această remarcă nu e normal sa fiu înțeles și validat din moment ce am.rugat o sa nu mai vb așa pe viitor?

Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Posibil ca tonul si atitudinea, ceea ce este 80 la suta din comunicare nu au adus o stare prea buna in sufletul tau.
Aceste lucruri pot fi discutate si indreptate, insa la calm, cand iesiti din situatia de criza.
Oricum, o relație pe termen lung implica si respect, dar si toleranta.
Spune-i ca poti intelege lipsa de respect, o poti tolera, insa, sa nu devina un obicei, mai ales ca tu o tratezi cu respect si ai vrea ca acesta sa fie reciproc.

| ioana748 a răspuns (pentru ioana748):

Multumesc pentru funda,

| Xcxtips explică (pentru ioana748):

Mulțumesc mult pentru mesajul de intelepciune

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intai trebuie tratat a CORECT infectia copilului, sa nu se agraveze!
Daca infectia se agraveaza si se raspandeste, asta poate duce chiar la amputarea degetului (sau chiar mai grav)!

Neintelegerile si alte discutii sunt pe plan urmator!

| Violleta2022 a răspuns:

Cati anisori spuneai ca ai? laughing

| Xcxtips explică (pentru Violleta2022):

Mda tradiționalul text. câți anișori ai?! Mersi

| Violleta2022 a răspuns (pentru Xcxtips):

La asa intrebare, asa raspuns!

| sierra1 a răspuns:

Chestia asta (excesiv de minoră) ar trebui s-o discutați IMPREUNĂ

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Stai tu cu copilul care plange si incearca sa-l calmezi/pansezi. Pe urma vezi cat de calm poti raspunde cuiva.

Te-a trimis la plimbare, nu te-a trimis la Dr acu in praznic. Ce floare delicata esti!

| Xcxtips explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Stau și eu cu copilul in egală măsură, incerc sa fac tot ce e bine pentru familia mea sa nu aduc problemele de la servici in casa. Se vede clar că ma lovesc de aceiași atitudine ostilă și aici, empatie și respect. Copilul plângea pentru că încerca să i dreneze acea rana, ii făcea un rau. Ai stereotipul unei femei ce crede că doar femeia duce greul, responsabilitățile fiind împărțite în casă. Imagineaza-ti că partenerul tau încearcă să asambleze un dulap auzi cum se supără și vin să-l ajuți să-i oferi suport și te trezești cu un text de genul, du-te de aici, ce te uiți așa la mine, du-te și adu-mi șurubelniță.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Xcxtips):

Tot nu vad unde e lipsa de respect.

| Xcxtips explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ok daca pentru tine a ridica vocea și a spune "mars de aici" mai pe românește...cum I te adresezi unui câine in curte...m-am.mai linistiind știind că nu e singura acritura de pe mapamond.

| adryang78 a răspuns:

Sincer, asta denotă lipsă de respect din partea ei, MAI ALES că totul s-a petrecut în fața copilului. Ar trebui să aveți o discuție serioasă între patru ochi, fiindcă nu e în regulă deloc.

| Xcxtips explică:

Și doi vi se pare normala aceasta exprimare la adresa partenerului sau considerați că este o exagerare din partea mea
?