Nu am vazut nici un avocat care sa dea sfaturi aici pe TPU, deci nu cred ca te putem ajuta. Oricum, intreaba initial la starea civila daca exista vreo procedura pasnica, in care tatal se duce si declara copilul pe numele lui. Eu cred ca va trebui sa va judecati si, daca va trebui sa probezi paternitatea, te va costa foarte mult. Cel mai bine este sa va intelegeti si sa declare el de buna voie ca e copilul lui. Oricum, faptul ca e copilul lui nu il obliga la plata pensiei alimentare. Asta tot prin judecata o vei obtine.
Da, bineinteles ca are dreptul sa poarte numele tatalui.Despre procedeele judecatoresti.nu stiu.
1. Recunoasterea paternitatii este foarte simpla atunci cand tatal de acord, se reduce la o simpla declaratie. Tatal poate recunoaste paternitatea copilului dar poate incuviinta sau nu ca acesta sa ii poarte numele. Raspuns: parintii decid de comun acord ce nume va purta minorul in acest caz.
2. Daca recunoasterea paternitatii are loc in urma une actiuni in instanta, aceasta (instanta) va hotara care este numele pe care-l va purta minorul.
brunetulxyz întreabă: