Tu esti de vina ca insisti, Cind vezi ca omu nu este interesat de o anume activitatea dea ta, pentru ce insisti? Fiecare cu placerile lui, asa ca omu normal ca la un mom dat te repede asa cum ai patit si pe aici, cand multi tiau spus sa o lasi mai usor cu intrebari, cu conturi bla bla
Ce este un amic? Sa il pastrezi sau nu? Adica ce anume sa pastrezi, ala oricum e amic, vorbesti cu el doar cand ai chef, odata pem an, sau cum se nimereste.
El te-a incurajat cu cei place lui, nu cu cei iti place tie, cum am spus fiecare cu durerea lui
Sa te incurajeze cineva in ce anume? Daca erai buna scriitoare, stai linistita ca nu intrebai pe nimeni daca e bun sau nu, deja stiai si erai tu in postura sa dai sfaturi altora.
Ce faci tu cu ce spui, pistol cu apa sau peste prajit la tigaie astea is asa hobby.
Exact ce au spus si alti, nu ajungi mare vedeta, mare sciitoare, ai fi fost deja daca aveai talentu asta.
Una este sa iti placa ceva, alta sa te si pricepi, sa ai talent pentru lucru ala.
Daca tu intrebi pe aici mai stiu eu ce chestie, raspund cine anume? Raspund toti sau raspund doar cei care se plictisesc, sau care is interesati?
Normal ca daca pe mine nu ma atrage ce ai intrebat, daca nu-s curios de birfa respectiva, nu raspund asa si ala, nu a fost curios sa raspunda, pentru ca nu il intereseaza ce ai postat tu.
Parca ati avea 9 ani, pe bune Ai pagina de Fb zici, asa si mie de ce nu mi-ai dat, sa vaz si eu ce postezi, poate cine stie, pot sa comentez si eu ceva, poate de bine, niciodata nu se stie.
Asa pe aici fara sa stiu ce ai postat sau scris, spun ce arati tu, dar tu aduci in discutie chestii scopase din contexte, asa ca imaginea nu-i aia chiar reala.
Păi eu aș lăsa un link, dar uneori îmi place și să fiu anonimă ) deci aici povestind multe despre my life, zic eu că e mai bine să rămână doar poveștile TPUistice și nu și pagina mea cunoscută. Că o va cunoaște cineva din întâmplare, aia-i altceva. ) Deocamdată doar mă chinui să o pun pe picioare și mă lupt zi de zi să scriu și iar scriu și eu nu doar că scriu, încerc să le fac frumoase și vizibil postările, adică nu e doar mesajul e un tot. Pentru că sunt conștientă că nu scriu pur și simplu pe un blog ci vând atât mesaj scris cât și vizual. Așa că, acum lăsând la o parte chiar modestia, mie una îmi place ce văd în ultimul timp pe pagină și chiar aș vrea să fie același feeling și pentru cititorii mei.
Și lumea toată oricum știa cine sunt ca om, toată lumea îmi știe visele, iar pentru mine e esențial ca amicii să mă încurajeze în drumul meu existențial. Oricum oleacă de scepticism văd că ai și tu și tu nici măcar nu mă cunoști, dragă Relian. Parcă îmi cam răscolești amintiri cu BFF a mea, care făcea totul cu mine, dar când auzea de-o dată că-i spun ceva despre scris și despre pasiunea mea, de-o dată o se punea vălul negru pe ochi, "că ce scriitoare o să fiu eu, una care-și postează frustrările pe Facebook" aia a fost picătura care a umplut paharul și ziua în care eu m-am despărțit de ea.
Ți-am zis, pentru mine e esențial ca prietenii să mă încurajeze în toate nebuniile mele. Până la urmă nici nu mai contează dacă eu sunt bună sau nu pentru un lucru, ci dacă eu am un vis, o nebunie, zi cum vrei, atâta timp cât e în capul meu, prietenii TREBUIE să-l aprobe și accepte, dacă nu-l acceptă pe el, visul din capul meu, simt că pur și simplu nu mă acceptă pe mine, iar la mine e simplu, mă accepți, te accept și rămânem pe drum împreună, nu mă accepți-dau dracu și cel mai bun și fain om.
Și mai grav este că totuși acest amic nu prea îmi înțelege nici modul de viață, acesta solitar însă când îi explic pe viu că exact ăsta e motivul pentru care aleg singurătatea, parcă mă simt ca un pește pe uscat. Deci nu știu, dar eu una de aceea aleg singurătatea, ca să-mi apăr persoana, dar mai ales sufletul și visele. Dar cine știe poate fac asta și din cauză că în copilărie, da, totuși nu am avut prieteni și nici bani prea mulți și acolo fiind blocată am avut doar visele. Iar trăind vremurile alea atunci, poate m-au făcut așa de vehementă în apărarea viselor mele și poate de aici tiparul.
Cât legat de teoria ta, că am auzit că m-ai mi-ai tot spus -o pe aici pe la întrebări de ale mele, eu una cred mai mult opusul. Iar vorba vine în susținerea mea. 1% E TALENTUL ȘI 99% E MUNCA. Așa că, contrazice tu asta. Și oricum tot nu-mi vei schimba părerea deoarece studiez și pedagogia și în teoriile pedagogice, dar care evident își au originile în cele psihologice, pedagogia susține forța mediului în contra genei. Susține că mediul poate bate gena/înăscutul. Iar TABULA RASA poate ai auzit de acest concept, susține că copilul la naștere chiar vine fără nicio cunoștință înrădăcinată undeva în bagajul informațional. De fapt susține că nu există la nașterea noastră niciun bagaj informațional, dar că, totuși creierul nostru e un burete ce absoarbe tot din jur. Și copilul sau mai bine zis adultul devine adult doar prin prisma mediului său. Așa că, de aici pot fi dați mereu exemplu oamenii numiți "Pasărea Pheonix" cei care nu au avut nimic, dar s-au ridicat din propria cenușă. Și avem exemple din astea o mulțime, oameni săraci care au ajuns bogați. Ce-i drept cred totuși și într-o chestie înăscută și singura chestie înăscută care e validă, unica, nu prea e talentul, cât inteligența. Sau altfel spus, de fapt, talentul e o fațetă a inteligenței.
Și asta ți-o spun tot din studii pedagogice. Susține pedagogia că totuși IQ-ul rămâne unicul motiv pentru reușita școlară. Ba chiar am citit într-o carte și a zis că doar elevii curioși reușesc să avanseze în programă școalară și să facă performanță și au pus ei ideea că curiozitatea este o fațetă a inteligenței pure. La fel ca și talentul. Însă tot ei susțin că talentul simplu, nu e egal cu inteligența. Adică dacă numeri bine sau ești bun doar la mate, dar nu te descurci bine în viață, ai doar o mică fațetă a inteligenței, dar nu ești inteligent și nu ai musai un IQ mare.
Așa că, mă lași cu biologia și Darwin-ismul vostru. Deși da, totuși Darwin o pus bazele unei teorii bune totuși, că și pe ăsta l-o studiat pedagogia și o spus că se aplică mult teoria lui în viața reală. Că animalul mic și slab e sortit eșecului și morții, pe când animalul forte e sortit ridicatului și supraviețuirii. Dar prin prismă socială, Darwin e interpretat ca și adaptare, ca adaptarea unui ins la viață ci nu ca și biologic, că vai gata, dacă unul e slab, trebuie să nu mai lupte că orice ar face va muri. Oricum dacă am trăi după concepția asta, sincer, cam da, ne-am sinucide jumătate de Mapamond.
Pe bune, acum?
Nu, nu la asta se referea Darwin, ci mai mult la adaptare. Ci a vrut să arate că adaptarea este un element esențial pentru supraviețuire. Adică altfel spus, ține tot de noi să învățăm strategii și să ne focalizăm atenția pe pașii care duc la adaptare ci nu pe problema noastră în sine. Dacă eu am un handicap la picior și nu pot mere și eu mă focalizez pe handicap, da, voi ajunge ca cioara lui Darwin care o murit. Dacă eu mă focalizez pe ideea "Ce dracului pot face în aceste condiții, ca să supraviețuiesc și trăiesc decent?" Eu devin cioara supraviețuitoare.
Presimt că o să-mi dai un block, dragă Relian ), dar dacă tot ș-așa am învățat atâta pedagogie, din nevoie, nu din plăcere, zic să nu tac. Fie ce-o fi. Și îmi susțin iar și iar ideile, căci însăși pedagogia mi le confirmă. Plus că oricâte teorii ar fi în spate, să știi că pedagogia, fiind baza educației și a creării și formării spiritului uman, ea oricum va merge mereu către idealul de formare și creștere și evident că oricum ar fi, va susține mereu că oricine ar fi un om(genetic chiar vorbind), mediul și educația oferită, baza pusă în el, ca om, îl va forma. Pentru că dacă nu ar susține asta, păi pedagogia ar muri și educația la fel. Atunci nu ar mai exista nimic formator și creator în Univers că oricum omul e condamnat la realitatea lui sau la viața lui (a unuia să nu exceleze în nimic, a altuia să devină criminal, a altuia să devină pedofil, a altuia să devină slab sau emotiv), iar dacă ar fi așa, nici motivația nu ar mai exista deloc. De ce să mai încerc, oricum gena mea e de om pierzător.
Pe bune?
Suntem diferiți, e normal ca prietenii sa nu ne înțeleagă pe deplin. Dacă un prieten nu îți răspunde la o întrebare are motivele lui, asa cred
Oamenii sunt trecatori in viata noastra, nu sunt permanenti. La fel ca si relatiile de dragoste, sunt doar niste momente. Deci nu vad de ce nu ti-ai urma in vis sau o pasiune, ca vai pierzi sau superi nu stiu ce prieten. i don't give a s***t! Si sincer nici nu inteleg de ce ai avea nevoie de sustinerea vreunui amic in ceea ce faci. De ce ai avea nevoie de confirmarea, parerea, validarea, unu prieten... Chiar nu vad rostul. Gandeste-te la steve jobs cand isi storcea creierii ca sa faca primul model de iphone, cati prieteni i-au spus, frate esti nebun, tu nu te poti pune cu Nokia sau Motorola. Cum adica sa faci un telefon fara taste, cine o sa il cumpere?! Nu ai cum sa adaptezi ios pe o platforma mobila, si oricum ai in spate la ani lumina de symbian ( os Nokia). Oare ce ar fi facut daca asculta interviul ceo-ului de la Motorola, citez: ha, ha, hah! 600% de dolari pentru un telefon fara butoane?! Pai cine o sa il cumpere, ce antreprenor va folosi asa ceva... Ha, ha, ha, noi Motorola, vindem sute de milioane de telefoane, Apple au vandut zero, vor da faliment. Fast foword, Nokia si Motorola sunt aproape moarte pe piata, Apple este nr 1. Daca steve job asculta de prieteni si de altii, acum cand te duci la wc sa faci kk, nu puteai sa scrolezi sau sa te joci sa treaca timpul. Android exista doar pentru ca a aparut ios.
Vei ajunge la un moment dat și te vei convinge ca prietenia nu exista. Invidia este mult mai puternica și "prietenii " ne tin doar pentru a scoate un folos din aceasta prietenie
Ooo, mare adevăr grăiești. Chiar m-am convins de mult, doar că am acest idealism în care vreau să ofer mereu șanse oamenilor, însă și din cauza atașamentului meu codependent cred că se întâmplă asta.