| energia a întrebat:

Cred ca am o problema legata de modalitatea mea de a transmite un mesaj sau pur si simplu de a-mi spune parerea.

Mi s-a tot spus de mama mea ca am o atitudine foarte superioara si foarte taioasa la anumite remarci pe care le fac. Ea mi-a spus ca stie ca nu asta e intentia mea, insa, pentru cei care nu ma cunosc, ar crede ca asa sunt intotdeauna.

Mama imi accepta parerile, dar tatal meu mereu imi zice ca mi-am luat aere (el nu accepta ideea ca am libertatea opiniei mai mult decat trebuie si ar trebui sa fiu mai conservatoare, mhm).

Tonul vocii imi este ferm si nu am tendinta de a ridica vocea. Sunt extrem de calma, insa, fiind din ce in ce mai perfectionista, s-ar putea sa fiu luata in nume de rau.

Si pana la urma, nu este deloc vina mea ca oamenii ma pot critica din asa ceva, fara sa ma cunoasca.

Voi sunteti genul care critica fara sa cunoasca o persoana doar din anume fapte/replici pe care acea persoana le-a expus?

7 răspunsuri:
| RegeleTauIonut a răspuns:

E o prostie sa judeci oameni dar asa suntem noi finte superioare pe naiba man tot animale am rsmas

| Ionut_Pavel_1993 a răspuns:

Sa judeci o intreaga persoana doar din anumite fapte/replici e putin cam mult...mai bine judeci faptele, analizezi persoana respectiva, ii pui cateva intrebari despre una despre alta vezi cum reactioneaza, de ce cum cand si cat. compari faptele ei cu faptele tale, te judeci pe tine ca si cum ai fost in locul ei si de ce ai fi actionat tu asa si de ce actioneaza ea asa. si poate ajungi la un rezultat mai transparent decat sa dai cu parul in cap unei persoane doar ca esti tu gigi hagi, de cate ori deschizi fereastra de atatea ori o inchizi la loc...

| NLS a răspuns:

Persoanele care nu te cunosc prea bine sau deloc, vor judeca bineinteles ce se vede, ce transmiti la exterior.

Te inteleg cand spui ca esti altfel, dar daca afisezi o atitudine superioara, intepata, de vampa, sau de persoana aroganta, vanitoasa, etc, asta va fi imaginea ta in ochii lor.

In schimb pentru apropiati, si cu atat mai mult cand e vorba despre tatal tau, ar trebui sa fii citita mai profund/transparent, decat ce se observa in voce sau pe chip.
Daca nu se intampla asta, e un semn ca ar trebui sa petreceti mai mult timp impreuna, sa povestiti, sa va destainuiti anumite probleme...

| Freya1 a răspuns:

Eu am un "dar" prin care citesc oameni foarte repede, nu am nevoie de mult timp petrecut cu cineva până sa imi dau seama ce fel de om este deci nu judec, doar nu ma apropiu de persoanele ce nu mi se par ok pentru mine.
Si eu am aceias problema ca si tine, si eu sunt acuzată de prea multa autoritate și aroganța cu toate ca eu sunt un om simplu si nici prin cap nu imi trece sa fiu asa.Dar cred ca nu ar trebui să iti bati capul cu asta, daca asa este felul tau de a fi aia e.Cine stie cate lucruri bune iti va aduce pe viitor.
Eu singurele probleme pe care le întâmpină din cauza asta sunt faptul că îmi fac greu prieteni din cauza ca sunt considerată aroganta și faptul că sunt ascultată mai greu cand dau un sfat pentru ca dau senzatia ca impun.

| stefan1993ful a răspuns:

Imi place cum gândești!

| comyne a răspuns:

Eu sunt genul care analizeaza persoana aceea si isi da seama ce fel de om e din fapte insa asta nu ar trebui sa fie un defect. Trebuie sa iti placa de tine asa cum esti, iar daca tatal tau crede ca iti dai aere e problema sa. Asa esti tu si poate nici el nu te cunoaste suficient de bine si te critica doar din aceste fapte.
Daca tu te simti bine cu felul tau de a fi asta e tot ce conteaza. Sunt o fire perfectionista si nu mi-as imagina viata fara sa fiu cine sunt. Daca poti citi oamenii dupa fapte esti inteligenta nu "superioara"
Totusi ar fi bine ca atunci cand ai o parere despre cineva sa o pastrezi in mintea ta. Vei ajunge sa cunosti oamenii mai bine si sa iti fie mai usor sa iti dai seama de intentiile cuiva. Daca ti se pare ca cineva e prefacut incearca sa nu ii spui in fata.

| qwertpro a răspuns:

Salut,sa comunici corect nu e atat de usor, si necesita un studiu mai aprofundat.Un om trebuie judecat dupa fapte, si in cazul dat dupa cuvintele pe care le spune, nu dupa modul in care o face si nici pe baza comunicarii paraverbale.Din ceea ce spui tu realizez ca esti o persoana care are multa incredere in sine, ceea ce este foarte bine.Fii tu insuti asa cum iti place, atata timp cat aceste asa zise "defecte" nu ti-au cauzat situatii neplacute, nu ai de ce sa iti faci atatea griji.