| Sofer a întrebat:

Credeți că contează studiile într-o relație? El cu liceul și ea cu facultate și master fiind mai deșteaptă și el pe alte principii " ca nu ii trebuie școală și nici facultate ca să se poată descurca în toate".
Înțelegeți voi.

26 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Eu sunt in situatia asta. Insa nivelul intelectual ce il am e de facultate. Sotia mea adesea mi-a zis ca poate vorbi cu mine la nivel academic (si adevarul e ca vorbim cel mai adesea la acelasi nivel, fara ca ea sa trebuiasca sa coboare mai jos de nivelul ce il are), si ca e mai bine asa decat sa fi avut pe cineva cu facultate si care sa fii facut scoala degeaba, fara a putea macar purta o discutie serioasa cu el.
Nu cred ca conteaza studiile daca cei doi pot comunica eficient, daca se inteleg si daca nu exista diferente mari la nivel intelectual. Ca nu scoala arata neaparat nivelul intelectual. Am cunoscut persoane destepte si fara scoala, si persoane cu scoala, dar de parca nici nu ar fi facut-o

| mgtow a răspuns:

Nu conteaza. Multi fara facultati sant mai destepti decat opozitia si mai fericiti in viata

regis
| regis a răspuns:

Studiile nu conteaza neapărat. Dar meseria, nivelul educatiei, statutul social si altele asimilate contează.
Chiar daca in teorie multi vor zice ca nu are relevanță, mai rar ai sa intalnesti o doctoriță casatorita cu un muncitor necalificat, un profesor de română casatorit cu un semianalfabet, un avocat cu un zilier samd.
Principiul "nu imi trebuie scoala" se aplica doar in cazuri excepționale, celor cu inteligență mult peste medie si cu alte abilități deosebite. Era si o glumița, adresata celor care il dadeau exemplu pe Bill Gates: el a renunțat in anul II la Harvard, nu in clasa a X-a la liceul agricol...

| Adry05 a răspuns:

Nu mi-ar păsa dacă are sau nu facultate dacă ar fi un tip descurcăreț, deștept și ambițios, și s-a descurcat să-și găsească un job destul de bun. Până la urmă contează jobul efectiv și banii pe care îi aduceți în casă, nu studiile.

| romeo78 a răspuns:

Depinde de prejudecăți!
Iar, în ziua de azi, societatea noastră este divizată!
S-au format caste, facultatea o face oricine are bani. Nu mai există o situație clară!
Facultatea de azi, nu mai are valoare, mai ales că în ultimii ani au apărut dovezi de diplome obținute prin cumpărarea lor.
Intrarea făcută, chiar și fără diploma de bacalaureat.
Dar, prejudecățile nu le schimbă nimeni și nimic!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca e o relatie asa pasagera e irelevant. Daca vorbim de ceva serios lucrurile se vor complica cand ea va avea o cariera care implica un post care implica o anume educatie si prestanta iar el tot la sapat șanțuri se chinuie.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Tu fiind aici ea? Problema nu e ca el are liceul si ea are mai multe studii, ci modul in care se raporteaza la viata fiecare. Ideea e ca da, nu ai nevoie de scoala si nici facultate... pana ai. Daca are liceul dar omul e super-citit, doxa, deschis la nou, da, nu e problema. La fel cum facultate si master nu inseamna absolut nimic daca ai impresia ca dupa aia nu mai trebuie' sa inveti nimic toata viata si cei din jur trebuie sa ti se inchine.

| Freya1 a răspuns:

Am mai spus o data chestia asta.
Atata timp cat amândoi sunt deschiși si au o mentalitate buna se poate forma o relație.Nu toti oameni bogați sau deștepți s-au născut neapărat asa, multi au devenit.Asa ca daca va vrea sa fie la acelaș "nivel" cu ea va putea si el de-a lungul timpului sa faca o facultate sau o calificare si sa isi deschida o afacere sau sa castige la fel de multi bani ca ea.Stiu multi cu facultate ce castiga mai mult decat unul ce a facut una si nu se ocupa cu gainari sau prostii ci munca.

| Wr3nch a răspuns:

Da, pentru ca la un moment dat o sa apara inevitabil certuri pe tema asta, si pot duce la despartire. Aia cu scoala vietii e vrajeala.

| Nemessys a răspuns (pentru Wr3nch):

Certuri cum ar fi?

| Frank51 a răspuns:

Nu toti oamenii fara facultate sunt prosti, daca vrei pe cineva cu facultate doar pentru faptul ca are facultate nu neaparat pentru ca poseda niste aptitudini, este foarte ilogic si prostesc.

Fiecare om are nevoi diferite, fie ele ilogice si prostesti... Daca ma intrebi pe mine, cu siguranta prefer o fata fara facultate dar desteapta si cu bun simt in detrimentul uneia cu facultate proasta si superficiala.

| Holiday a răspuns:

In general, cu cat diferenta de studii e mai mare intre parteneri, cu atat sunt sanse mai mari sa apara divergente intre ei pe diverse teme.
Nu prea exista, si pe buna dreptate, cupluri stabile formate dintr-un medic si un prelucrator prin aschiere, de exemplu.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Da fratelo conteaza o faci de rusine in cercul ei social

| Nemessys a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......u-ca-nu-s/

ai aici mai multe raspunsuri. Ia-ti o punga cu tine deoarece o sa vomiti la unele.

| AliGab a răspuns:

Depinde. Daca el nu vrea sa evolueze si mai este si frustrat atunci nu-i de mers inainte. Stiu pe cineva in care ea avea facultate si el liceul in momentul in care s-au cunoscut, iar acum el urmeaza cursurile unei facultati chiar daca are familie si doi copii cu ea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Conteaza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.Mai ales cand ea e cea care are mai multe studii.
Diferenta asta de mentalitate dintre ei o sa-si spuna cuvantul in relatie.Si se va reflecta si-n lucrurile mici,pasiuni, felul in care isi petrec timpul liber, viziunea lor asupra vietii, idealurile, etc
Nu neaparat studiile in sine fac diferenta, educatia si cultura generala o poti obtine si din alte resurse.Si banii la fel.Dar aici e vorba de un procent mic, care compenseaza lipsa studiilor clasice invatand ei singuri ceea ce au nevoie. Majoritatea oamenilor fara studii nu pun accentul pe cultivarea lor, pe educatie sau cultura generala.Cum ai zis si tu,"el e pe alte prinicpii0. Diferenta asta se va vedea.Si din postura femeii va fi naspa,o sa aiba senzatia ca sta cu un barbat inferior ei. Ceea ce probabil e si adevarat, din unele puncte de vedere(financiar, intelectual).Nu in toate cazurile, in majoritatea. Poate fi un tip fara facultate, care sa urmeze in schimb alte cursuri, sa citeasca el singur etc etc si sa ajunga sa o depaseasca pe tipa cu master.Financiar,intelectual, ca statut social, tot.Dar rar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mă, eu zic că contează.

Dar dacă se completează, de ce nu?

Deși eu n-aș crede că un student ar merge la periferie să-și aleagă iubită, în loc s-o aleagă direct din campus.

| troleibuz a răspuns:

Daca nu face nimic cu studiile nu conteaza. Multi oameni au studii degeaba. Dar daca face o sa aiba altfel de oameni in jurul ei. O sa se complice lucrurile. Sa te descurci sa traiesti nu ai nevoie de facultate. Ai nevoie de studii, prestanta, statut daca ai altfel de principii in viata si nu esti programat doar pentru supravietuire. Ca jurist daca as fi cu o vanzatoare mi-ar fi frica sa nu zica prostii cand ies cu ea din casa.

| eckblume a răspuns:

Mama nu a tinut cont de studii cand s-a casatorit cu tata. Nu a tinut cont nici de familia ei. Chiar daca nu are facultate, este extrem de inteligent. Si-a facut propria lui firma, castiga bine. S-a descurcat si fara facultate. Important e ca se iubesc cu adevarat. El inca ii aduce flori la sfarsit de saptamana, ciocolata pe fiecare zi. Imi e drag cand ii vad asa uniti.
Nu am fost in situatia asta pana acum, dar in principiu as prefera sa aiba facultate. Nu e bine sa iti impui cum sa iubesti, dar asta e o preferinta.
Asadar, nu, nu cred ca ar conta studiile intr-o relatie. Insa, depinde de fiecare persoana.

| cristi202 a răspuns (pentru eckblume):

Faina chestia cu florile si ciocolata! Bravo lor ca se iubesc!

| Cksihja a răspuns:

Dacă gândesc la fel și au aceiași personalități nu e problemă. Sunt mai multe șanse să apară certuri cu privire la bani și cine e șeful casei.

| NoisyLight a răspuns:

Contează doar pentru cei superficiali și ipocriți. Nu diplomele aduc armonie într-o relație.

| Endita4689 a răspuns:

Daca cei doi se iubesc, nu contează. Dar iubirea ar trebui să țină toată viața.

| GLA a răspuns:

Pe fosta mea soacra o cam deranja ca eu aveam decat liceu facut, eram un simplu om care muncea si fiica ei (fosta mea iubita) era la facultate si avea sa devina contabila, asta este ce am patit eu. Acum parerea mea este ca nu conteaza chiar asa mult atata timp cat amandoi aduc bani si se iubesc, sunt fericiti, nu este nimeni egal cu nimeni sa fie clar asta, chiar daca femeia este peste barbat nu este o rusine, fiecare face cat poate, mai mult este importanta iubirea, respectul si intelegerea intre cei 2.

| Radaaa a răspuns:

Daca are scoala vietii si e haladit se descurca indiferent de situatiewinking fratii mei au maxim 8 clase si fac mai multi bani decat ar face unu cu facultate si master. iar eu am 6 clase si nu m-as astepta ca barbatu meu sa aiba facultate, desi am avut fosti cu facultati terminate si erau niste ghiolbani si inhibati vai mortzii lor laughing deci mie una nu-mi pasa, conteaza sa fii haladit sa te descurci sa stii sa faci baniwinking