Depinde de personalitatea fiecaruia. Daca copilul este extrovertit,se va imprieteni repede cu colegii de la internat,de la scoala si nu va simti asa de mult lipsa parintilor, mai ales ca unii copii nu se inteleg prea bine cu parintii si in felul acesta se simt mai liberi.
Insa pentru un introvertit timpul petrecut acolo poate sa fie groaznic si se poate ajunge foarte rapid la depresie, deci da, poate sa-i influenteze destinul.
Dupa parerea mea liceul nu prea conteaza unde il faci. Daca ai un liceu bunicel mai aproape de casa, nu ar trebui sa pleci de acasa pentru ca este o risipa de bani.Notele de la liceu nu conteaza la facultate, deci singurul scop e sa nu ramai repentent.Si te poti concentra numai pe materiile care le ai la bac si la facultatea unde vrei sa mergi.
Din punctul meu de vedere si tinand cont de ce am vazut, da, poate avea impact negativ si sa schimbe destinul. Sigur, asta nu inseamna ca totii copiii care stau la internat ajung rau. Depinde si de firea pe care o are si in ce anturaj intra. Pe unii ii face mai puternici si independenti(in sensul bun), iar pe altii ii poate dezechilibra emotional sau sa ajunga "fara casa, fara masa" si na nu isi cunoasca prioritatile. Depinde si de parinti cum procedeaza pe perioada in care copilul este plecat. Cat se intereseaza de el, cat il viziteaza, daca il face sa nu simta lipsa familiei si daca il face sa isi cunoasca prioritatile. Sper sa te ajute opinia si experientele mele
Depinde de personalitatea ta, cat de puternic esti. Daca esti slab de inger si cazi in patima cercului de prieteni care au o influenta negativa, vei fi usor de manipulat. Cu toate ca la internat fiind, trebuie sa inveti sa fi indepenedent pe picioarele tale si sa inveti cum e sa fii singur, iti va da puterea sa vezi cum este adevarata viata si sa arati parintilor tai ca poti si fara ei. Sa le dai peste nas ca poti.
Iar daca esti o persoana introvertita, la inceput iti va fi greu, desi daca stii cum sa-ti organizezi timpul, vei putea deveni extrovertit... pentru ca viata te invata sa devii puternic, sa ai mai multa ambitie de a studia si de ati organiza timpul/viata dupa bunul plac.
Depinde de copiii. Sfaturi utile pentru familii poti gasi pe situl jw.org sectiunea adolescenti
Depinde.daca esti sociabil te descurci usor. daca nu, e un chin.eu cred ca ar trebui sa incerci o perioada. dupa, lucrurile vor fi mai clare si vei sti care e decizia potrivita.
Am avut la liceu o colega de clasa care a stat la internat si nu avea nicio absenta .
AndreySebY123 întreabă: