Despartirea, cind apare, isi are rolul ei intr-o relatie. Se zice ca o despartire adesea sudeaza mai bine relatia, insa si reversul e valabil - e posibil ca ceea ce a fost sa nu mai fie. Dar eu ramin la ideea ca o despartire poate fi un lucru bun. De ce? Despartirea este efectul unui moment de criza, si, daca se trece peste acel moment cu bine, cei doi devin "imuni" intr-o anumita privita, cind va aparea un moment de criza din nou, acesta nu va mai duce la despartire, caci cei doi vor sti sa treaca de momentul respectiv.
Cu siguranta. de ce nu?
Atata timp cat au fost legati de anumite sentimente, trebuie sa mai ramana ceva, parerea mea.
Pai daca nu a reusit sa devina prieteni cat a fost impreuna cum sa fie prieteni dupa?
Depinde. Daca nu v-ati certat si v-ati despartit intr-un mod frumos puteti fi prieteni. Dar de exemplu eu am fost cu un baiat si l-am iubit asa de mult. si cand mi-a zis ca nu ma mai iubeste si ca vrea sa ne despartim nu am mai putut de tristete simt ca nu mai pot fi prietena cu un asa om.Lam iubit foarte mult si din cauza lui am suferit ...Depinde si cat de mult ai tinut la el.Ar fi bine sa ramaneti prieteni dar depinde ce a fost cu adevarat intre voi. Sper ca te-am ajutat
Da, pot deveni amici, daca ambii doresc acest lucru. Daca unul dintre ei nu vrea, nu vor mai vorbi... o vreme.Peste multi ani vor vorbi cu siguranta.Fiecare va avea familia lui personala-dar vor accepta sa comunice din curiozitate, fara resentimente.
Am citit raspunsurile si am vazut acol niste idei prostesti cum ca daca ati tinut mult unul la altul ar trebui sa ramaneti prieteni. Din contra, daca ati tinut mult unu la altu, cel care a fost parasit mai tine la celalalt, si de aceea ramane suparat si ranit si abia il saluta pe celalalt, cu greu... doar vad pe fostele mele, nici nu ma mai saluta, pentru ca eu ma plicti repede si pun repede punct. La o singura fata am tinut, si cand m-am despartit de ea, nu mai puteam vorbii cu ea.
Daca a fost doar o relatie asa de forma, sa va distrati un pic, ramaneti prieteni, dar daca ati tinut unu la altu, nu va dau sanse sa ramaneti prieteni
ps. Fiti realisti si nu mai credeti in basme
Sper ca ti-am fost de ajutor
Conteaza cate sentimente au fost implicate in aceasta relatie, daca aceasta relatie a fost de durata, daca nu s-au inselat. Este foarte posibil sa ajunga foarte buni prieteni si sa observe ca sunt incompatibili intr-o relatie si foarte buni prieteni. Totul depinde numai de acesti fosti iubiti. Cred totusi ca tu esti jumatatea a ceea ce a vrut sa fie o relatie...
Da. dar o data ce esti mai mult in prejma lui nu vei putea uita...si vei spera ca pe viitor sa fie ceva intre voi
Pana la faza cand ajung la discutii despre motivele despartirii. Aici intervin momente placute ale trecutului care nu se vor putea lasa asa: ori se vor impaca, ori decid ca le face rau sa-si aduca aminte clipele placute petrecute impreuna si teama ca se vor vedea cu alti ochi va intereni decisiv.
Oricum, prieteni cred ca este mult spus. Oricare poate vedea gesturile celuilalt ca pretexte pentru o impacare sau alte lucruri. Acest lucru at fi posibil atata timp cat cel putin unul este implicat intr-o alta relatie.
Da. Cel mai bine e sa se termine o relatie cu bine.Sa ramana niste buni prieteni...sa se ajute la nevoi, in greutati...in incercari.
De ce sa ramana ura intre cei doi, cand pot ramane niste buni prieteni?
Buna intrebare.In aceasta situatie ma aflu si eu. M-am despartit de prietenul meu si la inceput nu era nici gand ca sa ramanem prieteni.Acum insa suntem prieteni dar imi pare rau pentru ca il consider pe el mai mult decat un prieten si imi pare rau sa il vad cu alta fata.Deci raspuns : Mai bine nu!