Da, se poate, dar să conștientizeze că asta va fi cea mai mare prioritate a lor vreo 15-20 de ani înainte, mai ales dacă este copilul lor, născut sau adoptat. Se spune că tinerii nu pot fi părinți pentru că aceștia se gândesc la studii, cluburi, excursii, servici, pasiuni, consumând dulciuri, băuturi, fast food-uri, și alte prostii... și abia dacă dau interes pentru facturi și mâncare bună.
Pai bunicii mei la 17 respectiv 19 su făcut o familie. Iti dai seama ca mai mult munca și distracție de sărbători dar în rest poți fi mândru ca la 40 de ani nu prea mai ai treaba
Distracția costă banii, și mai bine îi strângi dacă aduni peste, decăt să îi cheltui aiurea. Părerea mea sunt timpuri grele. Ai tu timp și de puțină distracție.
Singurul avantaj de a face un copil la o asemenea varsta este ca vei di un parinte tanar. dar la ce folos daca nu ii poti oferi acelui copil sprijinul emotional de care are nevoie?! Un copil are mai nevoie de o dezvoltare psihologica echilibrata. Intervine si partea financiara, un camin stabil. Sunt de parere ca trebuie sa iti traiesti ca persoana tineretea. sa te distrezi, sa te pregatesti inainte sa devi parinte, sa citesti, sa te documentezi. si dupa aceea sa iei dezicia importanta. Multi din pacate fac copiii si le ruineaza viata pentru ca nu sunt in stare sa isi indeplineasca sarcina asta atat de importanta.
Daca copilul a sosit este binevenit si mergeti inainte.
Daca va ganditi sa aveti unul mai aveti timp de gandire macar 10 ani.
Sunt si avantaje dar și dezavantaje.
Nu spune nimeni ca nu o sa va mai distrati.Dar distracția va fi altfel.Adica nu o sa mai mergeți sa rupeti cluburile, sa cheltuiti bani pe băuturi si prostii.Ci ve-ti merge la un picnic,în parc, la in suc si asta cu copilul.
De studii ce sa zic. Daca aveti pe cineva in familie ce e dispus să vă ajute si sa stea cu el e ok, puteti sa le terminati, dar daca nu, va trebui macar unul sa stea acasa cu copilul 2 ani, ca sa nu mai vorbim de faptul că o sa va trebuiască munca.Chiar dacă nu e neapărat obligatoriu sa ii cumperi cele mai scumpe lucuri,totuși copilul are nevoie de lapte, pampers, cadita, creme, pudre si toate cele necesare ce nu sunt chiar ieftine.Asa ca, raspunsul ar fi. Poti sa fi părinte la 19 ani ca nu te opreste nimeni, dar daca vrei sa iti faci si studiile si sa trăiești si bine trebuie sa ai o familie ce sa te susțină si cu creșterea copilului si cu bani. Ceia ce este destul de greu.
"19 ani ...sa îmbinați distracția, continuarea studiilor dacă a fost necesar și sa va ocupati și de copil cum trebuie?"
din cele trei, o să faci doar UNA!
Nu îți distruge viața de la vârsta asta, pe bune! Distrează-te, formează-te ca om, lasă copilul! Îl poți adopta când vei simți nevoia să crești unul, ce atâta chin cu reproducerea? Munte lua după standardele cretine ale societății! Eu am peste 19 ani și puțin îmi pasă. Mi-ar fi frică și silă doi la mână.Ai idee cat de dificilă e responsabilitatea asta? Mai bine pleci de nebun pe unde vrei decât să mori cu copilul de gât! Dacă e și problematic sau foarte bolnăvicios ți-ai f...t norocul!
Nu îți distruge viața de la vârsta asta, pe bune! Distrează-te, formează-te ca om, lasă copilul! Îl poți adopta când vei simți nevoia să crești unul, ce atâta chin cu reproducerea? Nu te lua după standardele societății! Eu am peste 19 ani și puțin îmi pasă. Mi-ar fi frică și silă doi la mână.Ai idee cat de dificilă e responsabilitatea asta? Mai bine pleci de nebun pe unde vrei decât să mori cu copilul de gât! Dacă e și problematic sau foarte bolnăvicios ți-ai f...t norocul!
Tineretu care depinde de bautura si droguri nu face fata la un copil. Cei care isi vad de casa pot sa se descurce, in cativa ani o sa avem tara plina de negrotei atunci incepe repopularea tiganizata in RO asa cum se intampla in alte tari acum