Fii serioasa! Cat e de inaintata varsta aia?! Nu e nici o rusine! este o optiune, poate nesansa de a gasi persoana potrivita!, poate unele temeri induse de anturaj, modele descurajante in familie sau anturaj, timiditate si pudoare exagerate, si cate altele! Dar oricum, orice ai face, nu poti evita barfele, pentru ca ele sunt o relitate socio-psihologica interelationala, imposibil de controlat! Mai bine da-ti seama ca tu si numai tu iti platesti facturile, nu gura lumii, da?! Success+optimism!
E o prostie asta cu induratul rusinii. Ce te casatoresti ca trebuie, ca scrie undeva sau te casatoresti ca asa simti.Barfe au fost si vor fii mereu, si daca te casatoresti, si daca nu, si daca divortezi, dar in dragoste e important ce simti tu!
De ce? Este o vorba, gura lumii nici pamantul nu o poate astupa, trebuie sa-ti vezi de viata ta si sa crezi in ziua ce va veni.
Dupa mine chiar avand vocatie, e greu sa ai o viata monahala buna. Dar daca nu e din convingere? In nici un caz. Si ce daca o banii unii si altii la cap? Domnle, daca sunt cu cineva, va anunt eu. Pana atunci lasati-ma in pace. (poate spune)
Nu...asta era acum 50 de ani, in zilele noastre femeile sunt mult mai deschise l minte!
Si care e problema daca nu te casatoresti? Crezi din 6 miliarde de oameni ai fi singura celibatara? Unor oamenii pur si simplu asa e sortit sa fie. Unii se simt bine asa, altii nu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ia masuri disperate!
Chear daca te casatoresti sau nu, barfele nu se vor opri niciodata. Cu calugaritul cred ca e o prostie.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Nu era valabila pentru mine intrebarea, eu am 17 ani, ci e cazul unei cunostinte de familie.
NU! Viata e frumoasa si nemaritata poti sa te bucurii de ea fiind independenta si facand totul de capul tau! suntem intr-o societate moderna! ce conteza daca esti casatorita sau nu!
Pai eu una daca nu as fi casatorita nu mas calugari... pai conteaza de tine daca nu esti casatorita si iti place religia esti credincioasa domnului si daca iti place calugarestete. Dar vreau sa te intreb cati ani ai?
In nici un caz nu trebuie sa te calugaresti! Ca doar nu suntem in secolul19.Si ce daca lumea te birfeste? Ea nu are ce face, nu are familie de care sa se ocupe cred, si sta pe la colturi ca sa auda primele noutati.Pentru tine birfitorii nu trebuie sa conteze. Tu faci ceea ce doresti indiferent de opiniile altora.Esti stapana propriei vieti si e mai bine sa alegi acel drum care te va face fericita mai departe!
De ce gandesti asa? nu e bine decat sa suferi in cazul ca nu ai gasit pers potrivita mai bine stai asa nu trebuie sa gandesti ce spun cei din jur sunt trecute prin multe si stiu ce spun...
Dupa parerea mea, nu este o rusine ca o femeie sa ramana nemaritata. La mijloc este soarta, destinul. Nu vad de ce ar trebui sa se calugareasca. Aceasta decizie trebuie luata neconditionat, daca simte nevoia si vrea sa se indrepte catre biserica, si nu din alte motive.
Nuuuuuuuuuuuu in nici un caz NU! Mie nu mi se pare a fii o rusine ba din contra. bv tie decat sa alegi persoana nepotrivita sau sa te calugaresti mai bine iti urmezi cursul vietii asa cum este nu se stie ce iti rezerva viitorul
Nu vad de ce a fi necasatorita e asa o rusine. Si nici macar nu e obligatoriu. Daca lumea barfeste inseamna ca nu treci neobservata. Nu cred ca manastirea este raspunsul. Fa-ti cunoscut punctul de vedere si arata tuturor ca esti o femeie puternica, care nu se lasa prada presiunilor sociale.
Lucky_9459 întreabă: