| Sfinnx a întrebat:

Credeti ca in ziua de azi sa fi bun la suflet e un defect? Incep sa cred ca asta e marea mea problema...Imi pasa prea mult de altii in adancul meu chiar daca nu arat,si tot timpul incerc sa fac bine si ma straduiesc din rasputeri sa rezolv lucrurile problemele in felul meu,dar aproape mereu sunt tratata de parca sunt proasta sau nebuna etc.M-am saturat sa dau ce e mai bun din mine si sa nu fie de ajuns pentru unii,in special pentru el.M-am saturat de certuri,m-am saturat sa fiu eu mereu cea care trebuie sa faca totul ca sa mentina o relatie sau o prietenie,sau cel putin o amarata de stabilitate,de balanta.
Incep sa nu ma mai simt bine in pielea mea si nu mai sunt sigura de ceea ce vorbesc,daca spun ceva apoi regret "Ahh,nu trebuia sa spun aia, ce idioata sunt!"...Nu am consultat nici un psiholoh,tot ce am avut langa mine au fost prieteni si am incercat sa ii pastrez numai pe cei carora le pasa de mine.
Sunt o persoana dreapta si incerc sa ajut tot timpul cu ceva,chiar daca nu primesc nimic in schimb,dar atunci cand vine vorba de sentimente,cer mereu ceva la schimb.
E vina mea ca pun prea mult suflet si sunt prea sensibila? Oare e ceva genetic? Ptc si mama si tatal meu sunt la fel de sensibili; pe tata uneori il vad cu ochii umezi cand se uita la seriale mai dramatice,si mama e foarte sensibila la cuvintele urate.
Ce sa fac? Ma simt instabila emotional,am nevoie de afectiune,si de dragoste din partea persoanei careia ii impartasesc acelasi sentiment, dar nu.Probabil ca nu am fost menita sa primesc asa ceva sau nu stiu, nu inteleg.Se spune ca binele mereu e rasplatit cu bine si raul cu rau, dar la mine de ce nu se aplica asta?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Salut, sunt deplin de acord cu tine, in mare parte m-am regasit in ceea ce ai spus, si pertotal ai dreptate, dar trebuie sa incerci sa fii mai indiferenta pentru a iti fii tie bine, ai spus ca dragostea pe care o ai nu iti este impartasita, renunta la relatie, cel mai probabil nu va potriviti, si stai calma sunt si alte persoane ca tine, dar probabil nu le-ai gasit.
Asculta aceasta https://youtu.be/BDOEN7866yQ te vei simti mai bine, si poate vei face o schimbare in bine in viata ta.

| Sfinnx explică (pentru OldSoul):

Ceea ce mi.ai dat pe zt, e complet impresionant. iti multumesc

| OldSoul a răspuns (pentru Sfinnx):

Ma bucur ca am putut sa te ajut, placerea e de partea mea.

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E bine sa fii bun si toata lumea apreciaza asta. E bine sa fii sensibil, adica sa te induioseze suferinta altora si sa ii ajuti, nu e bine sa fii isteric, adica sa te induiosezi de suferinta ta, ca si cum ai fi centrul universului. Nu e bine sa fii instabila emotional, o persoana sensibila este foarte stabila emotional, fiindca este mereu stalpul de sustinere al celor napastuiti. Nu este normal sa ai nevoie de ceva ce nu-ti poti oferi singura, asta denota egoism. O persoana buna daruieste fara a astepta nimic in schimb, o persoana neutra daruieste si se bucura cand primeste ceva. O persoana egoista si nepasatoare pretine si asteapta raspuns la ce daruieste si face istericale cand are impresia ca nu primeste destul. Binele este rasplatit cu bine numai cand e facut din tot sufletul, fara a astepta sau a cere ceva in schimb. Cand vei iubi neconditionat si vei oferi tot, fara sa astepti nimic si fiindu-ti absolut indiferent ce primesti, gasind fericire in ceea ce dai, atunci vei fi rasplatita, fiindca abia atunci vei merita.

| T0T a răspuns:

A fi bun la suflet nu este un defect, dar a fi bun la suflet față de cineva care nu merită este unul dintre cele mai mari defecte.
Nu ți-ai găsit persoana potrivită. Caută pe altcineva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E bine sa fii bun dar stii vorba aia "Cand esti bun, esti luat drept prost!" si asa este, si sensibilitatea ta nu o poti schimba in rautate aceasta este firea ta, mai sensibila.
Sfatul meu e sa fii buna la suflet doar cu cine merita.

| jimm999 a răspuns:

Bine, zici ca faci bine si nu il primesti inapoi asa e acum.Sa stii cu cit mai bine o sa faci cu atit mai tare oamenii o sa te tine de o proasta, de o pustoaica naiva. Zici de o iubire care nu este impartasita - pai am avut si eu asa ceva si pur si simplu am ajuns o data ca ma saturasem de ea si am renuntat.Acum imi este mult mai bine ma simt mai liber si totul este normal ) ceea ce iti doresc si tie.

| ElMaestro a răspuns:

Dacă ai fii mai rece cu alţii, nu te-ai mai regăsi!

| Sfinnx explică (pentru ElMaestro):

I lost myself long time ago.

| Ioanaiuga a răspuns:

Sunt si eu in situatie! parte proasta este ca am fost parasita pentru asta, pentru ca am fost prea buna a aparut indiferenta in partea adeversa"EL". Si eu cu iubitul meu ne-am fi certat zilnic si mereu eram eu cea care rezolva situatia si tragea de relatie.Mereu ma facea sa ma simt vinovata pentru vina lui, ca era indiferent si stia ca mereu eu voi fi acolo sa ridic problema. Incearca sa nu mai arati ca pui spuflet, chiar daca in adancul tau o faci.Cum vezi sunt oameni care profita de asta si pana in final sa isi bata joc de ceea ce simti tu! Sunt dovada vie pentru situatia ta, dar totusi tin capul sus si merg mai departe. Fii mai indiferenta unde este cazul. Te pup si ai grija in viata

| Sfinnx explică (pentru Ioanaiuga):

Impresionant.Mi-o dat lacrimile.