Cred că mai degrabă ai vrut să întrebi dacă se mai justifică. Aşa înţeleg eu coroborând cu întrebarea ta cealaltă legată de divorţuri.
Legitimă evident că este şi, atâta vreme cât unii oameni se simt bine având o hârtie, este şi necesară.
Ah, că există oameni ca mine care nu cred în instituţia căsătoriei şi nu văd rolul acesteia, e altceva.
Din punctul meu de vedere pot locui cu o femeie şi fără să am hârţoage şi, având în vedere că în România nu ai niciun fel de avantaj dacă eşti căsătorit(ă), nu văd de ce ai face-o mai ales că acum, mai nou, după 5 ani de concubinaj, în instanţă la eventualele probleme lucrurile se tratează identic cu un cuplu căstorit.
În alte ţări, există ceva facilităţi cum ar fi unele deduceri de impozite, reduceri la unele facilităţi sau posibilitatea de a lua credite mai mari cu o dobândă mai mică întru scop familial.
În fine, consider că e o chestie de alegere asta cu instituţia familiei.
Salutare.
In ciuda proliferarii unor forme de coabitare ( coabitari juvenile, uniuni consensuale, cele dintre persoane de acelasi sex, monoparentalitatea), chiar si in ciuda previziunilor sumbre a unor cercetatori, familia nu a incetat( nici in mileniul trei! ) sa ramana forma cea mai profunda a asocierii barbatului si femeii intemeiata pe iubire. Familia clasica, stabila cu doi parinti si copii va contiunua sa reprezinte si in viitor acel "leagan al naturii umane "! Si stii de ce? --- pentru ca, niciuna dintre formele nonmaritale aparute care pun problema legitimitatii inst.clasice a familiei, nu a "promovat" la functionalitate deplina!
Alessia5158: "niciuna dintre formele nonmaritale aparute care pun problema legitimitatii inst.clasice a familiei, nu a "promovat" la functionalitate deplina! " - Adu câteva argumente pentru afirmaţia asta, te rog.
Nu de alta dar mi se pare că vorbeşti pe dealuri şi aştept ceva susţinere a acestei afirmaţii.
Pentru unii da, pentru unii nu. parerea mea e ca daca vrei copii, n-ar strica sa ai si hartie.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: