Stai linistita, si eu in ultimul timp am trecut printr-o dezamagire urata. O prietenie din copilarie, cu o persoana pe care o numeam "cea mai buna prietena"(culmea ea inca ma numeste asa), pentru mine s-a sfarsit definitiv. Totul s-a intamplat dupa ce a cunoscut un baiat, s-a indragostit si a uitat de tot, inclusiv de mine. Daca inainte ieseam aproape zilnic, acum daca de vedem de 5 ori pe an. E normal sa te indragostesti zic eu, dar asta nu trebuie sa implice uitarea vechilor prietenii. In fine, am spus ca tot ce s-a intamplat a fost o lectie si ca trebuie sa invat ceva din ea. Cea mai buna prietena a mea sunt eu insami. Am invatat sa nu-mi pese, si sa nu pun la suflet lucrurile astea. Totusi nu m-am inchis in mine si sunt deschisa la noi prietenii, pentru ca eu inca cred ca exista asa ceva, te sfatuiesc sa faci si tu la fel. Toti oamenii sunt diferiti, daca unii te-au dezamagit, nu inseamna ca vor face toti la fel. Dar din moment ce ai trecut prin asa ceva si cunosti situatia, a doua oara vei fi mai precauta. Si un lucru nu trebuie sa uiti, tu esti mereu pe primul loc, poti face orice singura, nu ai nevoie de ajutorul nimanui, nici macar cel moral. :-)
Prietene adevarate? nu se gasesc foarte usor.chiar pot spune ca e f greu sa gasesti asa ceva.insa nu te grabi sa socoti pe cineva cel mai bun prieten.multi oameni se pot folosi de tine si pretind ca sunteti cele mai bune prietene doar pentru ca uite te-a ajutat la teme sau ati mers impreuna afara sau mai nu stiu ce. o prietena nu este aia care te ajuta, e aia ce sta linga tine mereu pina tu gasesti raspunsu.nu trebuie sa te gandesti ca gata daca am fost cu ea la cumparaturi sau merg la plimbare cu ea e cea mai buna prietena.in niciun caz.Ar fi bine ca un timp sa il pentreceti impreuna ca sa o cunosti. apoi sa incerci sa o testezi in toate felurile ca sa vezi daca nu e impreuna cu tine doar pentru ca nu are cu cine merge afara.si mai apoi te gindesti la toate faptele care le-a facut pentru tine.atunci iti dai seama cine e ea/el.insa si tu trebuie sa stii ca daca prietenei tale ii place de un baiar care iti place si tie nu inseamna ca tea tradat. e dreptul ei sa se indragosteasca si nu e vina ei ca s-a indragostit... sper ca tu nu ai facut asa greseli si iti urez sa iti gasesti cea mai buna prietena.Bafta! =)
Nu stiu ce sa zic. Unii prieteni asa sunt Nu trebuie sa te gandesti ca nu`i pasa nimanui de tine pentru. ca sunt convinsa ca cineva este preocupat de tine. Ei bine. nu ar mai trebui sa iti pese de nevoile lor de acum daca ele apar numai cand au nevoie de ceva:*
Nu prea ma pasioneaza subiectul.Eu sunt genul de om care daca poate ajuta, daca nu sta in banca lui.Nu mai investesc sentimente in relatii de lunga durata pentru ca nu se merita
Prietenii adevarate exista foarte rar.Eu sunt prietena cu o tipa de vreo 8 ani si se foloseste de mine, asa ca si eu ii fac la fel sau nu o bag in seama.Crede-ma, lumea asta este mare si candva vei gasi o persoana. poate ca ai fost tradata. uhm nu stiu, mai sunt muuuuuuuuulte tipuri de acest gen de oameni. O sa crestem cu totii si ne vom maturiza[sper ] Oamenirea se schimba pe marginea prapastiei.
Pentru ca fetele sunt mai rau ac baieti. Am trecut prin asta de foarte multe ori. Toate prietenele mele m-au parasit la nevoie, m-au tradat sau mi-au facut publice toate secretele. In lumea asta nu exista cineva in care sa ai incredere. Cu toate asta inmdiferenta este cea mai bun arma. M-am certat cu prietena mea de aproape un an pentru ca nu stia decat sa barfeasca. Pe minwe una asta chiar am enervaeaz pe X o barfea de afta cu mine, si pe mine de fata cu X. Hei. totusi nu-ti pierde speranta, cred ca sunt mi de pers in situatia noastra care ar da orice pentru un prieten adevarat. Cu toate astea te-ai gandit vreodata de cate ori ai facut si tu asta cu preitenele tale?Eu sunt convinsa ca nu din vina ta ele sunt asa, dar incearca se le arati ca nu ai nevoie de ele
Parintii sunt cei care iti ofera sprijin pentru ce prieteni/e? Sa iti curme viata.
Bună.
Din simplul motiv că nu ai învățat să-ți alegi prietenii cu mare grijă.
Pa, pa.
Hm, sa va pov. un pic at.despre asa-zisele prietene, daca eu le-am ajutat, au stat la mine, au mankt la masa mea, daca ieseam undeva si nu av.bani plateam eu, tot eu sunt de vina? am av.toate categoriile de asa zise prietene, si cu bani si fara, si singure, si cu iubit, samd.eu nu le-am cerut nimic, in schimb le-am ajutat si am incerkt sa fiu LG ele, pb mea e ca eu sunt varsator si sunt f capoasa si stricta, iar daca cineva mi-a gresit ma razbun, iert dar f rar! si oricum majorit. m-au invidiat si mi-au furat iubitii, deci, nu am cerut decat s fiu respectata si acceptata cu defecte si calit., nu ma schimb pentru ca vr x, y., no way! clar sunt ciudata, nebuna asa ma vad multi, ca vr s ating perfectiunea si as vr ca toti care ma trateaza urat sa plateask sau sa simta pe pielea lor cum este, ca si eu am suferit din cz lor! eu zic ca asa e corect, dar ma rog, multi ma vor condamna aiurea!
Oricat le-ar pasa altora de tine, mai mult le pasa de ale lor. Da si tu dovada de prietenie si intelege ca au problemele lor si chiar de ti-ar fi prietene bune nu pot face abstractie de ele. Ofera si tu mai putin, ca sa nu te simti frustrata ca oferi mai mult decat primesti. In fond tu trebuie sa te bazezi in cea mai mare parte pe tine. In speranta ca nu consideri ca sunt egoista ci doar realista, iti urez bafta!