| WilliamQoilung2024 a întrebat:

Credeți că modernismul impus de occident, alterează viitoarele căsătorii?
Am devenit mai pretențioși și circumspecți, în achiziționarea de bunuri, de cât a alege, cu grijă, oamenii pe care îi vrem în viața noastră, de a ne unii destinele.
Societatea împinge să ignorăm aspectele urate din trecutul viitorului partener, parteneră.
Să acceptăm, orice mezerie, asta dacă se întâmplă să și aflăm.
Nu trebuie să mai punem întrebări.
Nu trebuie să ne mai privească deloc trecutul persoanei cu care am vrea să facem o familie.
Așa ne vrea occidentul... Și noi, românii, sunt campioni, de a implementa așa ceva.
În cazul achiziționării unui autoturism, ne interesăm cât mai mult să aflăm istoricul service al mașinii.
De modul de utilizare, taxi, Uber... Mașină de școală. Ne preocupă, în ce evenimente a fost implicată.
Și cel mai important, numărul de kilometri. Și cel mai probabil, apelăm cu încredere la Carvertical.
Când este vorba de oameni... Suntem foarte superficiali.
Apreciem ce vedeam și mai ales cum ne simțim împreună.
NU avem voie nici măcar de a a avea curiozități în privința persoanei.
Pe principiul, trecutul este trecut și este doar al acelei persoane.
Nu contează dacă știm, sau nu știm că se prostitua. Nu contează, că a avut-o jumătate din cartierul ei. Nu.
Nu contează că în relațiile anterioare, a înșelat.
Nu contează că a fost amant sau amantă. Și își aștepta rândul la fericire, fericire cu porția, limitată de timp și statut.
Nu vreau să par partinitor, dar din păcate, bărbații, pe baza acestor modernizme occidentale (dar să nu uităm, că 80% din populația României, a wc-ul în curte), sunt victime.
Am văzut N situații, când la unele nunți, în sala erau cel puțin 3 inși care au avut de-a face cu mireasa.
Și ne mai întrebăm, de ce nu se mai întemeiază familii...
De ce cresc numărul divorțurilor.
De ce ajung copii, de a fi crescuți, în familii monoparentale.
Unde am ajuns? Ca oamenii, ca societate, ca moralitate?
Am întrebat un tânăr, care ar fi criteriile de a alege viitoarea soție.
Acesta, a spus că nu tinde spre idealuri aproape tabu, în timpurile de azi. Și că s-ar mulțumi, dacă ar avea și ar reuși să aibă încredere în acea persoană. Cât despre fidelitate... Nu crede că mai există așa ceva. Și că, cu alte cuvinte, din grămada de gunoaie, ar alege, gunoiul cel mai mic.
Astea sunt timpurile. Aici am ajuns.
Societatea de consum, faptul că atunci când nu ne mai place ceva, aruncăm prea repede la coș, că schimbăm de dragul schimbării, a pus amprenta pe oameni și relații.
Încă de la început vieții sexuale, unele femei își doresc diversitatea.
De a avea câți mai mulți parteneri.
Și când o să creadă, că e timpul, se va căsători...
Grav. Și din ce în ce și mai grav.
Multe persoane, după căsătorie, au o viață adulteră, pentru că nu se mai pot opri din acest tip de viață. Nu vor putea rămâne doar cu cineva. Nu sunt în stare.
Și de aici, teama tinerilor, de a se căsători.
Luăm în viață, alături de noi, oameni aleși de noi, dar când îi alegem, suntem legați la ochi.
La unii, apare trezirea sau alții, o ignoră.
Sunt fete care încep relații, doar pentru sex. Nu le interesează prea mult calitățile respectivului, conștientă ca acea persoana, este doar pasagera în viața ei.
Și poate inșira N relații de acest gen.
De ce? Pentru că nu mai sunt standarde și cerințe. O accepți în viața ta, ca să îți fie soție, cu tot gunoiul ei de trecut.
Alții spun că, dacă o iubești, o accepți cu tot cu trecut. Și că o apreciezi, pentru ce este ea...
Și ce este ea?
Omul, se caracterizează prin acțiuni trecute. Nu pe promisiuni, gen voi fi, nu mai sunt, etc.
Din păcate, iubirea nu poate acoperi totul. Nu orbește pe cineva pentru prea mult timp.
Și trezirea, în cele mai multe cazuri, este dureroasă.
În încheiere, vă spun...
Trăiți-vă viața frumos!
Nu acceptați, să vă pierdeți sufletul și demnitatea.

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

"Societatea împinge să ignorăm aspectele urate din trecutul viitorului partener, parteneră." - adevărat, dar nu trebuie sa ne lăsăm influențați de ce crede societatea, ești liber sa alegi ce fel de femeie vrei, cu ce trecut sexual vrei tu. Si aici totuși trebuie sa existe o limită, nici să se mărite de virgină, pentru ca trebuie sa aflii dacă ești compatibil sexual cu cineva înainte sa te legi pe viață cu el/ea, nici să fi avut in trecut parteneri cu zecile sau sutele, trebuie sa fie un echilibru si ambii parteneri sa aibă o anumită experiență sexuală si in relaționare, de asta e important sa aibă totuși cateva relații, înainte de căsătorie, părerea mea cu 5-10 parteneri/partenere să zicem. Nici de virgini nu se pot căsători pentru ca se vor frustra sexual si se vor întreba toată viata "oare cum ar fi și cu alții/altele?", lucru care va duce la înșelat la un moment dat din curiozitate măcar.

Când e vorba de înșelat in trecutul unui partener, m-aș gandi de 2 ori dacă merită sau nu sa fiu într-o relație cu el, pentru ca si-a format o reputație deja si nu prea mai merită sa te încurci cu asemenea persoane știind ce a făcut si ca o poți păți si tu, nu mai e demn de încredere.

Prostituatele sau videochatistele sau femeile care pur si simplu le place sa aibă parteneri cu zecile sau sutele sa se "distreze" în tinerețe si se trezesc la 35-40 ani ca vor familie si copii, ele cam merita sa fie singure pe viață, niciun bărbat decent si normal la cap nu ar sta cu asemenea femeie, eventual sa își ia de soț un bărbat tot așa ca ele. In momentul când îți alegi această "meserie", o alegi asumată, la pachet cu tot ceea ce vine, inclusiv cu rușinea, cu faptul ca nu ai cum sa mai ai o familie si o viață normala pe viitor.

"Alții spun că, dacă o iubești, o accepți cu tot cu trecut. Și că o apreciezi, pentru ce este ea...
Și ce este ea?
Omul, se caracterizează prin acțiuni trecute. Nu pe promisiuni, gen voi fi, nu mai sunt, etc." - ai zis ceva foarte corect. Foarte, dar foarte puține/puțini sunt cele/cei care chiar se schimbă cu adevărat și rămâne la alegerea fiecăruia dacă vor sa mai aibă încredere, dar riscul e prea mare, părerea mea.

Nu cred ca tinerii au o teamă in a se căsători, ci mai mult au realizat ca nu are niciun rost sa o facă, eu personal nu văd nimic util în a te căsători, si mai ales sa faci si nuntă, care oricum e făcută 80% pentru banii din dar. Copii nu își mai dorește mai nimeni pentru ca au realizat ca nu au niciun motiv concret să aducă pe lume o ființă nevinovata pentru a fi o altă furnică muncitoare in acest Matrix condus si manevrat de alții. Nici nivelul de trai nu ii mai tentează sa facă un copil în aceste vremuri.

| WilliamQoilung2024 explică (pentru Madaxo97):

Cu respect! Ce te face, pe tine ca individ, că fiind al 11-lea, nu va mai fi după tine și al 12-lea?
Și poți deveni al 12 lea, cam de la jumătatea vieții încolo...
Ce facem cu tinerele, care aleg în a face sex sportiv, gen anul și așa zisa relație, poate chiar cu bărbați căsătoriți?
Conștiente din start ce fac și speră că vor reuși să ascundă și să păcălească un fraier, cu masca de Sf. Filofteea.
Ce faci, după ce îți legi destinul dus în eroare de masca ei, că ea a fost... Și afli când este târziu și din căsătorie, rezultă și un copil?
Te simți păcălit? Mințit, umilit?
Te simți.
Când foști plurălai își dau coate când te văd la braț cu ea în oraș.
Dracu" nu face niciodată mănăstiri!
Și minciuna iese la iveală. Poate mai târziu, dar iese.
Și ajungi la concluzia, că acel loz, care ți sa părut câștigător, este de fapt, o iluzie.

24 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Credeți că modernismul impus de occident, alternează viitoarele căsătorii?
Pentru prima oara in ultimi 2000 de ani femeile sunt considera oameni si nu sclave,servitoare,bucatarese,masini de facut copii,femeia are parte de educatie,cariera,loc de munca si acum are si ea pretenti iar asta naste frustrati,misogini, femeile au liberu arbitru, asta va duce la o calitate mai buna genetic, barbati urati numai au sanse sa se repodruca in viitor oamenii frumosi vor domina in cateva generatii, inainte ele nu aveau de ales, erau obligate sa se repoduca cu toti urati

| doctorandus a răspuns:

Ba fratioare, procesul obiectiv de modernizare nu este impus de occident, ci de industrializare.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Iar a evita "racilele" modernizarii ar fi posibil doar intr-o tara autarhica si izolata precum Coreea de Nord.

| Mosotti a răspuns:

Cine a zis ca sa nu intrebi, sa nu faci, sa nu dregi?
Adevarat ca daca stii istorie stii viitorul, asa si la relatii, daca afli ce a facut ala, sigur ca o va repeta.

Dar nu te pune nimeni sa nu afli si sa nu te intereseze, nu asta promoveaza occidentul.
Ei promoveaza sa acceptam LGBT si sa nu ii mai condamnam, drogurile (nemtii au legalizat in aprilie iarba), astea promoveaza ei. Cu LGBT sunt de acord, cu drogurile nu, ca alea fac rau, e o diferenta.

Nu spune sa nu afli despre viitorul partener ceva, nici nu zice nicaieri asta.
Faci cum doresti, nu iti impune nimeni nimic.

| ioana748 a răspuns:

„ El S-a ridicat în sus și le-a zis: „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea."
https://www.bible.com › bible › JH...
Ioan 8:7 VDC - Bible.com

| mastadont a răspuns:

E ok să punem întrebări și să aflăm despre trecutul celuilalt, ce nu e ok este judecata și critica de parcă noi am fi mai buni, proces des întâlnit la români și care strică nenumărate relații. Trecutul e trecut și oricum nu mai poate fi schimbat, ce rost are să dezgropi morții de fiecare dată când vrei să o iei de la capăt?
Să nu uităm însă că credința tradițională românească este cea ortodoxă, care spune să nu-ți judeci aproapele. Asta de ce nu se respectă? Că doar pare a coincide cu tendințele occidentale.

| WilliamQoilung2024 explică (pentru mastadont):

Și hai să fim saltele publice, bazându-ne, că nu e moral să fim judecați/judecate.
Asta seamănă a ipocrizie.
Nu e mai corect, să te prezinți, în adevăratul sens al cuvântului?
Ca omul de lângă tine, să aibă puterea de a se decide de a fi sau a nu fi cu tine?
Se merge mult pe prostie și minciuna.
"Iubi" ești al doilea...
Ce vinzi? Cinste, cu eticheta de Made în China?
Atât timp, cât suntem sinceri asupra trecutului nostru, ar trebui să nu ne fie teamă, că vom fi judecați.
Dar minciuna, ipocrizia, sunt la rang de artă în ziua de azi.

| mastadont a răspuns (pentru WilliamQoilung2024):

E normal să ai o asemenea viziune dacă îl vezi pe celălalt ca pe un obiect. Urmărești câți kilometri are în bord, câți au uzat-o înainte, e tunată sau nu? Dar noi suntem oameni nu obiecte. Noi nu contorizăm kilometrii parcurși în bord, doar mergem înainte. Nu considerăm pe cineva uzat doar pentru că a trecut prin viață, îl privim ca pe un om normal ca și noi. Ipocrizie e să-l privești pe celălalt ca pe un obiect dar tu să te consideri mare om pe lângă el doar pentru că n-ai făcut nimic în viață.
Dacă tu cauți iubită la fel ca și cum ai căuta o mașină mi se pare normal să nu găsești că oamenii sunt mult mai complexi decât mașinile.
Dar să presupunem prin absurd că îți găsești iubita perfectă. Tu vei trăi cu cea din prezent sau vei trăi cu versiunea ei din trecut? Cum te aștepți să funcționeze o relație când tu te focusezi pe trecutul partenerului în loc să trăiești prezentul?

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru WilliamQoilung2024):

Daca vrei iubita "neuzata", te casatoresti la 20 de ani, nu ai pretentii de la femei de 30 sa nu aiba experienta de viata. Voi frecati menta juma de viata si pe urma vreti virgine. Virginele vor virgini si nu stau pana la 35 de ani sa te hotarasti tu ce vrei sa faci cu viata ta.

| 1onurSimion a răspuns:

Din cauza că ne uităm unul la altul cu pretenții și figuri ochii murdari gânduri murdare uite ce urât este acela uite ce sărac este acela uite-o pe ăia cu câți bărbați băieți fost și ce a făcut... uitel pe ăla cu câte fete și femei fost... și ce făcut..ne judecăm unul pe celălalt fără nicio margine ne-am înrăit rău rău rău rău de tot nu avem milă nu avem bum simț nu avem respect nu ne păzim sufletul nu ne dem seama acum (nu cu nu ne-am fi dată seamă) știm foarte bine totul de ce facem de ce spunem de ce zicem Suntem conștienți de faptele noastre suntem conștienți de intențile noastre suntem conștienți de trecutul nostru fiecare în parte dar tot alegem cu bună voințâ sa continuăm sâne batem joc de sufletul nostru de viață noastră pentru atenție validare putere (uite cine suntem și ce putere am eu și ce pot face eu) (ia uite ce haine mișto și câți sunt in limba după aia după ăla) suntem lacomi fără milă absolut fără nicio mila ne place sa pretindem că suntem miloși milostivi "oamenii' "buni" "oamenii" "curați" ne dăm unul altuia in cap la ori și ce ocazie ne place sa pozăm in victime în "oameni "Nevinovați' ne place să-l manipulăm să-l constrem amenințăm pe cel ce aruncă și luna Adevărul in fața căci ne este mai comod și suna plăcut minciuna Adevărul in tot deauna va fi răspins căci acel o va trebuie sa de-a socoteală propilor lor fapte iar "oamenii" ne cinstiți au mai multe drepturi decât cei cinstiți care muncesc cinstiți trăiesc cinstiți ei sânt vorbiți arătați cu degetul proști inculți nebuni handicapați bolnavii pe când "Oamenii" fără frică de Dumnezeu mereu vor fi un grupuri adunați să-și acopere mizeria unul altuia și îi vor de in cap cu ori și ce ocazie omului lui Dumnezeu in cap și-l vor numi nebun pe când cei bolnavi murdari care își vând sufletul pe ori și ce sumă pe ori și ce atenție și validare om venită din partea ori și cui ori și cine.

Atâta timp cât vă veți vinde sufletul inima pentru bani pentru atenție validare "putere" sa nu va întrebi de ce Doamne Dumnezeule.ați ales cu bună voințâ ați ales cu bună ștințâ ați ales cu bună voie ați ales cu toată "maturitatea" ați ales cu propia intenție și alegere nimeni nu va împinge să vă vindeți sufletul și inima pentru bani o faceți de bună voi cu gândul și gândurile bolnave și murdare credeți că veți ajunge "oamenii" dacă va vindeți trupul? credeți că veți ajunge "oamenii" dacă va vindeți sufletul? că veți ajunge "oamenii" într-o bună zi dacă vă etalați în mașini scumpe și case care mai de care decorate in branduri de firma voi nu știți că sufletul nostru si inima noastră trupul Nostru corpul Nostru nu este de vândut si de bat jocoriți? Nu știți nici asta? Nu este nimic ce nu știm da așa ne convine sâne dem sâne arătăm cine nu am fost și vom fi vreodată...

Am ajuns sâne vindem pentru orice și ori și ce... nu mai lui Dumnezeu nu ne vindem nu că nu am putea nu ne-ar conveni propriul bine și alegem propriul rău...

| 1onurSimion a răspuns:

Putem da vina pe părinți noștri cât vrem că n-am primit educație din partea lor de asta o ducem"rău" putem da vina pe satana că ne-a îndemna să facem sa dregem dăm vina și blesteme vrăjitoare pe ori și ce fel de scuze de plâns.Dar noi "niciodată" nu alegem sa facem rău noi "niciodată" nu am ales sa ne vindem sufletul trupul corpul mulți enorm de mulți dacă am fi sinceri cu noi in sine până și noi ne-am scârbi de noi in șine dar preferăm minciuna frumos ambalat preferăm să fim cuceriți in minciuni care mai de care în minte și-l cucerește pe celălalt mai frumos care mai de care arată bine are status... Nici măcar să nu audă de sufletul și inima că vor începe să se huiduiască unul pe celălalt dad vând vor auzi minciuna plăcut la ureche atunci acela este numit "om"...

| 1onurSimion a răspuns:

Mulți și-au pierdut identitatea și-au pierdut sufletul și-au pierdut viața sânt tulburați agitați distruși se ascundă în droguri bătură alcool petreceri care le distruge sufletul și inima nu se gândesc deloc la consecințe se gândesc doar la acel moment la plăcere la cât de bine se vor simți în acel moment și acea clipă "nu-și dau seama" de consecințe prefera sa ajungă pe străzi bieți inconștienți de ei prefera sa se lasă bat jocoriți pe mâinile "oamenilor" fără frică de Dumnezeu in speranța falsă indusă de ei însuși că vor fi "protejați" "integrați" "sociabil" "descurcați" "capabil" pe când ei sunt doar la rând că și ceilalți se pun in rand să-și vândă sufletul și inima sa aibă banii validare atenție faimă "protecție" la ziua de mâine dar ei nu-și dau seama că nicio zi nu le este sigur daca Dumnezeu nu îngăduiește și nu are milă de ei nicio zi nu le aparține nimănui pe lumea asta fără Dumnezeu atâta timp cât Dumnezeu are milă de acel om acel om va fi protejat și va avea da daca acel om își va bate joc de bunătatea lui Dumnezeu. Dumnezeu să aiba milă de noi...

| WilliamQoilung2024 explică (pentru 1onurSimion):

Adevărat! Respect maxim pentru cuvintele adevărate.

| 1onurSimion a răspuns:

In ziua de azi sociopați psihopați sânt numiți în societate "oamenii" "integri"oamenii" "capabili"tot felul de legi bolnave care îmbolnăvesc oamenii iar noi ne mai dăm și noi in cap încă o dată de parcă n-ar fi de ajuns Haosul și dezbinul în care"trăim" tot felul de "oamenii" bolnavii sânt scoși în fața copiilor că modele de urmat pe când aceste modele nu fac decât săi nenorocească pe acești copii la rândul lor ajunși adolescenți nu vor ști ce drumuri sa aleg în viața așa că vor urma sistemul care le-a scos aceste "vedete""artiști" "modelele" de urmat și încep băutură droguri tot felul de dezechilibrări bolnave și înclinați murdare și bolnave... Uite așa generați întregi vor urma același model de "artiști" societatea pe care o vad eu ca va urma va fi mult mai gravă plină de tot felul de psihopați sociopați și tot tacâmul de bolnavi...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O femeie foarte frumoasă când se mărită spune că a fost doar cu 4 bărbați înainte
Un bărbat frumos când se însoară spune că a fost doar cu 7 femei înainte
Chiar nu contează pentru nici unul dacă amândoi au uitat să mai pună un 0 după cifrele alea.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Care e treaba ta ce fac alte persoane

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Am scris cum a fost când m-am însurat eu.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu te am citit, am adhd e prea plictisitor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu contează ce relații a avut femeia înainte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Una care a fost cu mulți se mărită cu unul care a fost cu multe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești cam frustrat, pare-mi-se...
Dacă ai pretenții la o virgină inocentă, ar trebui să poți oferi aceleași lucruri.

| Dragosdoar a răspuns:

1. Modernitatea NU e IMPUSA de occident. Restul lumii a preluat-o de-acolo.
Te-ai trezit acum dupa 170 de ani de la aparitia modernitatii sa spui chestia asta?
2. Sa ne uitam mereu la trecutul persoanei? Serios? Pai oamenii se schimba fratioare. O sa ne uitam mereu la trecutul unei persoane? Oamenii fac greseli, aia e. Unii au avut anxietate si discriminarea. Ar trebui sa nu-i mai luam ca parteneri? Si chestia cu trecutul amoros al femeii, după cum vezi, societatea îti impune tie să te uiți doar la trecutul femei când vine vorba de câți parteneri a a vut ( ca și cum dacă ai lua-o virgină ti-ar garanta cineva ca relația să meargă strună pana la adanci batraneti. Nu-ti garantează nimeni, stai linistit. Nu putem prezice viitorul bazând-une doar pe trecut. As spune ca prezentul valoareaza mult mai mult, dar daca tu consideri ca o femeie e ca o masina, go ahead, trateaz-o ca pe una.

| Wolf1988 a răspuns:

Fiecare face ce vrea, dar din cocos nu faci gaina nici din curva gospodina.