Pasiunea e oarba, dragostea e mai rationala.Un chestionar care te poate ajuta sa vezi daca e dragoste sau pasiune:
Foaie de lucru
e iubire sau pasiune?
Încearcă să ghiceşti ce cuvânt lipseşte în afirmaţiile de mai jos. Scrie în spaţiile libere cuvântul care se potriveşte: iubire sau pasiune.
1. „․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․ e oarbă şi îi place să fie aşa. Nu-i place să vadă realitatea." (Calvin)
2. „Dacă trebuie să-mi schimb comportamentul când sunt în preajma unei fete care-mi place, asta se numeşte ․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․." (Thomas)
3. „Poate că te deranjează ceva la celălalt. Dar dacă e vorba de ․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․, vrei totuşi să fii cu acea persoană şi să rezolvi problema." (Ryan)
4. „Când e ․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․, singurele lucruri care te interesează sunt cele pe care le aveţi în comun." (Claudia)
5. „Când e vorba de ․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․, nu încerci să ascunzi cine eşti cu adevărat." (Eve)
6. „․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․ este un mod egoist de a obţine ce vrei. Probabil vrei doar să spui că ai un prieten." (Allison)
7. „․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․ vede greşelile şi ciudăţeniile cuiva, dar poate trăi cu ele." (April)
8. „Când e ․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․, nu poţi spune de ce te atrage persoana respectivă. Pur şi simplu te atrage." (David)
9. „Când e vorba de ․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․, crezi că celălalt nu greşeşte." (Chelsea)
10. „Când e ․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․․, nu le mai priveşti pe celelalte persoane de sex opus cum le priveai înainte, pentru că vrei să fii loial." (Daniel)
Răspunsuri: Pasiune: 1, 2, 4, 6, 8, 9. Iubire: 3, 5, 7, 10.
Cand un om se indragosteste, nu mai judeca normal.se spune ca a intrat in saptamana chioara.multi si multe fac numa prostii in asemenea stare si cand se dezmeticesc isi dau seama cat de mult au gresit.deci e bine in asemenea stare sa belesti ochii cat cepele, altminteri cand iti revii, belesti belingherul.
Nu.
Asta ar insemna sa treci peste absolut orice.
Sa te bata, sa te insele, sa te jigneasca, si tu sa treci peste ca il iubesti.
Deci, nu!
Mai tot timpul orbeşte, dar să sperăm că nu va produce daune pe termen lung relaţiei respective.
Cred ca exista, dar mi se pare o greseala sa iubesti "orbeste" Trebuie sa exista si un pic de ratiune, demnitate, altfel risti sa devii doar un obiect de folosit.
Daaa,normal...am si patit-o
Asa ca nu iubi orbeste, sa nu patesti ce am patit eu! Ochii mari cat cepele
Da, depinde de situatie. In cele mai multe cazuri esti 'orb' iar partenerul isi bate joc.