| Nome145 a întrebat:

Cum alte cupluri sunt de mici împreună iar altele se despart de la bun început, care e secretul unei relatii de lungă durată și de unde știm că e persoana potrivită

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Secretul - langa "chimia iubirii" - este ca cei doi sa-si poata depasi orgoliile, cand apar diferente de puncte de vedere. In caz contrar, tantarul va creste armasar, dupa care ajunge rinocer.

| Violleta2022 a răspuns:

Dragoastea sincera, adevarata si reciproca, asta este secretul.
Cand iubesti cu toata inima, esti dispus faci compromisuri de dragul celuilalt, ca sa-l vezi fericit.
Cand iubesti nu jignesti, nu ridici vocea, nu lovesti si viata decurge plina de lapte si miere pentru ani sau decenii, findca iti este drag sa petreci timpul cu cel iubit si nu gasesti motiv sa-l contrazici, ci doar sa-i faci pe plac, chiar daca la momentul acela ai vrea altceva. partnerul vede, simte ce placere i-ai facut, iar data urmatoare va fi el care iti va face acest serviciu. este ca si cum ai oferii o favoarea, in schimbul altei favoari.
Sunt intr-o asemenea relatie foarte lunga, frumoasa si fericita si nu as concepe ziua de maine fara el.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu ajunge dragostea si iubirea din toata inima. Iar la punctul 3 am pus ce zici tu "Sa va intelegeti, respectati, comunicati.".
Insa nu ai pus punctul 2 si 5 de la mine.

| Mosotti a răspuns:

Secretul relatiilor de lunga durata este:

1 - Sa aveti cat de cat gandire comuna, de ex daca unuia ii place sa stea in casa, sa-i placa si celuilalt.
2 - Sa aveti discutii si pasiuni macar cateva comune.
3 - Sa va intelegeti, respectati, comunicati.
4 - Sa fie atractie fizica ca lumea reciproca.
5 - Cel mai important sa fie independenta, chestiile necomune sa le faceti fiecare separat, nu sa stati unu pe capul altuia in prostie.

Si asa merge la infinit relatia, ca nu ai de ce sa te desparti, in general la cupluri, nu exista punctul 2 si 5, si de aia se duc relatiile.
De ex eu am chef sa stau 5 ore sa ma uit la TV singur, ea sa faca si ea 5 ore altceva ce-i place ei, nu sa stea pe capul meu sau eu pe capul ei.

| RoCkKiD a răspuns:

Nu exista persoana potrivita. Relatiile de lunga durata sunt alea in care partenerii invata sa se accepte si sa se completeze unul pe altul. Nu exista pe planeta asta nici o persoana de sex opus cu care se te potrivesti din oficiu.

| Vântulalb a răspuns:

Intelegerea si increderea.
"Focul" se stinge indiferent cat de mare e palalaia de inceput.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chimia (intelect+sentiment) e secretul. Relațiile care nu țin, nu au o bază, încep înainte să se termine, aici se relevă numitorul comun. Ce să se mai cunoască/descopere?!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce simplist si trivial... si complet pe linga adevar. Printre apropiatii mei am doi care au avut relatii de peste 10 ani cu gagici (in unul dintre cazuri, se si casatorisera), care s-au terminat nasol. Fara decese, doar cu inselat. Asta de catre ELE. Si in ambele cazuri la inceput totul a fost all-in din ambele parti. Si nu doar pentru un an-doi, si mai ales in ciuda parerii parintilor EI (tot in ambele cazuri).

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De-a dreptul trivial că adevărul e subiectiv, undeva la mijloc unde nu mai ține baza uniformizată în celălalt prin valori morale, sociale și de principiu. Cu totul absente se rupe sacul, ori se pierde peticul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, iar adevarul 100% valabil in momentul asta privind o relatie e foarte posibil sa nu mai fie acelasi peste 5 ani, 10, 15.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intre cuplurile care se despart nu exista chimie si compatibilitate reciproca.
Cei care sunt impreuna inca din adolescență si se casatoresc si chiar reusesc sa-si mentina mariajul pana la adanci batraneti, sunt 100% compatibili ca fire, personalitate, caracter sau se completeaza unul pe celalalt ca doua piese de puzzle care se potrivesc, adica unul e dominant, de exemplu, iar celalalt e submisiv.
Mai exista si cazuri in care unii sunt impreuna din obisnuinta sau ca unul dintre ei e codependent si nu poate renunta la partener/a chiar daca acesta/aceasta il/o maltrateaza.

| Daz01 a răspuns:

Nu cred că este un secret pentru a avea o relație de lungă drată. Trebuie să există compatibilitate între parteneri (atât psihică cât și sexuală), să existe înțelegere și să poți face compromisuri, să înțelegeți că nu mai sunteți singuri să că trebuie ca deciziile importante în viață să fie luate de comun acord (ex: mersul la facultate în alt oras), trebuie să fiți sinceri unul cu altul și să comunicați. Succes.

Răspuns utilizator avertizat