Poate ar fi bine sa vorbesti cu ea deschis despre cum percepe ea faptul ca v-ati mutat. Poate ca ea simte ca ati inceput o noua etapa, mai serioasa a relatiei si ca acum sunt alte "reguli" de functionare. Daca asa stau lucrurile, explica-i ca va face bine relatiei sa aveti si vieti separate. Stiu multe cupluri care ajung in terapie dupa 20 de ani de casnicie, fiindca ea se simte neglijata de sotul care lucreaza foarte mult sau iese cu amicii la bere si, pur si simplu, se plictiseste. Sau se dezvolta dependenta. Nu iese nicaieri fara sot, merg impreuna si pana la parterul blocului sa ia o paine sau sa duca gunoiul. E important sa o incurajezi sa isi cultive si viata sociala, pe langa timpul si interesul acordat relatiei voastre. Bafta!
Eu am o intrebare indirecta: in ce stadiu sunteti cu ideea casatoriei? Poate inconstient inceraca sa arate ca ar fi o nevasta buna si isi doreste asta.
Este o problema destul de serioasa. Ai putea in primul rand sa discuti cu partenera ata si asa o intrebi de ce anume nu vrea sa iasa cu fetele. Banuiesc ca sunteti tineri. Spune-i ca nu ai nimic in potriva si ca are si ea dreptul de a se mai relaxa. Explica-i ca tu nu te regasesti intre ele si ca prietenele ei s-ar simti stanjenite de preenta ta. Exact cum ai spus si tu, dar spune-i si ei. Explica-i ca nu esti gelos si ca ai incredere in ea. Dar sa NU vorbesti cu prietenele ei despre aceasta problema inainte de a o consulta pe ea, caci s-ar putea supara. Este important sa aveti o relatie deschisa si sa nu fiti mereu cu ochii unul pe altul. Poate ea are un motiv intemeiat pentru care nu vrea sa iasa cu prietenele ei. Roag-o sa aiba incredere in tine si sa iti povesteasca. Poate reusesti sa o ajuti. Iti doresc mult succes si te rog sa imi mai lasi un mesaj caci sunt curios sa vad ce s-a intamplat. Bafta!
@linda : O sa vina si vremea respectiva. Deocamdata avem amandoi 21 ani si chiar daca avem o relatie de 7 ani jumate sunt alte prioritati acum. Nu ma indoiesc ca ar fi o nevasta buna si stie foarte bine asta.
@psiholoaga: Ai dreptate 100 %. Sunt periculoase atat neglijarile cat si dependentele. Eu nu i-am impus alte "reguli" in afara celor cunoscute anterior mutarii impreuna. Cat priveste viata sociala e importanta ca si viata de cuplu si din partea mea are toata sustinerea. Fiecare aspect e important. Dar, dupa cum am spus, ma gandesc ca este doar o " luna de miere ".
Depinde de increderea care exista intre voi. Relatia voastra e de 7 ani? Si tu esti primul ei prieten si ea e prima ta prietena? Eu va urez success, dar in acelasi timp vreau sa te gandesti la ceva! Daca acum ea vrea sa iasa numai cu tine, si nu e in stare sa iti ofere libertate, gandeste-te cum ar fi ca ea sa se indragosteasca de altcineva la un moment dat, sau tu sa faci acelasi lucru. In acelasi timp, cum e ea in familia ei, cu parintii ei. Acum poate fi dependenta, dar la un moment dat s-ar putea sa vrea sa evadeze! Eu zic sa va mai ganditi pana sa treceti direct la casatorie!