Annapro, inteleg ca vrei neaparat un iPhone 4, dar gandeste-te la aspectele pozitive si cele negative. De exemplu:
Dupa ce parintii iti cumpara un iPhone 4, vei avea grija de el un an sau chiar mai multi, iar dupa aceea, nu stii cum ti-l poate fura un coleg sau altcineva, cum a patit un prieten de-al meu cu Samsung Galaxy S II, il tinea in buzunarul cu fermoar de la pantaloni si intr-o zi, cand a vrut sa se uite la ceas, nu mai era. Cineva il furase. Nu are sens sa dai 3. 000 RON pe un telefon. Inteleg ca este foarte performant dar oricand il poti scapa pe jos si e praf, apoi, cand parintii vor afla, nu vor mai avea incredere in tine si nu iti vor mai lua nici un telefon. In plus, gandeste-te ca, dupa 4-5 ani dupa ce il vei lua, vor aparea mii de alte telefoane cu MULT mai performante, inclusiv alte iPhone-uri.
Ce ti-as recomanda eu este sa o tii tot asa, sa incerci sa iti ajuti parintii cu tot ce ai putea, sa ai note bune. O sa cresti si o sa ai propriul tau salariu sau iti vei lua luna de luna alocatia la liceu si aduni tu ceva bani acolo, iti spun eu ca, vor aparea alte tehnologii si alte lucruri pe care, cand le vei vedea, iti va parea rau ca ai un iPhone si nu acel lucru. Eu nu mi-am mai schimbat telefonul de 5 ani si cand l-am luat era aproape cel mai tare telefon, pana cand au aparut iPhone-urile, Galaxy S-urile si toate celelalte. In loc de un iPhone de 3. 000 RON mai bine iti iei un Palm Pre cu 400 lei si cu diferenta (Daca scadem Palm Pre-ul din pretul unui iPhone), iti iei ceva mai important cum ar fi o pereche de pantaloni, pantofi, haine.
Deci, ce ti-as propune eu ar fi sa mergi la colind in fiecare an si iti aduni proprii tai bani. O colega a mea a adunat singura, anul trecut, 1. 400 RON. Noroc
Mie pur si simplu nu mi se pare normal ca un copil de a4a sa aiba un iphone.eu intr a patra aveam un Nokia, iar acum is a 8 a si am un Samsung galaxy s3 mini.Eu as vrea un s4, dar parintii mei sunt ceva de genul:sa vedem la ce liceu intri.Deci tel pe care il ai e bun pentru nevoile tale.cand o sa cresti poate o sa ai un tel mai bun depinde cum inveti.