| Andreea_1443 a întrebat:

Cum as putea sa nu mai fiu atat de nepasatoare? de la un timp, nu prea imi maipasa ce se intampla cu unele persoane.nu inteleg de ce.Inainte mama imi era cea mai buna prietena, acum nu pot sa mai vorbesc cu ea cum vorbeam inainte, si nu stiu de ce.Nu-mi mai pasa daca ranesc persoanele din jurul meu, nu-mi mai pasa de sentimentele prietenului meu si de sentimentele celorlalti.Nu vreau sa mai fiu atat de "tare-n gura" cu asa zisul tupeu, multi mi-au zis sa las gura mai mica, dar nu pot.Cand cineva s-a luat de mine, raspund cu aceeasi moneda si nu e bine.Cum m-as putea schimba? sa fiu mai temperata, nu atat de "dusa"...

Răspuns Câştigător
pupimik
| pupimik a răspuns:

Sa stii ca de multe ori e mai bine sa fii mai nepasatoare decat sa pui totul la suflet si sa fii tu cea care sufera.
Totusi... daca o tii tot asa...risti sa te certi cu toata lumea si sa iti pierzi o gramada de prieteni, inclusiv pe iubitul tau. Nu cumva ai ceva prieteni noi care se comporta asa? Si fara sa iti dai seama ai devenit la fel ca ei? Incearca sa iti petreci timpul cu persoane mai temperate...si chiar daca iti vine sa fii "tare-n gura" incearca sa te abtii...sa te uiti pe pereti...sa fredonezi ceva melodie...sa faci ceva ce sa te deconecteze de chestia ce te-a enervat.

Si eu sunt foarte impulsiva si "tare-n gura"...doar ca prietenii mei s-au obisnuit cu mine...pentru ca asta e felul meu de a fi.Cand cineva ma calca pe coada...nu prea e loc de stat prin preajma mea pana ma calmez. Prietenii tai probabil sunt obisnuiti cu tine ca fiind mai calma.si mai la locul tau...si acum sunt surprinsi de schimbarea ta.Asa e in adolescenta...toti ne schimbam... unii in mai bine...altii in mai rau. Cel mai bine ar fi sa mergi la un medic psiholog... el sigur te va ajuta sa trec peste aceasta faza si sa revii la ceea ce erai inaintebatting eyelashes :*

5 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

De la inceput iti spun ca, este bine ca-ti dai seama ca, este ceva in neregula cu modul in care te comporti.
Relatiile intre oameni, chiar si la nivelul familiei, se construiesc cu respect, fata de cei din jurul tau. Din ce spui tu, nu-ti pasa de cei din jur si nu-ti pasa daca ii jignesti ori nu, lucru care nu este de loc in regula, pentru ca, nu asa trebuie sa se poarte o tanara, care doreste sa traioasca intr-o colectivitate. Mama ti-a fost si iti este si in continuare mentor si prietena, dar se pare ca tu ai uitat acest lucru si o eviti ori o "o pui la respect", prin modul tau de comportare. Este un principiu, sa nu faci altuia ceea ce nu-ti place sa ti se faca tie, p[rincipiu pe care vad ca tu nu-l aplici. Cred ca este devina adolescenta, care uneori da tinerilor o comportare de rebel, acei tineri care se afla in aceasta situatie crezand ca, li se poate tolera si permite orice. Este mai bine ca, inainte de a spune ceva ce jigneste, sa te gandesti, cum va fi afectata persoana careia i te adresezi, pentru ca ar trebui sa stii ca noi toti, in familie, in societate depindem unii de alti si ca, daca iti retezi cararile pe care circuli, uneori nu mai ai cale de intoarcere si s-ar putea ca cei din jurul tau sa se sature de comportamentul tau nepoliticos si irascibil si sa te neglijeze ori chiar sa te paraseasca. Cred ca tu esti o fiinta sociabila si ca, de fapt, acum crezi ca "esti buricul pamantului" de la tine incep si se sfarsesc lucrurile, situatie care nu este de loc asa in realitatea cotidiana.
Stiu ca te vei gandi la cele scrise de mine si mai stiu ca, primul pas l-ai facut atunci cand ni te-ai adresat noua celor de pe TPU cu problema ta. Seara, cand te culci, fa-ti o analiza a modului in care te-ai comportat in timpul zilei si vezi cum ai reactionat in diferite situatii si impune-ti ca, pe viitor, acel fel de comportament sa nu-l mai folosesti si sa inveti sa-ti ceri scuze, iertare de la cei cu care te-ai comportat grosolan, nepoliticos sau chiar jignitor. Noi cu totii am trecut prin adolescenta si nimanui nu i-a fost usor, dar ratiunea si controlul trebuie sa invinga. Cand simti ca vrei sa reactionezi ca in trecut, abtine-te si vei vedea ca ziua ta si a celor din jurul tau va fi mai frumoasa. Mult succes si sa auzim numai de bine.

mariana
| mariana a răspuns:

De la inceput iti spun ca, este bine ca-ti dai seama ca, este ceva in neregula cu modul in care te comporti.
Relatiile intre oameni, chiar si la nivelul familiei, se construiesc cu respect, fata de cei din jurul tau. Din ce spui tu, nu-ti pasa de cei din jur si nu-ti pasa daca ii jignesti ori nu, lucru care nu este de loc in regula, pentru ca, nu asa trebuie sa se poarte o tanara, care doreste sa traioasca intr-o colectivitate. Mama ti-a fost si iti este si in continuare mentor si prietena, dar se pare ca tu ai uitat acest lucru si o eviti ori o "o pui la respect", prin modul tau de comportare. Este un principiu, sa nu faci altuia ceea ce nu-ti place sa ti se faca tie, p[rincipiu pe care vad ca tu nu-l aplici. Cred ca este devina adolescenta, care uneori da tinerilor o comportare de rebel, acei tineri care se afla in aceasta situatie crezand ca, li se poate tolera si permite orice. Este mai bine ca, inainte de a spune ceva ce jigneste, sa te gandesti, cum va fi afectata persoana careia i te adresezi, pentru ca ar trebui sa stii ca noi toti, in familie, in societate depindem unii de alti si ca, daca iti retezi cararile pe care circuli, uneori nu mai ai cale de intoarcere si s-ar putea ca cei din jurul tau sa se sature de comportamentul tau nepoliticos si irascibil si sa te neglijeze ori chiar sa te paraseasca. Cred ca tu esti o fiinta sociabila si ca, de fapt, acum crezi ca "esti buricul pamantului" de la tine incep si se sfarsesc lucrurile, situatie care nu este de loc asa in realitatea cotidiana.
Stiu ca te vei gandi la cele scrise de mine si mai stiu ca, primul pas l-ai facut atunci cand ni te-ai adresat noua celor de pe TPU cu problema ta. Seara, cand te culci, fa-ti o analiza a modului in care te-ai comportat in timpul zilei si vezi cum ai reactionat in diferite situatii si impune-ti ca, pe viitor, acel fel de comportament sa nu-l mai folosesti si sa inveti sa-ti ceri scuze, iertare de la cei cu care te-ai comportat grosolan, nepoliticos sau chiar jignitor. Noi cu totii am trecut prin adolescenta si nimanui nu i-a fost usor, dar ratiunea si controlul trebuie sa invinga. Cand simti ca vrei sa reactionezi ca in trecut, abtine-te si vei vedea ca ziua ta si a celor din jurul tau va fi mai frumoasa. Mult succes si sa auzim numai de bine.

| LuS[z] a răspuns:

Probabil ai avut o experienta mai neplacuta care te-a determinat sa te porti asa.incearca sa nu mai vezi in fiecare un posibil"atentator" si trateaza toate situatiile cu calm. e bine uneori sa ai si o atitudine mai degajata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce te opreste sa vorbesti cu mama ca si inainte? gandeste-te de cand nu mai poti vorbi si cum se comporta mama cu tine acum? poate a simtit ca tu ai devenit nepasatoare si iti respecta optiunea, nu vrea sa dea 'buzna" peste tine cu intrebari. este discreta si asteapta sa iti revii. eu zic ca ea te cunoaste cel mai bine si ar putea sa iti dea raspunsul la intrebarea ta. ce ar fi sa te duci sa vorbesti deschis cu ea? cred ca ti-ar spune si cum si de ce sa nu mai fii "tare in gura". ea este cea mai sincera prietena.

| crystynuta20 a răspuns:

Nu esti dusa si daca tu zici ca esti dusa inseamna ca sunt si eu pentru ca si eu fac aceleasi chestii.este ceva normal nu poti fi mai bun daca persoanele din jurul tau nu te lasa sa fii... poooop